Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синоптик: След сряда ни очаква осезаемо захлаждане

2
Снимка: БТА

Новата седмица започна с мъгливо време и минусови температури в сутрешните часове. Следобед облачността се разкъса, а слънцето успя да си пробие място в небето.

"В последните дни минималните температури са отрицателни, но дневните, в следобедните часове, успяват да достигнат до 15 градуса. Така ще бъде и във вторник", каза в интервю за Радио Благоевград синоптикът в НИМХ Марияна Попова. По думите й в сряда се очаква промяна в метеорологичната обстановка и бързо понижение на температурите.

"Очакваме в средата на седмицата да вали дъжд, а в планините сняг. Ще започне по-трайно понижение на температурите. До края на седмицата вероятността за валежи е по-малка. Ще има и слънчеви часове в петък и в неделя. През следващата седмица в планините на около 1500 метра валежите ще са от сняг. По най-високите части снегът ще започне и да се задържа", каза още тя.

След сряда дневните температури ще бъдат от 5 до 8 градуса.

Интервю на Е​леонора Тахова със синоптика Марияна Попова можете да чуете в звуковия файл - > 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Уникална икона на Пресвета Богородица с Младенеца посрещат в Долни Раковец

За осма поредна госина в радомирското село Долни Радовец посрещат близо 200-годишна икона на Пресвета Богородица с Младенеца. Тази икона е единствената оцеляла от старинната църква “Св. Николай Чудотворец”. Светинята ще бъде в храма до 15 до 18 август. „Иконата е собственост на храма, но се съхранява в Регионалния исторически музей в Перник...

публикувано на 11.08.24 в 15:32
Магдалена Борисова

Магдалена Борисова с нова книга за деца – „Горски истории“

Самоковската авторка Магдалена Борисова зарадва малките си почитатели с нова книга – „Горски истории“. Авторката остава вярна на стила си и отново залага на добротворчеството в своите истории. Посланието, което отправя Магдалена Борисова е да бъдем добри, да бъдем приятели – и малки, и големи. На страниците на книгата читателище ще..

публикувано на 11.08.24 в 15:16

Здравословните дъвки

Дъвки от природата – това е една революционна  за българския пазар зелена бизнес идея на Дарина Сотирова. Тя е производител на полезни дъвки. Защо полезни? Защото са от натурални продукти. След дълги анализи относно фабричните дъвки , в които се влага аспартам и които птиците бъркат с изхвърлени хлебни трохи, а това ги убива, Дарина..

публикувано на 09.08.24 в 12:45

Деца от Кочериново усетиха емоцията да бъдеш войник

Учителките от СУ "Христо Ботев" Кочериново Даниела Миланова и Василка Тасева, заедно с част от своите ученици, взеха участие в националната програма "Изучаване и съхраняване историята и традициите на Българската армия", като изпитаха емоцията от това да се превъплътят в ролята на истински войници. Завършвайки успешно Модул 1 от програмата, който включва..

публикувано на 09.08.24 в 11:46

Кампания в подкрепа на планинския туризъм

Спасяването на хижите и заслоните в България е мисия на конкурса „Хижа на годината“ на Българския туристически съюз. За втора поредна година организаторите на кампанията насочват общественото внимание в подкрепа на планинския туризъм и на най-добрите хижи и заслони в нашата страна. До 25 септември всеки може да посочи своя избор  в онлайн..

публикувано на 09.08.24 в 11:43

Законови промени разделиха общественото мнение: Какво казват депутатите и неправителствените организации?

През седмицата, в рамките на едно пленарно заседание, депутатите в Народното събрание одобриха окончателно промените в Закона за предучилищното и училищното образование, предложени от парламентарната група на "Възраждане". С новите разпоредби се забранява популяризирането и подстрекаването в детските градини и училищата на идеи, свързани с..

публикувано на 09.08.24 в 11:15

„Добрите сърца“ с поредна инициатива за Центъра за настаняване от семеен тип "Света Богородица" в Благоевград

"Подари нов ламинат за детски стаи и дневни" това е новата реализирана инициатива на „Добрите сърца“. „За целта взехме пари на заем за да закупим ламината и всичко необходимо, както и да платим транспорт, защото ако трябваше да чакаме събиране на сумата щеше да дойде късна есен или зима и тогава ще бъде трудно за такива ремонти. Инициативата..

публикувано на 07.08.24 в 18:27