Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Неврокопската света митрополия с Рождественски благотворителен базар в Гоце Делчев

Със събраните средства ще бъда подпомогната болницата в града

| обновено на 17.12.20 в 00:53


За трета поредна година Неврокопската света митрополия организира Рождественски благотворителен базар, който ще се проведе на 24 декември от 10:30 до 16:30 часа пред катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Гоце Делчев. 

"Няма ограничения в броя и вида на предоставените продукти, достатъчно е да бъдат в духа на общочовешките и/или християнски ценности", казват организаторите и напомнят, че храните трябва да бъдат пакетирани или опаковани. 

Изделията ще се събират от 22 до 23 декември в сградата на митрополията.

"Организацията на базара е с помощта на училищата в Гоце Делчев и района, артикулите са изработени от ученици и техните родители - всякакви предмети, картички, сурвачки, ястия...", каза в интервю за Радио Благоевград богословът Крум Дамянов.

Събраните средства ще се използват за подпомагане на МБАЛ „Иван Скендеров“,  гр. Гоце Делчев.

Базарът се организира и провежда съгласно противоепидемичните мерки, въведени в страната.


Подробностите чуйте от интервюто на Елеонора Тахова с богослова Крум Дамянов...

Галерия

Вижте още

На пазара в сряда

Лекото разхлабване на рестриктивните мерки и предстоящия очакван рестарт на работата за ресторантите и кафенета, дава отражение и на търговията на фермерските пазари и тържища в региона. Оживено бе присъствието на клиенти и на благоевградския кооперативен пазар, макар че според търговците и селскотстопанските производители, засилване на..

публикувано на 24.02.21 в 14:10

Акция „Мартеница“ стартира днес в Благоевград

За поредна година доброволците от БМЧК – Благоевград стартираха акция „Мартеница“. Щандът с ръчно изплетени мартенички се намира на главната улица в Благоевград, а базарът е благотворителен, поясниха доброволците: „Всички мартеници са ръчно изработени от нас и от други доброволци и всяка година отиват за благотворителност“, каза за Радио..

публикувано на 24.02.21 в 12:28

Председателят на ЛРД "Сокол-1911": Престъпна безотговорност е заразяването на ловци с трихинелоза

Водеща се оказва темата в последните дни сред ловците в ЛРД "Сокол-1911" ​за случая със заразени с трихинелоза ловци от Брежани. По думите на председателя на ЛРД "Сокол-1911" Иван Василев ситуацията с ловната дружинка е прецедент в региона за последните повече от 30 години. При доказване на вина се предвиждат санкции за колегите им, нарушили..

публикувано на 24.02.21 в 11:34

Благотворителна кампания "НЕ СИ САМ"

Изминалата 2020 г. беше белязана от безпрецедентната пандемия COVID-19, оставила траен отпечатък върху социалното и икономическо развитие на страната, върху начина на живот на гражданите.  Като най-голяма обществена организация, КНСБ не остана безучастна към епидемична обстановка в страната и отражението на заразата върху съдбите на..

публикувано на 24.02.21 в 09:46

Младият учен Ана Колева: Благодаря на фондация „Еврика“, че популяризира природните науки

„ Благодаря на фондация „Еврика“,  че популяризира природните науки - не само в област като химия, но и физика, математика, биология. Надявам се, че по този начин биха се привлекли нови млади кадри към университетите, в които се изучават природните науки “, каза за Радио Благоевград Ана Колева, носителката на съвместната награда за млад..

публикувано на 23.02.21 в 15:53
 Проф. д-р Искра Райнова

Проф. И. Райнова: Консумирайте месо след сериозна термична обработка и ветеринарномедицински контрол!

„ Трихинелозата е паразитно заболяване, което освен остро, протича и хронично, възможно е да бъде и безсимптомно. Паразитите, които го причиняват се наричат  трихинели. В групата на трихинелите се намират около 12 известни до този момент паразити, за България са установени 3 от тях. Два са тези, които образуват капсули в напречно набраздената..

публикувано на 23.02.21 в 15:47

Рестартирай Европа: Рестарт на гражданския диалог между Сектор „Тютюн“ и Европейската комисия

Европейската комисия възобнови диалога с производителите в сектор "Тютюн". Това се случи за първи път от почти четири години, по време на проведеното на 16 февруари видеоконферентно заседание на Групата за граждански диалог за тютюна на Европейската комисия. На него, Европейската междубраншова асоциация в сферата на суровия тютюн в Европейския съюз..

публикувано на 23.02.21 в 15:05