Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За изминалото денонощие

30 положителни проби с COVID-19 в област Кюстендил

 Новозаразени лица с коронавирусна инфекция има в общините: Кюстендил – 16, Дупница – 6, Рила – 4, Сапарева баня – 2, по едно лице в Кочериново и Невестино.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница към този час са настанени за лечение 19 души. Част от пациентите са в средно тежко състояние, информират от болничното заведение.

Хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил към този час са 26-ма. Един възрастен мъж е в критично състояние, а други четирима пациенти са в тежко състояние. Вчера е починал 44-годишен мъж от община Кюстендил. Лицето е било с тежки придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Въженият парк в Благоевград ще бъде с ново работно време

От 1 септември до 31 октомври въженият парк в Благоевград ще бъде с ново работно време. Атракционът ще бъде отворен за посетители от понеделник до неделя от 11.00 часа до 18.00 часа с почивка от 14.00 до 14.30 часа. Резервация за групови посещения може да бъде направена на тел. 0892/089703 Въженият парк функционира с два кръга. Първият е за деца..

публикувано на 29.08.24 в 15:57

Кадрова рокада в „Топлофикация-Перник“

Досегашният зам.-директор на „Топлофикация Перник” Борислав Борисов поема ръководството на пернишкото дружество. Той наследява на поста Чавдар Стойнев, който оглави ТЕЦ „Бобов дол”. Официално шефската рокада стана факт след вписването на промените в Търговския регистър. Борислав Борисов е дългогодишен кадър на „Топлофикация Перник”. Работил е на..

публикувано на 29.08.24 в 14:07

Мъж пострада при пожар в Благоевград

Един човек е пострадал при пожара, който възникна на обяд в Благоевград. Огънят е избухнал в селскостопанска постройка, намираща се между две къщи на улица „Александър Стамболийски“. Мъжът е с обгаряния по главата и ръката, транспортиран е в МБАЛ – Благоевград. Все още не се знае от какво е тръгнал огънят. Според съседи във въпросната..

публикувано на 29.08.24 в 12:46

ОбС в Перник прие декларация за златодобива в „Златуша”

ОбС в Перник прие декларация за принципно несъгласие и отказ да съгласува, одобрява и разрешава каквито и да било проекти и процедури за добив на злато от проектната концесионна площ „Златуша”. Проектната концесионна площ е разположена на територията на няколко общини, сред които и Перник. С подписка селата Вискяр, Расник и Радуй отправят молба към..

публикувано на 29.08.24 в 12:26

Дарителска кампания "Помощ за пожара в Рила"

Спешна дарителска кампания във връзка с пожара в Рила планина инициира кметът на дупнишкото село Самораново Райко Цветков. Целта е закупуване на гасачески пособия, които да обезпечат работата на доброволците на терен. Средствата са необходими спешно за ранцеви пояси, кофпомпа, пръскачки с батерии, радиостанции, противогази и др. Пособията ще се..

публикувано на 29.08.24 в 10:53

Въвеждат воден режим в община Кочериново

Захранването на населените места на територията на община Кочериново с вода за питейно-битови нужди е затруднено. Силно намален дебит на водоизточниците  е основната причина за въвеждане на воден режим в общината. Заповедта за налагане на режим за водоползване е издадена от кмета на общината Станислав Горов. Водоснабдяването на населените места на..

публикувано на 29.08.24 в 10:23

Общинският съвет в Кюстендил заседава днес

Общинският съвет в Кюстендил ще заседава днес. В предварителния дневен ред са залегнали 34 точки. На редовното си заседание общинските съветници ще гласуват предложение за закриване на общинското предприятие "Обществена пералня“ създадено през 2011 година по проект. Сред причините за закриване са амортизирана техника, неоптимално разпределение на..

публикувано на 29.08.24 в 09:57