Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Наградените в конкурса на Община Благоевград "Личност на годината за 2020"

Без официална церемония Община Благоевград връчи наградите "Личност на годината за 2020 година". 
Със званието „Личност на годината“ се награждават български граждани, доказали и затвърдили доброто си име в обществото, с гражданска позиция към проблемите на обществото, с реализирана инициатива или инвестиция, полезни за община Благоевград, популяризирали община Благоевград със своя професионализъм, постижения и постъпка.
През 2020 година номинациите ,,Личност на годината“ бяха под знака на борбата с Ковид-пандемията в различните сфери от нашия живот и предизвикателствата, пред които бяхме изправени, но обединени в общата кауза ,,Вярвай! Обичай! Помагай!“. 
Във връзка със заповедите на Министерството на здравеопазването и въведените противоепидемични мерки, церемонията по връчване на наградите „Личност на годината“ не се състоя, но бе направено видео с тяхното награждаване, което можете да видите тук – > Личност на годината 2020
Носители на наградите тази година са:
Категория „Здравеопазване“: д-р Антоанета Хаджиева, завеждащ „Вътрешно отделение“ в МБАЛ „ПУЛС“ Благоевград, специалист по Вътрешни болести и Клинична алергология; д-р Владимир Пандев, лекар в СБАЛПФЗ Благоевград.
Категория "Образование": д-р Лилия Стоянова, директор на VII СУ „Кузман Шапкарев“ – Благоевград.
Категория "Култура": Маргарита Мачева, директор на ДТ "Никола Вапцаров" – Благоевград.
Категория „Спорт“: Иван Парасковпрезидент и треньор на Клуб по самбо „Самбо-Дети“ Благоевград.
Категория „Морал“: Добрин Хамбарджийскибивш кметски наместник на селата Габрово и Дебочица, община Благоевград.
Категория „Пример за гражданска ангажираност“: д-р Калоян Калояновдиректор на РЗИ Благоевград.
Категория „Съхранение на традициите“: Борислав Мутафчийскихореограф на Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“ при НЧ “Н.Вапцаров“ Благоевград и преподавател в Националното училище по танцово изкуство София.
Категория „Хора в неравностойно положение и социални дейности“: Лъчезар Кацарски, музикант.
Категория „Медии“БНР – Радио Благоевград.
Почетен знак на Община Благоевград бе връчен на д-р Огнян Митевизпълнителен директор на МБАЛ АД. Община Благоевград награждава д-р Огнян Митев за съществен принос в здравеопазването и проявените професионализъм и гражданска ангажираност в борбата с пандемията COVID 19 в Област Благоевград през 2020 година.

Вижте още

Пътуваща във влак изложба приканва да пишем на кирилица

„Покажи, че си грамотен, пиши на кирилица“ е поредната инициатива, която организираха младите планинари от Петрич. В Деня на майчиния език, 21 февруари, децата и техните ръководители от Клуб „Млад планинар“ – Петрич, подредиха постерна изложба във вагона на влака по направление Петрич – Кулата. Инициативата се организира за втора поредна година,..

публикувано на 26.02.21 в 17:00

Българският туризъм и българските туристи

Безспорен факт е, че пандемичната криза се отразява негативно както на социалния ни живот, така и на икономическия. И на всички ни е ясно, че сред най-засегнатите стопански ресори е туристическият сектор. Въпреки това обаче, не може да се отрече, че във всяко недоразумение може да се открие и позитивен процес. Това важи с пълна сила и..

публикувано на 25.02.21 в 16:10

Снимат филм посветен на Русалиите

Край Петрич започнаха снимки на документален филм, посветен на русалиите. Проектът е дело на сдружение „Русалии – Петрич“. „Кузман Шапкарев казва един обичай, който във вековете е съществувал, но е бил забравен, но сега пак с нова сила се възражда. Възстановяваме тези обреди и обичаи, които са били подкрепяни от черквата. Това,..

публикувано на 25.02.21 в 13:56

Владимир Иванов: Пазарът на храни остава стабилен през февруари

В медиите през последните дни, се появиха информации, че заради по-сериозно то влошаване на времето през миналата седмица, цените на храните на едро са поскъпнали. Според Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища, на практика, по-лошото време през миналата седмица, не се е отразило на цените на..

публикувано на 25.02.21 в 13:03

Мартеници с кауза помагат на млада жена от Благоевград

Благотворителност и традиция за пореден път си подават ръка в Благоевград, благодарение на доброволците от БМЧК в областния град.  Всеки ден, до 1 март, от 11 до 17 часа, младите хора предлагат своите ръчно изработени мартенички, създадени с естествени материали и с много старание. Благотворителният базар е разположен на централната..

обновено на 25.02.21 в 12:24

Изпълнителят Моисей: Искаме да презаредим любовта към българската традиция

"Росни ми" е новата песен на братята Моисей и Даниил Стойчеви. Това е първото им музикално произведение за 2021г., и второто от проекта "Презареждане", който е подпомогнат от Национален Фонд Култура, България. “Проектът се състои от 5 творби, които са не само визуални, но и музикални. С видеоклипове ще ги представим. „Росни ми“ е..

публикувано на 25.02.21 в 10:49

На пазара в сряда

Лекото разхлабване на рестриктивните мерки и предстоящия очакван рестарт на работата за ресторантите и кафенета, дава отражение и на търговията на фермерските пазари и тържища в региона. Оживено бе присъствието на клиенти и на благоевградския кооперативен пазар, макар че според търговците и селскотстопанските производители, засилване на..

публикувано на 24.02.21 в 14:10