Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Видински за реализма, амбициите и честната игра на „Марек“

Цветан Видински

   Мнозина приеха за голяма изненада отличното представяне на „Марек“ през есенния полусезон в Югозападната футболна лига и първото му място в таблицата. Радостен, без да изпада в еуфория, е президентът на  футболния клуб Цветан Видински:

  „Това е най-добрият ни сезон за последните 5 години,откакто аз съм в клуба. Миналата година по това време със същия отбор бяхме аутсайдери в класирането. Причината? Играехме по-неспокойно, по-прибързано ,макар че и тогава се опитвахме да играем футбол. Липсваше ни опит. През лятото с 2-3 попълнения нещата придобиха съвсем различен облик.Сега трудът на момчетата е възнаграден и сме един от водещите отбори в групата.Този стил на игра го налагаме от няколко години.Успяхме да стартираме добре,не сме обременени със задачата непременно да заваръшим на първо място. Целта ни беше скромна - да сме малко по-напред в класирането от миналата година и да се превърнем във фактор в Югозападната лига. Изпълнихме тази задача.Сега предстои по-трудното:да се задържим на тази позиция, която заемаме.Всички отбори се вглеждат в нас, ще бъде много по-трудно пролетта да останем първи. Но името „Марек“ задължава, а и на феновете им хареса да бъдем лидери и започнаха да мечтаят за по-висока група.

  Но нека бъдем реалисти,да си говорим нещата такива,каквито са!В момента  финансите ни не са чак дотам,че  да атакуваме Втора лига.Доста  зле сме и по отношение на материалната база.За последните 10-15 години е направено само едно изкуствено игрище ,числя,с размери 60/30 метра !От разговор тези дни  с кмета на община  Дупница Методи Чимев получих уверението му,че след  нова година ще започне  работата по направата на тренировъчен терен.това определено ме зарадва.

  Сега играчите са във ваканция ,получили са до стотинка заплатитите и премиите си. “Марек“ във финансов план е абсолютно на чисто,дължим на 1-2 фирми дребна сума от порядъка на 1000-2000 лева,които,разбира се,ще им платим. Планът за зимната подготовка предвижда старт от 11 януари. Уговорили сме 6 контроли: на 16 януари с „Миньор“ /Перник/, на 19 януари с „Пирин“ /Благоевград/,след това с „Пирин“ /Разлог/, “Сливнишки герой“, “Гранит“ /Владая/ и „Вихрен“ /Сандански/. Чакаме потвърдждение за контрола с втория тим на“Славия“, търсим възможност за още 3 контроли.

  Няма да освобождаваме  никого,не можем да си позволим такъв лукс!Ще бъде добре,ако успем да привлечем едно-нови попълнения за поста „централен нападател“.Знам отсега,че пролетта ще бъде много трудно. Знам и още нещо:и „Беласица“, и ФК „Кюстендил“, и „Вихрен“ имат амбициите, организацията и възможностите да гонят първото място в крайното класиране.Ще гонят целта си по всякакъв начин.“Марек“, обаче, също ще се бори докрай ,като играе абсолютно честно! Нека съперниците ни знаят това! Всичките тези, които изброих, през пролетта ще ни гостуват на“Бончук“. Няма да ни е лесно да гоним задължителни победи, но и на тях им обещавам,че хич няма да им бъде леко. Наглед пролетната ни програма е значително по-лека,но пък имаме 3 трудни гостувания-в Самоков, Гоце Делчев и Етрополе. Играем като гости и със застрашените отбори, а  те ще излязат срещу нас на живот и смърт.

  Трогнати сме от подкрепата на нашите фенове,с тяхна помощ бързо събрахме есента жизнено важните ни 10 000 лв.Получавахме пари от хора,които  сами жестоко се нуждаеха от пари! Това е много трогателно. Една жена, която продава свещи в една от дупнишките черкви, в „Св.Богородица“,ни  даде 40 лева,кутия бонбони. От наши привърженици от Дупница,от цялата страна,а и от чужбина,получавахме пари - кой колкото може да даде, даде го! Благодарим ви, приятели! Но и ние ви се отблагодарихме с хубава игра с победи, с точки, с настроение.Това е „Марек“- кауза, идея, марка във футбола! Да си пожелаем здраве, търпение и също толкова големи успехи и през следващата  година. Само „Марек“!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

За 7 месеца в село Бураново: Здравен пункт, социална кухня, интерес от чужди инвеститори

Инвеститори от Обединеното кралство искат да купят училището, пансиона и киносалона в малкото кочериновско село Бураново, където населението е 150 души. Англичаните разбрали за селото от  гурбетчии от Бураново. Искат да покрият стадиона с изкуствена трева, с осветление и сонди. Училището ще стане хотел, а пансионът – ресторант. Направило им..

публикувано на 12.07.24 в 12:53

Николета Иванова: Един творец, който черпи вдъхновение от природата в Раненци

Тя е млад творец от Варна, избрала да отгледа децата си в кюстендилското село Раненци, вместо в морската столица на България. Обича да шие дрехи от естествени материи, които оцветява с природни багрила. Превърнала е старата плевня в свое творческо ателие, където посреща гости и съмишленици. Николета Иванова създава фейсбук страница „Живите места в..

публикувано на 12.07.24 в 12:32

Ахмед Вранчев: ДПС ще се върне към нормалността, принципите и ценностите си

До късно снощи продължиха заседанията на общинските съвети на ДПС в знакови общини на Благоевградска област. Колективните органи по места са приели декларации в подкрепа на призива на почетния председател на партията Ахмед Доган.  Вчера преди обед народният представител Ахмед Вранчев депозира заявление в парламента, че напуска групата на..

публикувано на 12.07.24 в 11:13

Какви ще бъдат приоритетите на новата група в ЕП - "Европа на суверенните нации"

Евродепутатът от "Възраждане" Петър Волгин, който до скоро бе водещ на предаването "Политически Некоректно" по БНР, става говорител на нова парламентарна група - "Европа на суверенните нации".  Това стана ясно през седмицата от публикация на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов във Фейсбук.  Костадинов пише още, че 25 евродепутати от 8 държави..

публикувано на 12.07.24 в 11:09

“В сърцето на Граово” се събират животновъди и производители от цялата страна

В края на седмицата ще се проведе Шестото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”. На поляните край манастира над брезнишкото село Гигинци ще бъде представена над 20-часова фолклорна програма. Предвидени са много изненади за гостите, срещи, ателиета, фермерски пазари, на които ще бъде показано всичко най-добро от труда на животновъдите..

публикувано на 11.07.24 в 10:31

Банско се справя с бездомните кучета с насърчаване на осиновяването

Перманентната кампания на Община Банско за осиновяване на бездомни кучета донесе радост в още едно семейство. Синът на сем. Дурчови вече си има четириног приятел, за когото обещава да се грижи сам и да го води навсякъде със себе си. Кампанията Осинови ме: БезДОМен или ДОМашен - ти решаваш! стартира в края на миналата година. „Три..

публикувано на 10.07.24 в 14:41

Цветанка Гаврилова: Мечтая България да бъде домакин на световен танцов конкурс

Мечтая България да бъде домакин на световен танцов конкурс. Имаме всички дадености за това – отношение към танцовото изкуство и много талантливи деца и млади хора. Страната ни показа изключително присъствие на Световната танцова купа в Прага, състезание, което си е извоювало славата на лятна танцова олимпиада. Това заяви д-р Цветанка Гаврилова,..

публикувано на 10.07.24 в 12:44