Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ВиК – Благоевград подмени близо 15 км подземна инфраструктура за месеци

Близо 15 км ВиК мрежа е подменена от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград от началото на годината до 31 октомври, съобщиха от дружеството. Това показват разчети на Инвестиционната програма на дружеството за 2020 г. Към момента изпълнението й продължава, като се извършват строително-ремонтни дейности в различни общини, част от обособената територия, на която ВиК - Благоевград оперира.

„Въпреки усложнената ситуация в страната, заради COVID-19, се справяме в срок с поставените цели“, коментира инж. Росица Димитрова, управител на дружеството.

Заложените средства в ИП са около 3 млн. лева. Те са разпределени и се влагат в активи публична общинска собственост.

Сред дейностите в ИП са подмяна на съоръжения на ПСПВ и ПСОВ, ремонт на водохващания, реконструкция на довеждаща и разпределителна водопроводна мрежа, реконструкция на канализационна мрежа,  монтаж на нови резервоари, подмяна на спирателни кранове и др.

В периода 2015 г. – 2019 г. е реконструирана 90 км подземна инфраструктура.

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград предоставя ВиК-услуги на 11 от общо 14 общини от област Благоевград с население над 200 000 души. Водоснабдителната мрежа в по-голямата си част е изключително амортизирана. Тя се подменя поетапно чрез изпълнение на планови ремонти, заложени в Инвестиционната програма. Дружеството експлоатира над 1500 км водопроводна мрежа и 450 км канализационна мрежа.


Вижте още

Скиор пострада на ски пистата „Картала“ над Благоевград

От ПСС в Благоевград са регистрирали един инцидент със скиор през почивните дни в ски зоната „Картала“ над Благоевград. Инцидентът е станал вчера по обед, потвърди за Радио Благоевград Георги Ботев от планинската служба. Мъжът не е пострадал тежко. Транспортиран е с линейка до болнично заведение. Най-вероятната причина за инцидента е каране на ски..

публикувано на 17.01.21 в 13:51

МГЕРБ - Благоевград с поредна инициатива срещу разпространение на COVID-19

Младежи ГЕРБ в Благоевград раздадоха 1000 предпазни шлемове и маски на жителите на областния град. Висококачествените предпазни средства са изработени по инициатива на евродепутата и областен координатор на ГЕРБ-Благоевград Андрей Новаков и бяха раздадени безплатно на всички желаещи.  „Инициативата е втора поред след като през..

публикувано на 17.01.21 в 12:22

Черквата в Мелник отбелязва храмов празник

Единствената черква в България, която носи името на Свети Антоний Велики, се намира в Мелник. Всяка година на този ден в храма идват богомолци, търсещи изцеление на тялото и душата пред чудотворната икона на светеца. Възрожденската църква, носеща името на Свети Антоний Велики, е една от петте, оцелели в Мелник след опожаряването му през..

публикувано на 17.01.21 в 10:28

Антоновден е

Православната църква почита паметта на Свети Антоний Велики - пустиножител и духовен отец, смятан за основоположник на християнското монашество. След дълги години на усамотение светецът се превърнал в духовен баща на десетки отшелници, които се събирали при него, за да слушат мъдрите му съвети. В Египет свети Антоний Велики създава първия манастир в..

публикувано на 17.01.21 в 08:14

В Благоевград случаите с коронавирус са 6

233 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал, обновени в полунощ.  Положителни са 5 на сто от направените 4628 теста. Чрез PCR са установени 150 положителни проби, а чрез антигенни тестове - 83. В Благоевград новите случаи са 6, в Кюстендил 11 а в Перник 3.

публикувано на 17.01.21 в 08:12

Студено време с до -5°

Днес над страната ще има променлива, по-често значителна облачност. Все още на отделни места ще превалява слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Студено, в повечето райони максималните температури ще са отрицателни - между минус 5° и 0°.

публикувано на 17.01.21 в 08:11

Бойко Борисов инспектира най-критичните точки по поречието на река Места

Три дни след водното бедствие ситуацията в Благоевградска област се нормализира, а хора и институции са направили невъзможното, за да преодолеят последствията. Това заяви по време на посещението си в района премиерът Бойко Борисов.  Заедно със заместник- министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, премиерът инспектира най-..

публикувано на 16.01.21 в 18:15