Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Има ли ред и дисциплина – ке се оправиме!“

Снимка: Ани Петрова

Една от по-строгите мерки, които МС прие вчера за преодоляване разпространението на коронавируса е преустановяването на присъствените занятия във всички детски градини, училища и университети. Как родителите на най-малките – децата в детските градини и в начален курс на обучение коментират мерките? Репортерът Елизабет Александрова посети ЦДГ „Света Богородица“ и 11-то ОУ „Христо Ботев“ в квартал „Еленово“, Благоевград.

„Имам три деца. Аз си ги гледам. В майчинство съм. Най-малкото ми е на една година и четири месеца. Най-голямото е в първи клас. Не знам как ще се справим. Не знам. Трудно, трудно, просто много трудно. Трябва сериозно да се помисли по въпроса. Просто ние сме най-ощетени от абсолютно всички.  Майчинството втората година е смешно. Просто това е пълна подигравка. Аз съм родила на тази страна три деца. Работим за положителния прираст на страната, а тя? По никакъв начин не се грижи за нас. Просто трябва да се вземат мерки.“

„ Аз към в майчинство и съм си у дома. Ще сме онлайн. Имам три деца. Единият е втори клас, другият предучилищна, третият е на година и половина. Аз съм свикнала с тях, така че няма да ми е трудно. Но предполагам, че на повечето родители ще им е трудно. Да, определено! Финансова помощ трябва да има за всички родители. Аз съм в майчинство. Мъжът ми ще остане без работа сега. Нас не ни приемат. И за всички, които са безработни родители също няма. Има само за определени. Според мен би трябвало да има за всички, след като всички са ученици вкъщи.“

„Ще видим кой ще гледа внучката. Или аз, или баща й. Някой ще я гледа. Аз съм съгласна младите да спазват ред. Има ли ред, има дисциплина. Има ли – ке се оправиме!“

Още мнения в репортажа на Елизабет Александрова:


Вижте още

Съдържанието на етикетите: да разчетем или да разчитаме

Безспорен факт е, че търговията с т.нар. бързооборотни стоки се развива с високо темпо. На тази база хранителните магазини и търговските вериги трябва да се справят с динамичните предизвикателства. Променящият се начин на живот на потребителите, нарастващата конкуренция и темпото на дистрибуцията са само част от провокациите в този вид..

публикувано на 20.01.21 в 14:04

Джо Байдън ще положи клетва като следващия американски президент

Днес в САЩ е денят на встъпване в длъжност на новоизбрания държавен глава Джо Байдън. Той ще положи клетва като следващия американски президент по време на необичайна церемония на фона на пандемията от Covid-19 и при засилени мерки за сигурност след щурма на Капитолия, отнел живота на петима по-рано този месец. По време на речта си след..

публикувано на 20.01.21 в 12:05

Продават ли ни търговци немски картофи за български?

Немски и френски картофи се продават като българско производство и по този начин се заблуждават потребителите. За това алармират от Националната асоциация на картофопроизводителите. Производителите са сигнализирали НАП, Комисията за защита на потребителите и Българската агенция по безопасност на храните с настояване за проверка.  "От около два месеца..

публикувано на 20.01.21 в 11:28
д-р Александър Симидчиев

Д-р Ал. Симидчиев: Изборът на ваксина трябва да стане максимално бързо

В здравния час на Радио Благоевград пулмологът д-р Александър Симидчиев коментира ваксините срещу Covid-19. „След поставянето на втората доза ваксина нямам странични реакции. Очаквам след седмица, защото това, което съм видял от клиничните проучвания – ако има общи реакции, свързани с леко неразположение и покачване на температурата, те са в..

публикувано на 20.01.21 в 11:14
Евдокия Попадинова

Югозападът – с двама победители в анкетата „Футболист на 2020 година“

Звездата на „Локомотив“ (Пловдив) Димитър Илиев от за втори пореден път стана „Футболист на годината в България“.   За пета поредна година  играещата в италианския Наполи 24-годишната Евдокия Попадинова от град Хаджидимово бе определена за №1 на България в женския футбол. Наградата „Лъвско сърце-Трифон Иванов“ посмъртно получи Нако Велянов,..

публикувано на 20.01.21 в 08:51

„Орлетата“ стартираха контролите с разгром над „Марек“

При студено време и на тежък терен на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград „Пирин“ надигра „Марек“ с 5:1 в първа контрола от зимната си подготовка. Грузинецът Гурам Гщелиани отбеляза първия гол за домакините в 4-та минута след слаба намеса на дупнишкия вратар Евгени Спасов.  Нападателят на „Марек“ Веселин Любомиров изравни в 10-та минута с..

публикувано на 19.01.21 в 15:48
Д-р Огнян Митев

МБАЛ – Благоевград се подготвя за планов прием на пациенти

„През последните 2-3 седмици рязко намаляха хоспитализираните в МБАЛ – Благоевград. В момента възстановяваме отделенията, като отбелязвам, че 50% от леглата остават за лечение на COVID-19. Една част от тях са запълнени, защото все още имаме пациенти. Повечето от тях са за долекуване и са пред изписване. Постепенно започваме да възстановяваме..

публикувано на 19.01.21 в 14:16