Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перник е домакин на изложение за родители

Днес и утре Перник е домакин на специализирано изложение за настоящи и бъдещи родители. Изложението е под наслов „„Baby love”, а паралелно с него в Двореца на културата тече и медицински форум с участието на водещи специалисти, които ще изнесат лекции, свързани с бременността, раждането и отглеждането на децата.

В продължение на два дни настоящите и бъдещи родители ще могат да закупят детски стоки и услуги на преференциални цени и на място да зададат своите въпроси на акушерки, акушер гинеколози, неонатолози, педиатри, психолози, логопеди, консултанти по кърмене. Изложението се организира от Валентина Страхилова- регионален координатор на Алианса на българските акушерки, а съорганизатор е община Перник. Зам кметът Стефан Кръстев откри форума.

"Във време в което България се намира в сериозна демографска криза подобни инициативи имат още по- голяма тежест", каза зам. кметът.

Интересът към изложението е голям. Някои от посетителите идват за втора поредна година.

Сред присъстващите е и актрисата Евелин Костова, която е не само лице на тазгодишното издание, но и бъдеща майка.

"Ние живеем наистина във времена, в които информацията е много, но тук е отбрана, хубава информация, която наистина помага", каза Евелин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Разследват смъртта на мъж в село Влахи

Под ръководството на Окръжната прокуратура Благоевград се извършва разследване за установяване на причините за смъртта на 33-годишния А.Ч. Пострадалият е намерен ранната утрин вчера в приземен етаж на двуетажна масивна постройка в махала на с. Влахи, община Кресна. Открит е от работодателя си мъртъв, с тежко нараняване в областта на главата. По..

публикувано на 23.05.24 в 11:39

ЦИК информира общините за подвижните избирателни секции

Централната избирателна комисия е уведомила с писмо всички общини да осигурят дежурства на 24-ти и 25-ти май до 17 часа, за да се приемат документи от хора с увреждания, които искат да гласуват с подвижна избирателна комисия на изборите на 9 юни. На 25 май изтича срокът за подаване на документи, включително и по електронен път като в този случай не се..

публикувано на 23.05.24 в 11:10

3-дневен парад на красотата и младостта в Благоевград

Абитуриенти от 10 училища в областния център ще преминат като истински звезди по червения килим и под специална цветна арка пред Община Благоевград на 24, 25, 26 май. Традиционно зрелостниците ще отброяват от 1 до 12, пременени в стилни и оригинални облекла. Абитуриентите от Випуск 2024 в Благоевград са 760. Началото на дефилетата ще бъде..

публикувано на 23.05.24 в 10:29

Световен ден на костенурката - в България живеят само два вида

На 23 май ежегодно се отбелязва Световният ден на костенурката. Костенурките са най-застрашената група гръбначни животни в света. В момента съществуват 328 вида костенурки-сухоземни, сладководни и морски, като половината от тях  са застрашени от изчезване. В България живеят само два от общо 58 вида сухоземни костенурки. Въпреки че са столетници,..

публикувано на 23.05.24 в 09:23

В Благоевград започват честванията за 24 май

Българската академия на науките ще отбележи 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - с тържествено събрание. То ще започне с приветствие академик Юлиан Ревалски.  А в Благоевград днес започват честванията на Деня на българската азбука, просвета и култура - с концерт на..

публикувано на 23.05.24 в 09:12

Кюстендил с нова туристическа атракция

Кюстендил ще предлага туристически тур с открит 30-местен автобус. Курсовете ще тръгнат на 24 май, от центъра на града до парк Хисарлъка над града. Предвиденият маршрут е с начало и край площад "Велбъжд“. Бусът ще качва жителите и гостите на Кюстендил до парк "Хисарлъка“, където е разположена и едноименната крепост, построена в  края на ІV и..

публикувано на 23.05.24 в 09:09

Облачно и дъждовно време

Днес облачността над страната ще бъде предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места, главно в Западна и Централна България ще има валежи. В отделни райони там ще има и гръмотевични бури, има условия за локални интензивни явления, значителни количества на валежите и за градушки. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните..

публикувано на 23.05.24 в 08:46