Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Времен приют за хора без дом отварят в Перник

Останали без дом перничани ще бъдат подслонявани във временен приют, съобщиха от общинския пресцентър. Приютът е с капацитет до 10 души, като на настанените в него лица освен подслон се осигурява и топла храна от домашния социален патронаж.

Община Перник се обърна за съдействие към перничани като ги призова да подават сигнали за мръзнещи в студа бездомни хора. Преди да бъде настанено в приюта към всяко лице ще се прилагат необходимите противоепидемични мерки. При необходимост лицата ще бъдат настанявани в отделно помещение и ще се уведоми РЗИ.

 Всички помещения са дезинфекцирани. За персонала са осигурени лични предпазни средства. До миналата година през най-студените дни бездомните хора бяха настанявани в сградата на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация.


Вижте още

Изборът на "Девойка Кюстендилска пролет 2021" ще бъде без публика

Изборът на "Девойка Кюстендилска пролет" тази година ще бъде без публика. Това съобщи на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов. В избора пък ще участват девойките, кандидатки за приза от миналата година. Конкурс тогава не се състоя заради извънредното положение.     Изборът на девойка – символ на града ще стане на закрито, в студио, и ще бъде..

публикувано на 08.03.21 в 12:21

Мобилна станция измерва качеството на въздуха в пернишкия квартал „Църква”

Мобилна автоматична станция измерва качеството на атмосферния въздух в пернишкия квартал „Църква”. Населеното място е в непосредствена близост с индустриалната зона на Перник и местните жители се оплакват, че често вечер в квартала се носи миризма на изгорял бакелит. Първият период от 15 денонощни измервания е стартирал на 1 март. Станцията е..

публикувано на 08.03.21 в 11:37

8 март – Международен ден на жената

Международ ният ден на жената  се празнува всяка година на 8 март. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените. Първият ден на жената е отбелязан на 23 февруари 1909 г. в САЩ по инициатива на Американската социалистическа партия. Започнал само като политическо събитие за..

обновено на 08.03.21 в 10:56

От днес отпадат маските на открито в Кюстендил

От днес отпада задължението за носене на маски на открити обществени места в Кюстендил, потвърди за Радио Благоевград областният управител Виктор Янев: „Засега не се предвижда прекратяване на плановите операции и приема в трите болнични заведения в област Кюстендил. Дадохме право на всеки от директорите на лечебните заведения да следят..

публикувано на 08.03.21 в 10:54

Очаква се днес да приключи ваксинацията на членовете на СИК в област Перник

Очаква се днес да бъде приключена ваксинацията и на последните 53-ма членове на СИК в област Перник, които са изявили желание да се имунизират. До края на миналата седмица първа доза от ваксината е поставена на 315 жители на региона, ангажирани с изборите, съобщи директорът на РЗИ д-р Александър Златанов. В списъка влизат членове на РИК, секционните..

публикувано на 08.03.21 в 10:51

132-ма кандидати ще се борят за четири места в парламента от област Кюстендил

Приблизително 131 хиляди е броят на избирателите в 10-ти Многомандатен избирателен район– Кюстендил за изборите на 4 април.  От тях 67 хиляди са в община Кюстендил. 132-ма кандидати ще се борят за четири места в парламента, съобщи за Радио Благоевград председателят на РИК – Кюстендил Венцеслав Механджийски: „В РИК са регистрирани 31 партии и..

публикувано на 08.03.21 в 09:41

„Марек Юнион-Ивкони“ победи и ЦСКА

Волейболистите на „Марек Юнион-Ивкони“ записаха седма победа в Първата осмица на Суперлигата. Воденият от Виктор Карагьозов тим се наложи над ЦСКА с 3:1 гейма (25:13, 19:25, 25:22, 25:17) в отложен мач от 7-я кръг. Дупничани са четвърти в таблицата с 22 точки (7 победи, 5 загуби), ЦСКА е седми с 6 точки (2 успеха, 10 поражения). Домакините..

публикувано на 08.03.21 в 09:00