Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Новозаразените с COVID-19 в Кюстендилска област за изминалото денонощие са общо 41

 В община Кюстендил заразени с инфекцията са 19 души, в Дупница – 14, в Рила – 4, Бобов дол – 2, по един нов случай има в общините Невестино и Трекляно. В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница към днешна дата са хоспитализирани 18 души. От тях трима са в по-тежко състояние и на интензивно лечение, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние. 
24 са към днешна дата настанените за лечение пациенти в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ – град Дупница. Двама от тях са на интензивно лечение и в по-тежко състояние. Хоспитализираните лица към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са 59. Двама от тях са на интензивно лечение, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние. 
През изминалото денонощие има починала 81-годишна жена от община Кюстендил, която е имала придружаващи заболявания.

Вижте още

Благотворителната фотоизложба „Дари светлина“ бе открита тази привечер пред Регионалния исторически музей - Благоевград.

Изложбата е проект, който се осъществява благодарение на програмата ABLE Mentor Blagoevgrad към Американския университет в България и Защитено жилище за лица с умствена изостаналост „Слънчев дом“ с ръководител екип Антония Шушкова, както и със съдействието на РИМ – Благоевград. Авторката на фотографиите Петя Петкова, след като благодари на..

публикувано на 22.04.21 в 19:39

Приеха, предложения от кмета на Перник, правилник за дейността на общинския фонд "Култура"

На редовна сесия днес, Общинският съвет в Перник прие предложения от кмета Станислав Владимиров правилник за устройството и дейността на общинския фонд „Култура“. Фондът ще подпомага развитието на културата в община Перник като набира, управлява и разходва средствата за дейности с приоритетно местно значение. За целта ще бъде..

публикувано на 22.04.21 в 16:16

Започнаха дейностите по спешния ремонт на сградата на джамията "Фатих Мехмед" в Кюстендил

Започнаха дейностите по спешния, укрепителен ремонт на надвисналата, рушаща се и изключително опасна сграда на джамията "Фатих Мехмед" в Кюстендил, съобщи заместник кметът по строителството в общината Росица Плачкова.  Рушащата се сграда на недействащия храм крие опасност от инциденти за преминаващите пешеходци и автомобили, защото джамията е на..

публикувано на 22.04.21 в 15:14

Третокласници от Разлог с проява, посветена на Световния ден на Земята

"Природата не е сметище", „Да спасим едно дърво" – под този надслов третокласници от ОУ Никола Парапунов с класен ръководител Жана Барова и психологът на училището Калина Ергина организираха инициатива, посветена на Световния ден на Земята.  В класна стая на открито, която се намира в двора на учебното заведение, учениците се включиха във викторина, в..

публикувано на 22.04.21 в 14:19

Кампания в помощ на възрастни хора в нужда в Разлог

За поредна година в навечерието на Великден, в Разлог се организира кампания в помощ на възрастни хора в нужда.   Инициативата "Бъди човек" е дело на млади хора, както и такива, които нееднократно са помагали със средства, организация, логистика и предоставяне на хранителни продукти на значителна стойност.  Инициаторите и дарителите са личности,..

публикувано на 22.04.21 в 13:58

След 20-годишно чакане – реконструират основно осем улици в Благоевград

Осем улици в Благоевград ще бъдат основно реконструирани. Това са улиците „Васил Априлов“,„Неофит Рилски“, „Патриарх Евтимий“, „Борис Сарафов“, „Сергей Румянцев“, „Сава Михайлов“, „Петър Стоянов“ и „Алеко Константинов“. Стартът на проекта беше даден със символична първа копка, която беше направена от временно изпълняващия длъжността кмет на общината..

публикувано на 22.04.21 в 12:07
Лина Ангелова, Венера Мелеки, Светлана Галианова, Пламен Кумпиков и Станислав Кимчев след предпремиерното представление

Премиера на Камерна опера – Благоевград

На 22 и 23 април 2021 г. от 19.00 ч. в Камерна опера – зала „Камерна сцена” са премиерните представления на „Слугинята господарка" (на италиански „La serva padrona") от Джовани Батиста Перголези.  Режисьор на постановката е Станислав Кимчев, диригент – Светлана Галианова, сценография и костюми – Манол Стоянов, дизайн печат и предпечат – Петя..

публикувано на 22.04.21 в 11:50