Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Сандански следи за спазването на противоепидемичните мерки

Снимката е илюстративна
Снимка: Българска стопанска камара

Ежедневни проверки на търговски обекти, заведения и фирми за спазване разпоредбите на Министерство на здравеопазването и въведените противоепидемични мерки извършва община Сандански, съобщават от Пресцентъра на общината.

Екипът, определен със Заповед на кмета, ще налага санкции, съгласно чл. 209 от Закона за здравето, който гласи:

  • Който наруши или не изпълни въведени от министъра на здравеопазването или от директор на регионална здравна инспекция противоепидемични мерки се наказва с глоба от 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение – от 1000 до 2000 лв.

  • Когато нарушението е извършено от едноличен търговец или юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер от 500 до 2000 лв., а при повторно нарушение от 2000 до 5000 лв.


Вижте още

Коледните къщички в Благоевград няма да работят, запалват светлините на елхата на 4-и декември

Тази година коледните светлини в Благоевград ще грейнат без традиционната празнична програма в центъра на града заради противоепидемичните мерки. Поставянето на украсата и градежа на елхата са почти към финала, а официално Благоевград ще засияе в коледна премяна на 4-и декември. Церемонията ще бъде предавана на живо във фейсбук страницата на Община..

публикувано на 01.12.20 в 17:32

Избраха проект за новия храм на пазара в Благоевград, издигат черквата до 2.5 години

Новият храм в Благоевград, който ще носи името на Свети Великомъченик Мина, се очаква да бъде готов до две години и половина. Днес експертната група единодушно одобри идейния проект, предложен от Неврокопската митрополия. Единственият "въздържал се" бе Кирил Илиев от ПП ГЕРБ.  "Групата бе от 17 души, представители от всички политически партии...

публикувано на 01.12.20 в 17:08

Община Сандански с мерки в подкрепа на бизнеса

По предложение на кмета на община Сандански Атанас Стоянов, Общинският съвет одобри въвеждането на нови икономически мерки, които да подпомогнат гражданите и бизнеса в сложната здравна и икономическа обстановка. Всички наематели и ползватели на имоти и терени, които са общинска собственост, с преустановени посещения, съгласно заповедта на..

публикувано на 01.12.20 в 16:43

Без синя зона в Сандански през декември

Във връзка с усложнената епидемична обстановка и новите мерки, със заповед на кмета на община Сандански Атанас Стоянов, временно се преустановява дейността на синята зона в Сандански от 1-ви декември до 31-декември. Мярката се въвежда с цел осигуряване на условия за по-лесен транспортен достъп до здравни заведения и институции, без съответно..

публикувано на 01.12.20 в 15:57
Снимката е илюстративна

Родилка е починала в реанимацията на МБАЛ – Благоевград

Родилка е починала в реанимацията на МБАЛ – Благоевград. Тя е била с усложнения от COVID-19, потвърди за Радио Благоевград директорът д-р Огнян Митев.  Постъпила е в интензивното отделение, след като е родила със секцио здраво бебе.  Жената е развила двустранна бронхопневмония и дихателна недостатъчност, обясни д-р Митев. Той уточни, че..

публикувано на 01.12.20 в 15:45

Даниела Савеклиева направи дарение на социални домове в Симитли

Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева направи дарение на Защитеното жилище и Центъра за лица с психични разстройства в град Симитли. Даниела Савеклиева дари за потребителите на социалните услуги олекотени юрганчета и възглавници. Заедно с нея Центъра посетиха кметът на Симитли Апостол Апостолови, ръководителят на социалното..

публикувано на 01.12.20 в 15:03

Ученици от Разлог разработиха мобилно приложение

На проведения на 28 ноември Национален есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“ - София, в направление „Мултимедийни приложения“, взеха участие Никита Черневский от 6 клас на СУ “Братя Петър и Иван Каназиреви” и Боян Чопев от 6 клас от ОУ “Никола Парапунов”. Учениците представиха своето приложение Learning is..

публикувано на 01.12.20 в 14:43