Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Вербатория вече и в Благоевград

Вербатория – или диагностика на таланта – е уникален, иновативен метод за анализ на естествения потенциал на човека.

Методът използва алгоритъм за анализ на индивидуалните характеристики на мозъка по време на прости стандартни задачи в различни области. Вербатория не изследва човешките умения или способности, а само разкрива области, в които развитието ще бъде по-лесно или по-трудно в сравнение с другите.

Според статистики, 85% от родителите не могат да преценят правилно способностите на децата си. Вербатория помага на хиляди родители да разберат какви са естествените способности на тяхното дете.
Методът се упражнява в над 75 центъра в Русия и 13 в Европа и САЩ, и помага на много семейства да погледнат в бъдещето, да опознаят по-добре детето си и да улеснят неговият път към реализация.

Една от основите на научната база по неврометрия е теорията на американския психолог Хауърд Гарднър. Той става световноизвестен чрез създаването на теорията за множествената интелигентност. Вербаторията провежда невро-тестове, които позволяват на деца и възрастни да определят своите таланти, и им помагат да изберат посоката на по-нататъшното си развитие.

„Устройство, наречено невроинтерфейс измерва мозъчната активност по време на решаването на определени задачи от различно естество. Това изследване определя с точност областите с най- голяма ефективност за личностно и професионално развитие.“, обяснява Димитрина Тасева, която е част от екипа на Вербатория – Благоевград.


Вижте още

Министър Е. Димитров: Проектът на Седемте рилски езера е спрян, няма напрежение между мен и премиера

„Проектът за изграждането на туристическите пътеки край Седемте рилски езера е спрян още вчера по указания на вицепремиера Томислав Дончев, а техниката е изтеглена“ , заяви днес след проверка на място министърът на околната среда Емил Димитров. По думите му разноогласия с премиера Бойко Борисов нямат, предстои да му бъде докладвано и да бъде взето..

публикувано на 01.07.20 в 19:20

Използват ли се маски в магазините в Благоевград?

   Днес извършихме поредната си репортерска проверка за спазването на актуалните противоепидемични мерки.     Съгласно  заповедта  на министъра на здравеопазването (актуализирана днес, заедно с още три заповеди, касаещи различни аспекти на противоепидемичните мерки) има предписана стриктна организация на работата в търговските обекти, предвиждаща..

публикувано на 01.07.20 в 19:06

Мария Милошова – отличничката на ОУ "Св. Паисий Хилендарски" село Баня, община Разлог

Ученичката от ОУ "Св. Паисий Хилендарски" село Баня, община Разлог, Мария Милошова е с отлично постижение на изпитите по български език и математика след седми клас. По време на обучението си тя полага усилия и много старание и резултатът е показателен за положеният труд - след излизане на резултатите от Национално външно оценяване след 7- ми клас..

публикувано на 01.07.20 в 16:05

Димитър Димитров - човекът, който прави проходилки за животни

Инвалидни колички за кучета и котки изработва русенецът Димитър Димитров. Мъжът с голямо сърце напълно безвъзмездно дарява проходилките на стопаните, за да могат животните им да се чувстват добре и пълноценни, въпреки увреждането си. „ Първата количка я направих за една приятелка. Търсеше количка за кученцето си. Това не е нещо сложно като..

публикувано на 30.06.20 в 14:58

Юли - слънчев и перфектен за море

Лятото най-после заприлича на себе си в последните дни, а термометрите минаха 30-те градуса. На прага сме на юли, който автоматично задава посока плаж и море. На 30 юни, в последния ден на месеца, времето ще е горещо и сухо с температури до 36-38 градуса. През юли минималните температури ще са между 10 и 15 градуса, а максималните между 34 и 39...

публикувано на 30.06.20 в 13:04

Над 300 първокурсници ще се обучават напълно безплатно в ЮЗУ

Правителството реши да превежда пари за целия курс на обучение на първокурсниците от професионални направления и защитени специалности с голям очакван недостиг на пазара на труда. За да покрие разходите през първата година, държавата заделя общо 2,6 млн. лева - по 1,3 млн. на семестър. Очаква се с тези пари да се обезпечат таксите на 4476..

публикувано на 30.06.20 в 12:46

От “Воля” предлагат забрана за продажба на енергийни напитки на лица под 18 години

Депутати от ПГ на „Воля“ внесоха предложение за промени в Закона за здравето, според които трябва да се забрани продажбата на енергийни напитки на лица под 18 години. Според внесените поправки, продавачите на енергийни напитки имат право да изискват документ за самоличност на клиент, за чиято възраст се съмняват, че е под 18-годишна възраст...

публикувано на 30.06.20 в 11:38