Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14 болни от коронавирус се лекуват в здравни заведения в област Перник

На домашно лечение са 36 жители на региона, съобщиха от РЗИ.

През изминалото денонощие са установени нови пет случая на COVID-19. 

Сред новозаболелите е семейство – двама съпрузи на 69г. и на 62 г. от град Перник. С положителни проби са също мъж на 58 г. от Перник; и двама мъже – на 64 и 65 г., от Радомир. 

На територията на областта под карантина са поставени 92-ма души . Най-много – 67 от тях са в община Перник. Няма карантинирани само в община Земен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Празник на музиката в Благоевград

Талантливи дами се обединяват в празник на музиката под надслов Girl Power Fest в средата на септември в Благоевград. В навечерието на първия учебен ден на голямата сцена на площад „Македония“ ще излязат едни от най-завладяващите гласове на България от телевизионния екран. На 13 септември (петък) след 20:00 часа в програмата са включени  БГ парти..

публикувано на 21.08.24 в 10:12

Искаме от Европа защитен механизъм за българските производители на яйца

България настоява Европейската комисия да задейства защитен механизъм за българските производители на яйца. Заради завишените доставки на яйца от Украйна, българските производители поискаха забрана на вноса. Това обаче не е възможно - информират от земеделското министерство. Процедурата за подготовка на писмено искане към Европейската комисия вече е..

публикувано на 21.08.24 в 09:43

ДСБ в Благоевград се разграничава от изявленията на Василиса Павлова

Общинската структура на ДСБ - Благоевград категорично се разграничава от публичните изявления на общинския съветник Василиса Павлова, избрана от листата на коалиция ПП-ДБ по предложение на ДСБ. "Исканията за увеличение на заплатите на общинските съветници и оценките на г-жа Павлова не отразяват позицията на местната структура, те не са обсъждани с..

публикувано на 21.08.24 в 09:37

Министрите заседават след неуспешния опит за ново служебно правителство

Служебното правителство ще заседава за първи път след като президентът Румен Радев отказа да подпише указ за ново служебно правителство заради казуса около Калин Стоянов. В предварителния дневен ред има осем точки. Доклади и проекти на решения са в дневния ред на служебното правителство с премиер Димитър Главчев, което се събира за първи път, след като..

публикувано на 21.08.24 в 09:26

Дъжд и в сряда

Днес атмосферата остава неустойчива. Над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Над Източна България ще се задържи предимно слънчево.  Максималните температури ще бъдат от 27°-29° в западните райони до 35°-37° в Централна и..

публикувано на 21.08.24 в 07:16

Жена почина при катастрофа край село Кремен

Жена почина при катастрофа на второкласен път II-19 при разклона за с. Кремен. Инцидентът е станал днес около 14:25 часа.  Лек автомобил се е ударил в товарен автомобил и отскачайки назад се е ударил в друг лек автомобил зад него. Двама души са тежко пострадали и са транспртирани от екипи на спешна помощ към болница...

публикувано на 20.08.24 в 16:05

Отново затварят за движение бул. „Джеймс Баучер“ в Благоевград

Бул. „Джеймс Баучер“ в Благоевград ще бъде затворен за движение на МПС от четвъртък (22 август) в 08.00 часа до събота (24 август) в 08.00 часа. Мерките се налагат заради ремонт на ВиК мрежата по пътната връзка. Автомобилите и линии №1, №3, №7, №12 от градския транспорт ще преминават по обходен маршрут, като за добрата организация на движение..

публикувано на 20.08.24 в 15:37