Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Режисьорът Крис Шарков: Моята интуиция е по-скоро тревожна относно фиксацията на човека към материалното

7
Крис Шарков
Снимка: Славея Йорданова

 На фона на влошената ситуация с коронавируса и произтеклото от нея объркване на целия живот на театъра, все повече гласове, както от страна на критиката, така и от публиката, открояват новия спектакъл „Серотонин” на Крис Шарков, негов независим проект в театър „Азарян”, като едно от ярките събития на театралния сезон. Премиерата му беше на 25 септември.

Оживяването за първи път на българска сцена на последения, седми роман на Мишел Уелбек, считан за голям съвременен автор, напълно логично насочва светлината към това извънредно смело режисьорско решение, с всичките рискове, които води след себе си. Но... както справедливо отбеляза в една от последните рецензии за спектакъла и театралният критик Асен Терзиев, Крис Шарков демонстрира професионално израстване, продължаващо след неговата успешна постановка „Дивата патица” от Хенрик Ибсен в Народния театър. Пак той пише, че онова, което младият режисьор е успял да направи е: „да съхрани специфичния глас на писателя с неговите разпознаваеми обертонове и цветове, омесващи ирония с меланхолия, цинизъм с емпатия, вулгарност с любов”.

В звуковия файл можете да чуете разговора на Любима Бучинска в предаването за изкуство и култура „Арт сезони“ на Радио Благоевград с Крис Шарков за спектакъла „Серотонин“.Галерия

Вижте още

Отново отложиха делото за дребно хулиганство на протестиращи

„За 29 октомври е отложено делото по Указа за борба с дребното хулиганство, което бе гледано днес в Районен съд Благоевград“ – съобщи за Радио Благоевград Калоян Ханджийски, по време на днешния протест под мотото „Благоевградско  –  Джумайско въстание“. Припомняме, че делото е за хулигански прояви на тримата протестиращи Калоян..

публикувано на 19.10.20 в 19:39

Как оцеляха малките къщи за гости по време на пандемията?

Пандемията от коронавирус посече туризма както у нас, така и в чужбина. И все пак се оказа, че малките населени места се радват на по-голям интерес на български туристи от по-големите курорти. Ако големите хотелски комплекси претърпяха загуби, то къщите за гости и семейните хотели станаха предпочитани. Това споделя и Дешка..

публикувано на 19.10.20 в 14:31

В Кюстендил честват празника на художниците с изложба на участниците в пленера "Свети Лука"

В художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ в град Кюстендил днес бе открита изложба с творби на участниците в пленера „Свети Лука“. Творческият форум „Свети Лука” е създаден през 1993 година от Дружеството на художниците от град Кюстендил. След кратко прекъсване пленерът бе възстановен преди две години. През изминалите години в..

публикувано на 18.10.20 в 19:18

Евгения Ташева: Подкрепете петицията „Повече море, по-малко пластмаса“!

„Побързайте, ако искате да ни подкрепите! Има още съвсем малко време, за да оформим и предадем петицията както трябва“, призова от ефира на Радио Благоевград Евгения Ташева от сдружението „За Земята“. Екологичната организация, заедно с „Грийнпийс“ – България са организатори на кампания „Повече море, по-малко пластмаса“ за ограничаване на..

публикувано на 18.10.20 в 19:16
Валерия и Стойчо Стоянови

Валерия Стоянова ни пренася в един по-добър свят с песента „Възвръщане“

"Възвръщане" е новата авторска песен на 13-годишната Валерия Стоянова и популярният музикант Стойчо Стоянов - XS Artists, който е баща на талантливото момиче. „Много се радвам, че с песента „Възвръщане“ успяхме да запечатаме емоционалното състояние, в което бяхме, без да се промени в работния процес и без да се съобразяваме с модерните..

публикувано на 18.10.20 в 16:38

Ивайло Шопски: Не сме отдали на Ичко Бойчев уважението, което му дължим

В разговор за предаването на Радио Благоевград за история и национална култура "Изгрей зора", председателят на Пътуващо читалище "Бащино огнище" Ивайло Шопски подчерта факта, че Ичко Бойчев , макар и добре познат в района на Благоевград, все още няма националната известност и отдадена почит, които да съответстват на приноса му в борбите за освобождение и..

публикувано на 18.10.20 в 13:22

Саша Симонович:Нищо страшно не е станало!

Досегашният лидер в Югозападната футболна лига-„Беласица“/Петрич/ ,допусна първо поражение в този 11-и кръг-0:2 като гост на „Балкан“/Ботевград/.Старши треньорът на петричани Саша Симонович е категоричен,че нищо страшно не е станало.Наистина,момчетата не са направили най-добрия си мач,пропуснали са голови положения,нещата в защита не са били..

публикувано на 18.10.20 в 11:45