Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

“Пирин“ надигра и елитния „Царско село“

На стадион „Христо Ботев“ в Благоевград и във втората контрола от зимната си подготовка ФК „Пирин“ постигна успех – този път победи елитния „Царско село“ с 1:0.

Голът отбеляза в 42-та минута Владислав Златинов. Секунди преди това, удар на младия Иван Тасев срещна дясната греда на вратата на гостите. Отбитата топка попадна в Г.Гущелиани, той незабавно комбинира с Красимир Станоев, който прецизно подаде успоредно на голлинията на ветерана Златинов. За него остана най-лесното –  да прати топката в мрежата на „Царско село“.

В мача иначе липсваха головите ситуации. Гостите отправиха за цялата среща само един опасен удар през първото полувреме, спасен с вещина от стража на благоевградчани Петър Петров.

Иначе Мертенс, Костадинов и Лука си останаха за всичките 90 минути заплаха за благоевградската врата. През двете полувремена „Пирин“ игра с две единайсеторки и главният мениджър Уорън Фийни пробва качествата на 22 играчи.

Видим подем имаше в играта на новите попълнения Андон Гущеров и Венцислав Бенгюзов. Манолев липсваше от групата за мача заради контузия, а Старокин – защото още е назад с подготовката.

Отборът на „Царско село“ се движеше много по терена, налагаше дълбока преса и затрудни домакините. Те, обаче, се ориентираха към контраатаки с дълги извеждащи пасове. В играта и на двата съперника липсваше или последния пас преди гола ,или завършващия удар. Второто полувреме, след направените смени, снажният Панайотис Лука като централен нападател затрудни „орлетата“ с маневрена и агресивна игра. Разигра се и Дилан Мертенс.

Прецизно съдийство на мача на международния съдия Ивайло Стоянов, както и на страничните рефери Мирослав Максимов и Костадин Тановчев.

Чуйте мнението за мача на главния мениджър на „Пирин“ Уорън Фийни, на новото попълнение Венцислав Бенгюзов и на старши трньора на "Царско село" Любослав Пенев.

Галерия

Вижте още
Боян Арсов

Боян Арсов: Мечтая нещата, които съм научил, да мога да ги упражнявам в конкретната си работа и да ги споделям с публиката по този невероятен и специфичен начин, възможен само в театъра

    Във фокуса на вниманието ни е необикновеният по няколко различни причини спектакъл „Бесове” от Албер Камю и по романа на Фьодор Достоевски, който се играе на Сцена 47 в НАТФИЗ. Това е последната постановка на напусналата ни в края на миналата година проф. Снежина Танковска с нейния клас, която по съдбовни стечения на обстоятелствата трябваше да..

публикувано на 06.03.21 в 19:23

Пътната инфраструктура в Югозападна България е в добро състояние

Това показват изследвания на експерти от Института за пътна безопасност. Тук става дума за общото впечатление, а не за състоянието на отделни участъци. Веднага критиците биха посочили Кресненското дефиле на първокласния път София – Кулата. Статистиката показва, че в последните години има намаление на тежките катастрофи в този участък. Въпреки,..

публикувано на 05.03.21 в 17:10
Сградата на община Дупница

Община Дупница ще разполага с два пъти повече средства в общинския бюджет отколкото преди 10 години

Общинският бюджет за 2021-ва година на община Дупница е над 39 милиона лева. Това дава възможност за успешно развитие на общината в няколко направления. Доста сериозно внимание се обръща на поддържането на пътната мрежа в общината. Ако пак се потърси сравнението ще се разбере, че само за селата от общината, за поддържането на..

публикувано на 05.03.21 в 17:04

На заседание на ОбС – Благоевград

Няколко важни решения гласуваха днес благоевградските общински съветници, по време на своето извънредно заседание. 10 точки бяха заложени в дневния ред, половината от тях бяха включени като допълнителни докладни. Работата на местния парламент този път бе консолидирана и без излишни драматични сблъсъци, изключително делово и..

публикувано на 05.03.21 в 14:52

Благоевградски шофьори се оплакват от пътната мрежа

Не е добро състоянието на пътната мрежа в областния център. Това споделиха запитаните водачи на моторни превозни средства при репортерска проверка на Радио Благоевград. Шофьорите се оплакват от лоша инфраструктура не само в големите квартали , но и в централната градска част. Най-опитни с дупките са таксиметровите водачи. Те признават, че заради..

публикувано на 05.03.21 в 14:04
Паркова зона около въжения мост в Благоевград

Парковата зона около въжения мост в Благоевград се нуждае от почистване и обновяване

Слушатели на Радио Благоевград сигнализираха за лошото състояние на парковата зона около въжения мост в посока парк „Бачиново“ – едно предпочитано място за отдих и отмора на жителите и гостите на Благоевград, което обаче, в момента е доста занемарено. Изпочупени пейки, липсващи плочки по алеите, непочистени тревни площи, занемарени чешма и..

публикувано на 04.03.21 в 15:05

„Бранимира и вишневото дърво”– книга с кауза

На 3 март официално стартира продажбата на романа „Бранимира и вишневото дърво”. Целият приход от продажбата на книгата, ще бъде дарен в подкрепа на двойка с репородуктивни проблеми. Автор на романа и създател на инициативата „За да се роди още едно българско дете” е Ивайло Митев: „Книгата „Бранимира и вишневото дърво” продължава няколкото..

публикувано на 04.03.21 в 13:58