Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Певицата Наталия Тенева – вокален педагог, прекрасна балерина и майка за пример

| обновено на 10.01.21 в 14:00
11
Наталия Тенева
Снимка: личен архив

Наталия Тенева се качва за първи път на сцената едва 3-годишна. Любовта ѝ към музиката и танците са все така силни. Към днешна дата тя е вокален педагог, танцува класически балет, модерни танци, и е майка за пример.

Тенева е лауреат на редица национални и международни конкурси за изпълнители. Сред най-известните ѝ песни са“25 кадър” по текст на Ваня Щерева, „Звезден прах” по нейни музика и текст, а аранжиментът е специален подарък от големият музикант – Иван Лечев, песените „Когато те няма”, „Съжалявам“ и „Необикновен“ по текст и музика на Рангел Игнатов.

„Моята 2020 година беше трудна както за повечето хора, имайки предвид ситуацията в страната и света. Не можехме да се срещаме с близките си, притеснен си за хората около себе си. Преподавам във вокална академия, това също беше едно огромно предизвикателство и въпреки онлайн формата на обучение, успяхме да запазим огъня, мотивацията на нашите ученици.“, разказва Наталия.

Певицата споделя, че най-хубавите и емоционални моменти от изминалата година са свързани с радостта, която ѝ е донесъл нейният 8-годишен син.

„Синът ми за първи път тази година беше на две състезания. Той тренира спортна гимнастика. За първи път на състезание и за първи път с медал… Начинът по който се държа, толкова храбро. Представи се прекрасно. Беше на държавно първенство, след това на републиканско и от двете състезания се върна с медали“, обяснява с усмивка Наталия Тенева.

От новата 2021 година изпълнителката иска здраве за всички. „Очаквам да бъде по успешна, да стъпим отново на краката си, да съхраним огъня в душите си, да обърнем повече внимание на културата, защото вярвам, че тя дава специална, вътрешна сила на всички нас. Имам нужда да издам и нова песен, много ми се иска и си го пожелавам“, допълва Наталия.

Цялото интервю с Наталия Тенева може да чуете в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Горещите вълни стават все по-чести, продължителни, интензивни и екстремни

15, 16 и 17 юли в народната традиция се наричат горещници . За най-опасен се смята третият горещник, посветен на св. Марина, наричана още св. Марина Огнена, но и трите са наречени за предпазване от огън. Вярвало се, че огънят слиза от небето и който не празнува горещниците ще пострада от огън, в каквато и да било форма. „ Горещниците са в..

публикувано на 15.07.24 в 10:30

Венцислав Венев: Елате на първия Национален туристически фестивал

От 19 до 21 юли 2024 година на емблематичната за българския планински туризъм „Меча Поляна“  в подножието на връх Мальовица ще се проведе първото издание на Националния туристически фестивал. Организатор е Българският туристически съюз  с подкрепата на Община Самоков, Националния парк ”Рила”, Министерството на спорта и курортния комплекс..

публикувано на 15.07.24 в 10:12

За 7 месеца в село Бураново: Здравен пункт, социална кухня, интерес от чужди инвеститори

Инвеститори от Обединеното кралство искат да купят училището, пансиона и киносалона в малкото кочериновско село Бураново, където населението е 150 души. Англичаните разбрали за селото от  гурбетчии от Бураново. Искат да покрият стадиона с изкуствена трева, с осветление и сонди. Училището ще стане хотел, а пансионът – ресторант. Направило им..

публикувано на 12.07.24 в 12:53

Николета Иванова: Един творец, който черпи вдъхновение от природата в Раненци

Тя е млад творец от Варна, избрала да отгледа децата си в кюстендилското село Раненци, вместо в морската столица на България. Обича да шие дрехи от естествени материи, които оцветява с природни багрила. Превърнала е старата плевня в свое творческо ателие, където посреща гости и съмишленици. Николета Иванова създава фейсбук страница „Живите места в..

публикувано на 12.07.24 в 12:32

Ахмед Вранчев: ДПС ще се върне към нормалността, принципите и ценностите си

До късно снощи продължиха заседанията на общинските съвети на ДПС в знакови общини на Благоевградска област. Колективните органи по места са приели декларации в подкрепа на призива на почетния председател на партията Ахмед Доган.  Вчера преди обед народният представител Ахмед Вранчев депозира заявление в парламента, че напуска групата на..

публикувано на 12.07.24 в 11:13

Какви ще бъдат приоритетите на новата група в ЕП - "Европа на суверенните нации"

Евродепутатът от "Възраждане" Петър Волгин, който до скоро бе водещ на предаването "Политически Некоректно" по БНР, става говорител на нова парламентарна група - "Европа на суверенните нации".  Това стана ясно през седмицата от публикация на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов във Фейсбук.  Костадинов пише още, че 25 евродепутати от 8 държави..

публикувано на 12.07.24 в 11:09

“В сърцето на Граово” се събират животновъди и производители от цялата страна

В края на седмицата ще се проведе Шестото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”. На поляните край манастира над брезнишкото село Гигинци ще бъде представена над 20-часова фолклорна програма. Предвидени са много изненади за гостите, срещи, ателиета, фермерски пазари, на които ще бъде показано всичко най-добро от труда на животновъдите..

публикувано на 11.07.24 в 10:31