Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна кампания "НЕ СИ САМ"

Изминалата 2020 г. беше белязана от безпрецедентната пандемия COVID-19, оставила траен отпечатък върху социалното и икономическо развитие на страната, върху начина на живот на гражданите. 

Като най-голяма обществена организация, КНСБ не остана безучастна към епидемична обстановка в страната и отражението на заразата върху съдбите на нейните членове и трудовите хора. Затова на 1 май  – Деня на труда и работническата солидарност, КНСБ, нейните основни членове и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” стартираха национална благотворителна кампания „НЕ СИ САМ” в подкрепа на синдикални членове, засегнати от вируса COVID-19.

В рамките на Кампания „НЕ СИ САМ“, към 21 февруари 2021 г. общо от Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ и от основните членове на КНСБ (СБУ, ФСЗ, НСФЕБ, ФСОЛП, ФНСОГСДП, ФНСЗ), са подпомогнати 1570 синдикални членове. Общият ресурс финансови средства, изплатени на членовете на КНСБ е в размер на 242 хил. лв.

До момента Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ подпомогна 542 членове на КНСБ. Към 21 февруари 2021 г. разходът на благотворителния фонд по Кампанията „НЕ СИ САМ“ е в размер на 81880 лв. Общата сума на получените дарения за подпомагане на заболели синдикални членове от  COVID-19 са 54651 лв. Изплатени са помощи с 27229 лв. повече от събраните финансови средства, като са ползвани приходи за други дейности на фонда.

Поради значително превишаване на целевия финансов ресурс, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ е изправен пред невъзможност да продължи да помага на граждани и членове, очакващи подкрепа.

От 23 години КНСБ, заедно с БФ „Проф. д-р Желязко Христов“ изплаща стипендии на деца, които са загубили родителите си при трудова злополука. Децата получават по 50 лв. на месец до завършване на средното си образование. Към днешна дата стипендиантите на благотворителния фонд са 38. Общият месечен разход е 1900 лв. или 20 хил. лв. на година.

Искрената молба на организацията и партньорите е да подкрепите благородното дело с дарение, съобразно Вашите възможности, за да може да се продължи с помощта на изправени пред изпитания граждани и членове на КНСБ и да се изпълняват отговорностите към децата – стипендианти на БФ „Проф. д-р Желязко Христов“.

Банкова сметка на Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“:

IBAN: BG34UNCR76301010291100; BIC код UNCRBGSF; Уни Кредит Булбанк

Основание за превода: Кампания "Не си сам"

КНСБ сърдечно благодари за съпричастността!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Бусинска сръчкотилница - младо семейство възражда грънчарството в Трънско

Китното трънско село Бусинци посреща все повече туристи заради прекрасната възможност да се запознаят с една забравена традиция, която отново оживява пред очите им. Любознателните гости се отбиват в „Бусинската сръчкотилница“ на Стефка Бонева. Тя и нейният съпруг се завръщат към корените си и живота на село, като  възраждат с много енергия и..

публикувано на 09.05.24 в 13:48

Обучение, насочено към практиката

 По програма „Еразъм +“  ученици и учители от Второ ОУ „Димитър Благоев“ – Благоевград посетиха училище в гр. Фолиньо, Италия. „Нашата цел е образователна реформа, която да отговаря на предизвикателствата на глобализиращия се свят. Видяхме, че в Италия обучението е насочено към практиката. Нещо, което липсва в нашата образователна система. В..

публикувано на 09.05.24 в 10:29

Рукие Геройска: Учениците ми са можещи и знаещи

Ученици от Професионалната гимназия “Никола Й. Вапцаров“ – град Белица се включиха в конкурса „Най-добър инвестиционен проект “. Под ръководството на своята преподавателка по икономика Рукие Геройска те разработиха различни предприемачески идеи и бизнес планове, които представиха пред преподаватели и студенти от Стопанския факултет на Югозападния..

публикувано на 08.05.24 в 09:28

Доц.Чайров от ЮЗУ с три патента в областта на лекарствата

Доц. д-р Радослав Чайров е зам.-декан на Природо-математическия факултет и ръководител на Катедра „Химия“  в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Роден в Перник, но от 25 години е в Благоевград. Той работи в областта на модификацията на лекарствените средства. За него това е истинско предизвикателство. Има три патента в тази област.  Става доцент с много упорита..

публикувано на 07.05.24 в 15:39

На Великден в село Долене откриват къща с люлка

Село Долене е разположено в южните склонове на Огражден планина. То има древна и богата история, но в момента постоянните му жители са само седем.  От  2018 година, учредителите на сдружението „Долене за поколенията“  започват възстановяването на къщите в селото с амбицията да превърнат родното място на дедите си в културно-образователна..

публикувано на 05.05.24 в 11:30

Красимир Герчев: Здраве, късмет и благополучие във всеки дом

„Да помага Великден, честит Гергьовде н !“ – под този надслов са обединени празничните прояви  в община Разлог. „ Ние се стремим да предадем това, което очаква публиката,  но има неща, на които държим, желаем и подкрепяме  и това е да бъдат автентични. Защото в цялото това разнообразие  в Европейския съюз и в света  в тази отвореност, не..

публикувано на 05.05.24 в 11:24

Проф. Магдалена Панайотова: Великден е празник на надеждата

Проф. Магдалена Панайотова е преподавател в Софийския университет,  главен  редактор на списанието 'Езиков свят“ на Югозападния университет в Благоевград,  секретар на ПЕН клуба на писателите в България. „ Преди всичко Великден е празник на надеждата. Но за мен лично е и празник на равносметката “, каза за Радио Благоевград проф. Панайотова. Тя..

публикувано на 05.05.24 в 11:22