Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инспектираха новото свлачище над Благоевград

Пукнатината, която се е образувала над пътя за местността Бачиново край Благоевград, на този етап не е опасна, защото времето е много студено, но проблемът трябва да бъде решен в най-кратки срокове. Това каза за Радио Благоевград зам.-кметът по строителството инж. Венелин Трошанов, който днес посети мястото с експерти инженери, които ще изготвят становище. 

„Цепнатината е голяма, но не е чак толкова опасна, колкото си мислехме в началото. Все пак проблемът е сериозен и ще вземем мерки възможно най-бързо. Първо ще изчакаме становището. То едва ли ще бъде готово до 21 януари, когато Община Благоевград ще даде специална пресконференция за проблема с новообразувалото се свлачище, но при всички положения дотогава ще има повече яснота“, коментира инж. Трошанов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Пукнатина в земна маса над пътя за Бачиново

След излъчване на зрителски сигнал по национална телевизия за опасност от срутване на земна маса над пътя за местността Бачиново край Благоевград, екип на Радио Благоевград направи проверка на място. В залесената част над пътя, срещу заведенията за хранене..

публикувано на 19.01.21 в 11:26
Вижте още

Пътен участък в Перник ще бъде затворен от 17 юли

Ключов пътен участък в Перник ще бъде затворен от 17 юли. Въвежда се временна организация на движение, като промените засягат и автобусните линии с номера 1 и 7. Предстоящите промени се налагат заради започващата подмяна на водопровод и канализационни..

публикувано на 16.07.24 в 15:53

Лятна читалня на открито за децата в Перник

Регионална библиотека "Св. Минков" откри летните си читални на открито за малчуганите от детските градини в Перник. Първата среща на библиотекарите бе с децата от смесената група в ДГ "Родолюбче". Възпитаниците на детското заведение слушаха с интерес..

публикувано на 16.07.24 в 13:10

Над 100 деца се включиха в детската академия за спорт и превенция

Около стотина деца от Кюстендил се включиха през тази година в традиционната детска академия за спорт и превенция, която завърши с тържество сред природата. Програмата за работа с децата е насочена към повишаване на знанията и уменията им за справяне с..

публикувано на 16.07.24 в 12:16

Започва ремонт на зоопарка в Кюстендил

До месец започва ремонт на зоопарка в Кюстендил. За ремонта на зоопарка, който не функционира от няколко години, са осигурени  5,1 милиона лева от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Ремонтът на кюстендилския зоопарк, чакан..

публикувано на 16.07.24 в 11:48

Продължава борбата с пожарите в Кюстендилско

Продължава гасненето на пожара, който възникна на 11 юли в смесена гора в района на селата Коприва, Цървендол и Преколница, община Кюстендил. До снощи пожарът е локализиран на 90 процента, развил се е на площ около 600 дка. В момента има само тлеещи..

публикувано на 16.07.24 в 11:40

Сандански изпраща плувци - шампиони на Олимпийските игри в Париж

Плувен клуб "Вихрен" с треньор Николай Вакареев изпраща свои представители на Олимпиада 2024. Шампионите Любомир Епитропов и Петър Мицин, с покрития олимпийски норматив за Париж, се присъединяват към четиримата плувци, които ще представят България...

публикувано на 16.07.24 в 11:38

10 години затвор за мъж, прострелял бившата си приятелка и бащата на децата ѝ в Благоевград

Десет години затвор наложи Окръжният съд в Благоевград на 50-годишния мъж, който в края на миналата година на детска площадка простреля бившата си приятелка и бащата на децата ѝ.  Присъдите, които получи Бисер Вехов от разложкото село Баня, са две...

публикувано на 16.07.24 в 11:07