Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Три награди за Общинския куклен театър – Благоевград от международен фестивал

Три награди спечели Общинският куклен театър – Благоевград на XXI Международен куклен фестивал на професионалните куклени театри за деца  "Lut Fest", проведен в Сараево, Босна и Херцеговина от 28 септември до 2 октомври 2020 г.  

Наградите са за постановката "Фолклорна магия от Пиринско", с която бе открит фестивалът. От публиката, представлението на благоевградския куклен театър получи много възторжени и продължителни аплодисменти, а от журито – следните награди: 

Награда "Магията на кукловодството – Радослав Лазич" – за изключително изпълнение на куклено представление;
Награда за оригинална идея на проф.Боньо Лунгов и доц.д-р Константин Каракостов;
Награда за оригинална музика на композитора Георги Красимиров-Герасим.

За всички награди заслуга има целият екип създатели на представлението – проф.Боньо Лунгов, доц.д-р Константин Каракостов, Георги Красимиров-Герасим, неповторимите костюми изработени от перфектната, незабравима Елена Камбурова, която си отиде през 2019 г., талантливите актьори: Дияна Георгиева, Наталия Петкова, Йоана Рачева, Атанас Димитров, Виктор Кападжиев, Георги Димов, Александър Станковски. Наградите са и за сръчните хора в ателие: Миглена Методиева и Десислава Папучарова, както и за всички технически служби, които стоят зад кадър: Янка Велкова, Иван Димитров, Георги Зарев, Тодор Веселински.

Наградите от престижния международен фестивал са високо признание за работата и усилията на целия колектив на Общинския куклен театър Благоевград.

От екипа на Радио Благоевград ЧЕСТИТО!

Вижте още

Три от туристическите пътеки в община Трън са непроходими

Три от проверените до момента  туристическите пътеки в община Трън са непроходими, предупреждават от Трънското туристическо дружество.     През последните два дни местните туристи са  обходили голяма част от маршрутите в района и са успели да отстранят щетите по някои от пътеките. През следващите дни обходът и възстановяването на маршрутите ще продължи...

публикувано на 18.01.21 в 17:07

„Орлетата“ утре стартират контролите с мач срещу „Марек“

Утре, 19 януари, „Пирин“ (Благоевград)  ще играе с „Марек“ първата си контрола от зимния подготвителен период. Срещата на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград ще започне в 12 часа и ще се проведе без присъствието на публика, заради противоепидемичните мерки. Главният мениджър Уорън Фийни ще има първа възможност да види в игра новите попълнения на..

публикувано на 18.01.21 в 16:30
Отляво надясно Мише Развигоров, Даме Груев, Ефрем Чучков и Атанас Бабата на Скопския конгрес на ВМОРО (1905 г.)

С изложба в Благоевград отбелязват 150 години от рождението на Даме Груев

С изложба Регионален исторически музей – Благоевград ще отбележи 150-годишнината от рождението на Даме Груев, безспорен, всепризнат и неоспорим лидер на ВМОРО. „Изложбата включва фотодокументална част, която проследява жизнения му път и революционната дейност, както и материали от фонда на музея. Акцент в експозицията е едно писмо на Даме..

публикувано на 18.01.21 в 15:51

Рекултивират закритото сметище в Дупница

Обществена поръчка за рекултивиране на закритото сметище обяви община Дупница. Теренът е с площ близо 60 декара и се намира над жк „Бистрица“. Преди около месец държавата го предостави на общината. Рекултивирането на сметището е финансирано по ОП „Околна среда“, а стойността на проекта е над 4 милиона лева без ДДС.  Предвидено е изготвяне на..

публикувано на 18.01.21 в 13:35

Нова техника контролира дърводобива в ЮЗДП

От началото на тази седмица започва тестването на нов софтуер за отчетност при транспортирането на дървесина в горите, стопанисвани от Югозападното държавно предприятие. Целта на фото-регистъра е превенция и предотвратяване на некоректната оценка и неправилно отразяване на количествата транспортирана дървесина. Основните функции на системата са..

публикувано на 18.01.21 в 12:56

В ЮЗУ възобновяват част от практическите изпити

В ЮЗУ се възобновяват практическите изпити за студенти и докторанти, които изискват учебна среда. Това потвърди за Радио Благоевград доц.д-р Ицка Дерижан, зам.-ректор „Образователни дейности“. „Няма да има организация за допълнително обучение. Някой от изпитите ще се проведат практически. В момента по факултетите се изготвят становища и ще..

публикувано на 18.01.21 в 12:50

Сигнал за опасност от подкопаване на главния път Кюстендил – София

Сигнал до компетентните институции са внесли група общински съветници от Кюстендил, във връзка с изместеното корито на река Банщица, което, според тях, застрашавало от подкопаване пътното платно на републиканския път Кюстендил – София, при с. Ябълково, община Кюстендил.       Според съветниците, на две места реката вече е на разстояние между 11-17..

публикувано на 18.01.21 в 12:44