Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Завършват снимките в Благоевград на филма „Пакет Вечност“

В продължение на 9 дни, знакови места в Благоевград се превърнаха в снимачна площадка.

„От утре снимките продължават в София и ако всичко е наред, догодина по това време филмът ще излезе на екран „– споделя режисьорът и сценарист Магделена Илиева, която не пропуска да благодари на благоевградчани за голямата подкрепа. Филмът „Пакет Вечност“ е драма с елементи на комедия. Действието се развива в малък български град. „За мен и съпруга ми – Джонатан Хайделбергер, който е и съсценарист, нямаше съмнение, че екстериорните снимки ще бъдат точно в Благоевград. Не само защото тук съм родена, живяла и израснала.Тръгваме си с усещането, че сме направили нещо хубаво, което ще „докосне“ зрителите.“- допълва младата жена, за която филмът е пълнометражният ѝ дебют.

В главните роли са актьорите Стоян Дойчев, Мариана Крумова, Ванина Кондова, Александра Сърчаджиева и Китадор Тодоров, а натуршчици и статисти са жители на областния център. В епизодична роля ще видим и продуцента Мартичка Божилова.

Партньор в организацията по заснеманите и обезпечаването на престоя на снимачния екип е община Благоевград.

Репортаж на Райна Ванчева можете да чуете в звуковия файл – > Галерия

Вижте още

Старата любов ръжда не хваща

  За 17-ти път Благоевград днес бе домакин на автомобилен ретропарад на площад „Македония“. Негов организатор е автомобилен клуб „Пирин“ (Благоевград) с председател Андрей Андреев. Любов, грижа и традиция – три причини да съхраняваш паметта на отминалите десетилетия. Андрей Андреев скромно отбеляза, че спазването на традицията е част от..

публикувано на 19.09.20 в 15:03

3D филми разкриват забележителностите в Белица

Започна заснемането на два рекламни филма, чиято цел е да популяризрат туристическа дестинация Белица. В 15-минутните ленти ще бъдат представени културни и природни обекти, както и нематериалното културно наследство на общината. Това информира Мая Падарева, секретар на местното читалище, което реализира поредната стъпка от спечеления проект..

публикувано на 18.09.20 в 18:02

Творчески ателиета, хубава музика и кино под звездите с „Лаго фест“ в Самоков

За втора поредна година парк „Лаго“ ще бъде пространството с притегателна сила за любителите на хубавата музика, на креативните идеи, на спорта и забавните образователни игри. Това обещават организаторите от фондация „Сийд“ и младежкото сдружение „Хъб-а“, подкрепени от община Самоков. Входът за атрактивното събитие за всички жители и гости на..

публикувано на 18.09.20 в 17:34

Отношението към селското училище като към свой дом е една от причините за оцеляването

Основно училище „Христо Ботев“ в село Невестино е единственото в общината.  Причината за това е в демографската криза, която обезлюди селата  и стана причина за закриването на училища, заради липса на ученици .  Сега в училището се учат 18 деца от общината. Останалите ученици идват от Кюстендил. От училището  днес  се осигурява..

публикувано на 18.09.20 в 17:10

Интересът у нас към чужди висши учебни заведения не намалява

Това показва изследване на една от  консултантските агенции,  които помагат на желаещите да помагат на кандидатите да учат в чужбина.  Интересът към конкретни специалности зависи от конкретната страна и езика на обучение. 30 % от кандидатите за Великобритания, Германия и Австрия избират специалност в областта на бизнеса – бизнес мениджмънт,..

публикувано на 18.09.20 в 17:08

Има ли бъдеще за потомствените професии?

Как да изберем професията, която ни носи не само доходи, но и удоволствие? И доколко, родителите трябва да влияят върху избора ни на професия? Това бяха част от въпросите, които дискутираха осмокласници от Езикова гимназия „Академик Людмил Стоянов“ в Благоевград, след прожекцията на филма „Потомственият избор на професия“. Събитието бе организирано..

публикувано на 18.09.20 в 16:43

Христо Смирненски – слънчевото дете на българската поезия

На 17 септември 1898 година в град Кукуш е роден Христо Измирлиев, останал в историята с псевдонима Христо Смирненски. След опожаряването на родния му град, той се премества със семейството си в София, където работи като вестникар, репортер и писар. Но Смирненски е преди всичко и най-вече поет, сатирик и преводач. Напуска този свят, преди да..

публикувано на 17.09.20 в 21:00