Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кошер 2020 среща лидери на водещи бизнеси с българи по света на 17 септември

Второто издание на Тук-Там Кошер ще се проведе на 17-ти септември в София, а също така и онлайн едновременно, за да се включат и българите намиращи се в чужбина. Вдъхновяващото събитие дава възможности за професионално развитие, създаване на полезни контакти, придобиване на нови знания и умения, както и достъп до най-интересните бизнеси и личности и до най-актуалната информация за живота в България. 

"Програмата е много разнообразна.като на място ще има 7 различни зони, в които участниците ще могат да се включат. Ще има най-различни workshop- и и работилници на различни теми, има богата семинарна програма, която ще срещне участниците с близо 40 лектори от най-различни сфери в бизнеса. Тази година за пръв път ще се тестваме да направим комбинирано събитие. За разлика от миналата година, когато събитието беше физическо - на място можеше да рисъстват хора, тази година всеки може да се включи и онлайн без значение къде се намира по света. Оказа се, че много хора разбират за нашето събитие, но по някаква причина или не са на тази дата в София, или пък въобще не са в България", каза за Радио Благоевград Костадин Николов от сдружение "Тук-там" .

Tuk-Tam Кошер 2020 ще се проведе на 17-ти септември 2020 от 10:00 ч. в София и онлайн. Достъпът до събитието е безплатен, но се изисква задължителна предварителна регистрация. 

"Всички участници получават e-mail, в който ние им даваме линк към онлайн събитието. В него са налични всички зони, без две, които изискват присъствие на място. Онлайн могат да слушат лекциите, да се срещат с останалите участници, могат да се свържат с всички компании", допълни Костадин Николов.

БНР е сред медийните партньори на събитието.  

Подробности за събитието чуйте в звуковия файл:Вижте още

Старата любов ръжда не хваща

  За 17-ти път Благоевград днес бе домакин на автомобилен ретропарад на площад „Македония“. Негов организатор е автомобилен клуб „Пирин“ (Благоевград) с председател Андрей Андреев. Любов, грижа и традиция – три причини да съхраняваш паметта на отминалите десетилетия. Андрей Андреев скромно отбеляза, че спазването на традицията е част от..

публикувано на 19.09.20 в 15:03

3D филми разкриват забележителностите в Белица

Започна заснемането на два рекламни филма, чиято цел е да популяризрат туристическа дестинация Белица. В 15-минутните ленти ще бъдат представени културни и природни обекти, както и нематериалното културно наследство на общината. Това информира Мая Падарева, секретар на местното читалище, което реализира поредната стъпка от спечеления проект..

публикувано на 18.09.20 в 18:02

Творчески ателиета, хубава музика и кино под звездите с „Лаго фест“ в Самоков

За втора поредна година парк „Лаго“ ще бъде пространството с притегателна сила за любителите на хубавата музика, на креативните идеи, на спорта и забавните образователни игри. Това обещават организаторите от фондация „Сийд“ и младежкото сдружение „Хъб-а“, подкрепени от община Самоков. Входът за атрактивното събитие за всички жители и гости на..

публикувано на 18.09.20 в 17:34

Отношението към селското училище като към свой дом е една от причините за оцеляването

Основно училище „Христо Ботев“ в село Невестино е единственото в общината.  Причината за това е в демографската криза, която обезлюди селата  и стана причина за закриването на училища, заради липса на ученици .  Сега в училището се учат 18 деца от общината. Останалите ученици идват от Кюстендил. От училището  днес  се осигурява..

публикувано на 18.09.20 в 17:10

Интересът у нас към чужди висши учебни заведения не намалява

Това показва изследване на една от  консултантските агенции,  които помагат на желаещите да помагат на кандидатите да учат в чужбина.  Интересът към конкретни специалности зависи от конкретната страна и езика на обучение. 30 % от кандидатите за Великобритания, Германия и Австрия избират специалност в областта на бизнеса – бизнес мениджмънт,..

публикувано на 18.09.20 в 17:08

Има ли бъдеще за потомствените професии?

Как да изберем професията, която ни носи не само доходи, но и удоволствие? И доколко, родителите трябва да влияят върху избора ни на професия? Това бяха част от въпросите, които дискутираха осмокласници от Езикова гимназия „Академик Людмил Стоянов“ в Благоевград, след прожекцията на филма „Потомственият избор на професия“. Събитието бе организирано..

публикувано на 18.09.20 в 16:43

Христо Смирненски – слънчевото дете на българската поезия

На 17 септември 1898 година в град Кукуш е роден Христо Измирлиев, останал в историята с псевдонима Христо Смирненски. След опожаряването на родния му град, той се премества със семейството си в София, където работи като вестникар, репортер и писар. Но Смирненски е преди всичко и най-вече поет, сатирик и преводач. Напуска този свят, преди да..

публикувано на 17.09.20 в 21:00