Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Радио Благоевград с призив: Да помогнем за възстановяване на изгорелите къщи в Бобошево!

След пожара в Бобошево жители на общината веднага потърсиха начин да помогнат на семействата, чийто къщи пострадаха. На практика изгоряла е къщата на семейство Граховски, докато съседните две къщи имат по-малки поражения. 

Радио Благоевград също се присъединява към апела на жителите на Бобошево да протегнем ръка на потърпевшите. Нека всички се присъединим към инициативата и дарим, макар и малко средства в дарителската сметка на Бетина Граховска. Тези средства ще помогнат за възстановяването на изгорялата къща на семейството. 

Банкова сметка за дарение:

UNIKREDIT BULBANK

Титуляр: Бетина Граховска

IBAN:BG09UNKR70001524012789

BIC:UNCRBGSF

Благодарим на всички за съпричастността!

Ето какво сподели във Фейсбук страница потърпевшата Бетина Граховска:

Но живота е непредвидим и само за секунди може да се преобърне на 180 градуса.
Ние сме тези от новините, с пожара. Тези, които до вчера, най-прекрасния български празник имахме дом, но за по-малко от час всичко събрано и създавано с години, изгоря. На 24-ти май, деня на Българската просвета и култура и на славянската писменост ни сполетя бедствие. В съседен имот избухна газова бутилка и се разрази пожар, който се прехвърли в нашия двор. За минути всичко, което притежаваме се превърна в пепел.
Добрата новина е, че няма жертви. Лошата - че нямаме нищо. Изгоря къщата на семейство ни, на поколенията преди нас и ни остана само едно - спомена за нея. Знаем, че момента е труден за всеки, но всяка помощ и малко дарение ни приближава към това да възстановим дома си.

Бъдете здрави!
Сем. Граховски


Вижте още
Владимир Левчев

"Поезия и музика: „Четири квартета" на Томас Стърнс Елиът" пое към читателите

     Университетското издателство "Св. Климент Охридски" публикува най-новата книга на Владимир Левчев – "Поезия и музика: „Четири квартета” на Томас Стърнс Елиът".   Първите две глави, както споделя авторът, са за поезията изобщо ("Що е поезия?") и за отношението ѝ към музиката. Отделя се внимание и на живота на Елиът, на поетическото му..

публикувано на 04.07.20 в 16:55

Д-р Кирил Алексиев: Стефан Стамболов е изключителен визионер

Стефан Николов Стамболов е роден в Търново, участник е в революционното освободително движение, апостол на І революционен окръг в Априлското въстание през 1876 г. След Освобождението е адвокат в Търново и член на Либералната партия. Народен представител през 1883 – 1884 г. Председател на Народното събрание през 1885 – 1886 г. Участва като доброволец..

публикувано на 04.07.20 в 09:18
Снимката е илюстративна

Законовата база за движението по пътищата трябва да бъде променена

През миналата година при пътно транспортни произшествия у нас са загинали 628 души. Тежко ранените са 1937. Заради ограниченията, свързани с пандемията от Covid-19, засега при пътно-транспортни произшествия в сравнение със същия период на миналата година броят на загиналите е по-малък. Започна месец юли, а по принцип през летните месеци – юли и..

публикувано на 03.07.20 в 17:01
Гл. асистент д-р Петър Първанов

Динамичен живот, който надхвърля българските граници

    Петър Първанов, доктор по история и магистър по право от Югозападния университет „Неофит Рилски“, работи като главен асистент в Стопанския факултет на същия университет. Научните му интереси са свързани със стопанската история, историография, историята на правото на българския туризъм, на социалната сфера, на дарителството. Автор е на над 40..

публикувано на 03.07.20 в 14:41

ФК „Пирин“ – повод за емоции и нажежени страсти

Рядко емоциите са били толкова много,колкото на снощната среща в благоевградската зала „Яворов“ между ръководството на футболен клуб „Пирин“ (Благоевград) и разгневени родители на деца,отстранени от Детско-юношеската школа на клуба.Присъстваха кметът на община Благоевград Румен Томов,заместник-кметът Любен Милев,президентът на ФК „Пирин“ Ива..

публикувано на 03.07.20 в 13:21

На ход са кандидат-гимназистите

Около 3 хиляди седмокласници от област Благоевград от днес подават документи за класиране в профилирани или професионални паралелки на средните училища в региона. За втора поредна година освен лично, записването може да става и онлайн, чрез платформа на образователното министерство. Около 600 са кандидат-гимназистите в община..

публикувано на 03.07.20 в 11:28

Не хранете мечките в Парка!

Паркът за танцуващи мечки край Белица вече е с ново работно време. Всеки, който иска да посети мечото селище, може да го направи всеки ден, от 10 до 12 ч. и от 13 до 18 ч., което ще важи до края на август. „Това го правим с цел, посещенията на туристите да имат по-малък ефект върху живота на мечките. През лятото, когато имаме много посетители,..

публикувано на 02.07.20 в 15:22