Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бронз за Лили Гоцева при суперконкуренция

Над 800 състезатели по спортно ориентиране от 55 български клуба участваха в тридневните международни състезания за Купата на България край гр. Шумен.Този турнир и сега мина при възможно най-силна конкуренция.

Победител при мъжете стана Николай Димитров от "Браун Тим" (Велико Търново), следван само на 20 секунди от Иван Сираков от "Вариант 5" (Търговище). Двамата изпревариха в последния ден лидера от първите две изпитания Ивайло Каменаров от "Компас Крос" (Русе), който поради травма не можа да удържи челната си позиция.

При жените победителка е румънката Андра Сесилия Анхел от "Университатя" (Крайова), пред 18-годишната нова българска звезда Ясна Петрова от "Истрос" (Русе), а бронзът бе за Лиляна Гоцева от "Младост" (Благоевград).

С носителката на бронзовия медал при жените-националната състезателка Лили Гоцева от отбора на „Младост“/Благоевград/, разговаря Иван Близнаков:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Фотоизложба в ЕП разказва 20-годишната история на Парка за мечки край Белица

20 фотоси разказват вълнуващата история на Парка за мечки край Белица са експонирани в Европейския парламент в Брюксел. Фотоизложбата под надслов „Спасените: 20 години история“ ще бъде открита тази вечер от 18 ч., като идеята е да бъде разказана впечатляващата еволюция и мисия на мечото селище, управлявано съвместно от Фондация „Четири лапи“ и..

публикувано на 18.03.24 в 11:50

Нуждаем се от целенасочена програма за обновяване на еднофамилните жилищни сгради

Седмото издание на международната онлайн конференция „Чиста енергия за хората“ се проведе между 12 и 14 март 2024 година . „ Поставихме няколко жизненоважни акцента за сградното обновяване в България, като центровете „едно гише“; аргументите за обновяване на еднофамилните жилищни сгради и ролята на местните планове за охлаждане и отопление “,..

публикувано на 18.03.24 в 09:09

DIA с нова песен за огън и страст - "Грехове"

Ако не може да се изпее, не може да се изживее. Споделяйки тази максима, DIA създаде песен, изтъкана от огън и страст. „Винаги съм искала да напиша песен точно за такава изпепеляваща любов ‒ споделя DIA . ‒ Любов, която побеждава предразсъдъците и е извън всяко усещане до момента. Любов, възпята в песен за силата на жените, способни да..

обновено на 17.03.24 в 15:48

В ефира на Радио Благоевград посрещнахме гости от Слатино

На Сирни заговезни гости на предаването „Неделя у дома“ бяха представителите на Вокална фолклорна формация към Народно читалище "Просвета - 1920" от кстендилското село Слатино. Сред тях бяха председателят на читалището Даниела Ангелова, ръководителят на певческата формация Георги Асенов, Гинка Николова, Цонка Димитрова и Милен Христов. Те..

публикувано на 17.03.24 в 15:42

За добрите сърца и добрите дела

Николай Кабут е бивш брокер на недвижими имоти от София, а в момента живее и работи в Германи, където се грижи за възрастни хора. Той е израснал в Дом за деца. След като напуска системата на 17 години, той веднага си намира работа и с много усилия, труд и знанията, които е успял да придобие, успява сам да се пребори с предизвикателствата, които..

публикувано на 16.03.24 в 15:08

Благоевградчани се обединиха, за да почистят парк "Ловен дом"

Спортни клубове и Община Благоевград стартираха днес кампанията за почистване на парк „Ловен дом“, като на място бяха и служителите на ОП „Чистота“, които се включиха с техника в кастренето на растителността и превозването на събраните отпадъци.  Десетки доброволци се включиха в днешната инициатива, а сред тях бяха и областният управител на област..

публикувано на 16.03.24 в 14:01

ЕП одобри законодателен акт за изкуствения интелект

Основната цел на това законодателство е да защитава правата, демокрацията и принципите на правовата държава, но същевременно да насърчава иновациите. Това каза за Радио Благоевград Ева Майдел, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП.  По думите на Майдел, новите правила ще забраняват някои приложения базирани на ИИ, които застрашават правата на гражданите. Това са..

публикувано на 15.03.24 в 11:06