Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Дупница ще има логистичен център

Това бе решено на сесия на Общинския съвет. Съветниците гласуваха предложения от кмета на общината инж.Методи Чимев Меморандум за партньорство между „Транс Балкани ООД“ и „Асоциацията на европейските градове и региони“. 

Ще бъде използвана базата на някогашното предприятие „Дупница табак“. Част от сградите на обявеното в ликвидация предприятие вече са собственост на Община Дупница. Интересът на инвеститорите е за създаването на логистичен център. Дупница има стратегическо положение и е място на пресичането на два европейски коридора с номера 4 и 8. През последните години бе ремонтиран пътят между Дупница и областния център Кюстендил. В момента ремонт се извършва ремонт и на пътя между Дупница, Самоков и Ихтиман. Така се прави връзката между двата европейски коридора. През Дупница преминава и ж. п. линията София-Кулата. Това стратегическо положение на Дупница може да се използва за създаването на логистичен център. 

Според председателя на Общинския съвет Костадин Костадинов това е новината за Дупница за 2021 година. Има възможност Дупница да стане най-важният център на Югозападна България. Подобни центрове около столицата има в градовете Елин Пелин и Костинброд. 

Костадин Костадинов в интервю на Иван Лазов можете да чуете в звуковия файл – > 

Вижте още

Отново в клас

Със заповед на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов след пролетната ваканция, от днес, 12 април, се възобновява присъственото обучение за учениците от 1-ви до 4-ти клас, 7-ми, 8 -ми и 10-ти клас . В 8-мо СУ „Арсени Костенцев“ Благоевград учениците се радваха, че са отново заедно. Те пристигаха в училище още преди 7:30..

публикувано на 12.04.21 в 10:49

Рестартирай Европа: Пандемията от COVID-19 и отражението ѝ върху достъпа до образование

Разпространението на COVID-19 у нас доведе до цялостна реорганизация на образованието. Обучението в електронна среда е една от мерките, предприети срещу пандемията от коронавирус. Дистанционното обучение изправи учители, ученици и родители пред редица предизвикателства. Директорът на Трето основно училище „Христо Ботев“ в град Сандански –..

публикувано на 12.04.21 в 10:33

Триото ПТП и „Един щастлив празен ден“

Един щастлив празен ден“ е първият сингъл на триото ПТП. Това всъщност е нова версия на песен на група Атлас, ремиксирана в стил „sint pop“ (New Order – True Faith). Видеоклипът е заснет на различни места. Пепи Писарски и Тишо снимат в София, а Петър Маринов в Каварна. Файловете са обменени по интернет и клипът е монтиран в сегашния си вид...

публикувано на 11.04.21 в 15:14
Яна Василева - Цури

Яна Василева – Цури и романът „Животът е жена”

„Животът е жена” – това е заглавието на втория на младата самоковска авторка Яна Василева - Цури. „Има хора, които започват да означават нещо за теб след като ги срещнеш. Няма значение какъв е полът им. Нито годините… Необяснимо как тяхното присъствие ти става приятно. Радко се случва и може би затова го намираме странно. Опитваме се да го..

публикувано на 11.04.21 в 14:58

Децата на Благоевград ще получт детска Библия за Великден

По повод Възкресение Христово всяко дете от детските градини в Благоевгра ще получи детска Библия. Светото писание ще достигне до благоеградските деца благодарение на проф. Дечко Свиленов, благотворителната организация „Светлина за България“ и съдействието на Община Благоевград, обяснява Весела Чобанова  - ръководител на „Светлина за България“...

обновено на 11.04.21 в 13:53

С Ивайло Шопски – разговор след юбилея на Пътуващо читалище "Бащино огнище"

В днешното издание на предаването "Изгрей зора" разговаряхме с председателя на Пътуващо читалище "Бащино огнище" по повод юбилея на организацията и диска с пет нови песни, посветени на символи и събития от българската история. "Пет песни, заради петгодишнината на читалището", каза за съдържанието на диска Ивайло Шопски в разговора, пълния запис от който..

публикувано на 11.04.21 в 12:33

Пирин“ /Гоце Делчев/ - с рутинна победа над аутсайдер

   В домански мач от 26-я кръг на Югозападната футболна лига „Пирин“/Гоце Делчев/ победи очаквано борещия се да не изпадне „Перун“/Кресна/ с 2:0. Петър Лазаров,най-добрият на терена,който игра с травма, отбеляза за 1:0 в 24-та минута. Пак Лазаров в 92-та минута игра докрой  за една топка и асистира на дебютанта Ангел Джунов, който се разписа в..

публикувано на 11.04.21 в 11:33