Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Виктория Георгиева: Предстои тепърва да избираме песента за Евровизия 2021

Снимка: БГНЕС

Виктория Георгиева - VICTORIA, ще бъде българският представител на 65-тото издание на Евровизия, което ще се проведе през 2021 година. Тя трябваше да представи страната ни на Евровизия 2020 в Ротердам с песента “Tears Getting Sober”, но музикалната надпревара беше изместена за 2021 година заради пандемията от коронавирус в Европа.

„И ме е яд, и не толкова, тъй като в момента имам много повече време да се фокусирам над нещата, за които нямах време до май месец тази година, защото много бързо навлязохме с нов екип да работим, да вършим много неща, които за мен бяха и непознати и трябваше да се опознаем много набързо целият екип. От време на време правехме грешки, които в момента вече можем да си вземем поука. Единствено ме е яд, че не мога да изпълня “Tears Getting Sober”, защото много вярвах в тази песен и хората много я харесаха, но пък надявам се да направя нещо още по-хубаво.“, сподели в предаването „Звездопад в Благоевград“ Виктория Георгиева.

През идната година Виктория ще представи страната ни на конкурса Евровизия с нова песен:

„Новата песен още не е създадена. Работим по три песни, които предстои да ги завършим и след което трябва да направим фокус групи с хора. Те гласуват и казват мнението и по този начин ние се допитваме до хората и разбираме кое им харесва. Предстои тепърва да избираме песента. И трите песни са много различни. Не мога да взема решение коя ми харесва повече. Предстои още много работа.", заяви Виктория.

Успешната изпълнителка винаги отправя послание с песните си, за да може да се докосне повече до хората:

„Хубаво е накрая винаги да има надежда, особено в тези времена, в които живеем в момента. Посланието ми в следващата песен ще е надежда към по-хубаво“.

Освен подготовката за Евровизия Виктория подготвя и албум, с който да зарадва своите почитатели. Вижте още
Костадин Бонев

Режисьорът Костадин Бонев: Младите трябва да могат да четат езика на сърцето си, да формулират своите искания и копнежи

   Костадин Бонев, един от най-задълбочените и отдадени на изкуството български кинотворци, който сякаш стъпва на пръсти, но оставя незаличими следи, миналата събота стана на 70 – също така безшумно, с повече внимание към човешкото на тържествения акт. Оставяйки произведенията му сами да говорят, Националната телевизия избра да покаже два от..

публикувано на 16.01.21 в 19:37
Снимката е с илюстративна цел.

Няма да има увеличение на цените на автобусните превози

Повечето от фирмите извършват превози по договори, които са подписани с ръководствата на общините. По принцип договорите са за доста дълги срокове - най-малко за пет години. В договорите, цените на превозите са точно регламентирани. По тази причина, дори във времето на пандемия и намалял пътникопоток, фирмите нямат право да променят цените...

публикувано на 15.01.21 в 18:15

Наредба №34 ще регламентира цените на таксиметровите услуги

Публикуването на промяната на този нормативен документ се очаква през следващата седмица в „Държавен вестник“. С министъра на транспорта Росен Желязков, сдруженията на таксиметровите превозвачи са постигнали споразумение, че ще трябва да се увеличи цената на такса повикване.  За София тя в момента е 77 стотинки. Увеличението за столицата ще..

публикувано на 15.01.21 в 18:12
Стилиян Иванов

Стилиян Иванов:„Астрологичен пътеводител“ насърчава себепознанието

     „Астрологичен пътеводител“ не е някакъв наръчник как да се скатаем през годината или до края на дните си тук, на Земята, а всъщност е ориентир за това да изучим себе си. Това е книга за себепознанието, но чрез звездната математика. Защото звездите и планетите само ни помагат да разберем кои сме и защо сме тук. В резюме книгата може да бъде..

публикувано на 15.01.21 в 15:14

Четири са опасните свлачища в община Сатовча

Обстановката в община Сатовча постепенно се нормализира, след обилните валежи през последните дни. Частично е възстановен е пътният участък между Сатовча и Доспат, който бе пропаднал и затрудняваше движението в първия ден на бедствието. Поради високите подпочвени води, активността на свлачищата продължава и в момента. „Най-опасни са..

публикувано на 15.01.21 в 14:20

Иновативна платформа обучава безплатно учителите да преподават ефективно онлайн

Стартира първата по рода си поредица от безплатни курсове за българските учители с практически съвети, които ще обогатят знанията и опита им да преподават ефективно в онлайн среда. Курсът се казва „Учители в час“ и в него могат да се включват учители от цялата   страна. “Курсът е насочен изцяло към учителите. Организиран е в шест занятия,..

публикувано на 15.01.21 в 13:12

Депутати за датата на парламентарните избори

Президентът Румен Радев обяви вчера, че насрочва предстоящите парламентарни избори на 4 април.  „Подписах указа за провеждане на изборите за 4 април, една седмица след първата възможна дата за избори“, заяви държавният глава, който направи обръщение към народа. Румен Радев предложи и промени в изборното законодателство – като гласуване по..

публикувано на 15.01.21 в 11:33