Гледайте на живо

Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Общинският съвет в Кюстендил ще поведе първото си заседание за годината

Общинският съвет в Кюстендил ще поведе 17-то си заседание днес. В първата за годината сесия се предвижда се да бъде създадена временна комисия, която да проведе процедурата по избор на зам.-председател на местния парламент.

В дневния ред на заседанието е включена докладна записка за удостояване със „Почетен гражданин на град Кюстендил” на доц. д-р Петър Йорданов Атанасов. Съветниците трябва да разгледат и гласуват годишен отчет за изпълнението на „Програма за управление на Община Кюстендил за периода 2019 - 2023 година“ за 2020 година, както и доклад за дейността на комисията по организиране на дейността и разпределяне на средствата от Общинския фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала в Община Кюстендил за 2020 година. Трябва да бъде приет и годишен отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление за миналата година и програма за управление и разпореждане с общинска собственост..

На сесията трябва да бъдат определени размерите на трудовите възнаграждения на кметовете на кметства в рамките на действащата нормативна уредба в община Кюстендил. Ще бъдат определени и разходите за чистота.


Вижте още

Николай Шушков на среща в МРРБ

Днес на съвещание в Министерството на регионалното развитие и благоустройството в присъствието на Министър Виолета Комитова се проведе работна среща във връзка със спрените ремонти на шест пътни участъка от Републиканска пътна мрежа на територията на област Благоевград -  участък от Благоевград- село Габрово, участък Симитли-Брежани, Якоруда – Белица,..

публикувано на 23.07.21 в 17:08

Пожар край Бело поле

Пожар е възникнал в района на благоевградското село Бело поле. Горят сухи треви, каза за Радио Благоевград говорителят на ОДМВР – Благеовград, Йорданка Шаркова.  На място има екип огнеборци. Тепърва ще се изясняват причините за възникналия инцидент. 

публикувано на 23.07.21 в 16:58

"Селското хоро в Пернишко" стана живо човешко съкровище

То е сред петте одобрени  кандидатури на национално ниво, които ще бъдат вписани в националната система "Живи човешки съкровища – България”. Пернишкото селско хоро е неизменна част от празничната култура на региона и се изпълнява винаги на лични, семейни, селищни и друг тип празници. Танцът е жизнен и в наши дни , наситен е с много темперамент,..

публикувано на 23.07.21 в 15:59
Oбластен управител в Благоевград Николай Шушков

Областният кризисен щаб в Благоевград ще заседава заради COVID-19

Областният кризисен щаб в Благоевград ще заседава на 26 юли (понеделник) в сградата на Областната управа. Това съобщи за Радио Благоевград областният управител Николай Шушков. Заседанието е във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, която разпорежда на директорите на регионалните здравни инспекции да..

публикувано на 23.07.21 в 15:13

Банско отбеляза 79-тата годишнина от разстрела на Никола Вапцаров

Пред паметника на поета и революционер в центъра на града възпоменателно слово представи директорът на музейния Светла Барякова. С минута мълчание в памет на родения в Банско Вапцаров, почит и уважение към паметта му с поднасяне на венци и цветя отдадоха зам.- кметът Сашка Въчкова и председателят на Общинския съвет Димитър Русков. Цветя пред паметника..

публикувано на 23.07.21 в 13:57

В Благоевград отбелязахме 79 години от смъртта на Никола Вапцаров

С поднасяне на цветя пред барелефа на Никола Вапцаров, Благоевград днес отбеляза 79 години от смъртта на поета. В знак на признателност цветя поднесоха директорът на дирекция „Финанси и бюджет“ в Община Благоевград Борис Механджийски, зам.-областният управител Стоян Христов, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, омбудсманът на..

публикувано на 23.07.21 в 13:53

В Благоевград: Възстановяват изплащането на помощи за млади родители с новородени

Проблемът с неизплатените до момента финансови поощрения за родители на новородени, върви към своето разрешаване в община Благоевград. Днес, кметът Илко Стоянов и председателят на Общинския съвет, Радослав Тасков проведоха открита дискусия със семейства на деца, родени през 2020-та и 2021 г. Представителите на местната власт в Благоевград..

публикувано на 23.07.21 в 13:35