Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Господин за един ден в дупнишки вариант

Това  заглавие на един от култовите филми на  Тодор Колев много приляга за  обещаващия  футболист   на „Марек“ Николай  Ганчев.

След като изкара  незабелязан от никого есенен полусезон в „Струмска слава“,игра само в 4 мача,но  вкара голове на  челниците „Пирин“(Благоевград) и „Кариана“, 21-годишният  дупнишки нападател се върна в родния  „Марек“ и стартира на  11 януари  на стадион „Бончук“ зимна подготовка, но тъй като играчите в Югозападната лига нямат договори с клубовете,за които играят,още  на другия ден  първодивизионния ЦСКА 1948  отмъкна  дупнишкия талант и подписа договор с него. 

Разбира се, Николай  Ганчев е в правото си да  предпочете  отбор оп Първа лига  „Марек“,който  е лидер,но в Югозападната лига. 

А ръководството на „Марек“ да  сподели горчивата участ на аматьорския клуб ,който  създава добри футболисти,а след това те го напускат,без клубът да вземе и стотинка за  тях.

Както се казва, това е положението !

Вижте още

Дарение от 264 книги получи библиотеката към НЧ „Отец Паисий“ Сандански

Дарение от 264 книги получи библиотеката към НЧ „Отец Паисий“ - гр Сандански. Дарението е направено от младо момиче - Елена Аргирова. Много от изданията са луксозни и досега не присъстваха в каталога, сподели главният библиотекар Клара Шуманова. „Книгите са предимно за детския отдел. Много богато илюстрирани, хубави, луксозни..

публикувано на 28.01.21 в 11:08

Боркинята Миглена Селишка: Горда съм от това, че съм си свършила работата

Европейската шампионка за 2020-а година в категория до 50 кг Миглена Селишка бе избрана за Спортист номер 1 на България в категория жени: „Не очаквах това признание. Не очаквах, че мен ще ме изберат. Тази година беше тежка, специално за спорта и доста от състезанията бяха отменени. Аз направих 3 състезания доста големи и добре се..

публикувано на 28.01.21 в 11:01

Някои болести при животните са доста опасни и за хората

Преди години страната ни бе между първите при диагностицирането на животните и предпазването от доста опасни болести. Ветеринарните лекари са добре подготвени. Ветеринарно-медицинският факултет към Софийския университет е открит през 1923 година. Още от началото е използван опитът на германската медицина. До 90- те години на миналия век в..

публикувано на 27.01.21 в 16:45

Само един с положителна проба до този момент в училищата в Кюстендил

Тестването с бързи антигенни тестове е започнало вчера. „Всички училища в рамките на ден понеделник получиха своите тестове, разпределени така от РУО, че да покрият всички учители и непедагогически персонал, заявили желание да се тестват“ – каза за Радио Благоевград началникът на РУО Кюстендил Мая Стойчева. Тестването е започнало във вторник и до..

публикувано на 27.01.21 в 14:09

3-ма с положителни проби след тестване на училищния персонал в Перник

Това съобщи за Радио Благоевград Ваня Коконова, началник РУО Перник. Вчера през безплатно, доброволно тестване с антигенни тестове са преминали общо 200 човека. Двама от непедагогическия персонал и един педагог са с положителни проби. „Педагогът всъщност е със симптоми преди да започне тестването и е в болничен“ – уточни Ваня Коконова.  1080..

публикувано на 27.01.21 в 13:30

Десетокласниците от Благоевград със сериозни аргументи за отмяна на матурите

Защо десетокласниците в страната подеха онлайн подписка срещу провеждането на тазгодишните матури – в следобедния блок на Радио Благоевград двама гимназисти от Благоевград, Антоана Филчева и Ангел Смолецов, изложиха част от аргументите на своите връстниците. Изключително обосновано и напълно коректно те представиха своето виждане относно..

публикувано на 27.01.21 в 11:42

Снежен Благоевград – между красотата и неудобството

Благоевград се събуди под красиво бяло снежно одеяло тази сутрин. В ранното утро бе красиво, след това настана суматоха – затрупаните от снега коли трябваше да бъдат почистени, да се размразяват ключалките на автомобилите, да се проправят партини, да се почистят улиците, които не бяха предварително обработени със сол и луга. Загърнати в своите..

публикувано на 27.01.21 в 09:35