Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Водещи акушерки от страната с ежеседмични безплатни онлайн лекции за бъдещи и настоящи родители

| обновено на 08.03.21 в 14:30
Снимка: архив

Алиансът на българските акушерки след няколко месечно прекъсване, отново стартира своите срещи между акушерки и бъдещи и настоящи майки, част от Информационната кампания "Акушерките близо до майките".
Динамиката на настоящата здравна ситуация наложи промяна във формата на информационната кампания. Срещите се провеждат ОНЛАЙН и така повече акушерки и майки имат възможност да се включат в тях.

Срещите ще се провеждат веднъж седмично - всеки вторник от 10:30 ч. във Facebook каналите на Алианс на българските акушерки.

Програма за месец Март:
09.03. - Хранене на кърмачката – здравословно и без ограничения
Модератор: Дияна Дякова – акушерка, гр. Тутракан
16.03. - Масаж на новороденото в първите три месеца
Модератор: Таня Тодорова – акушерка, гр. Стара Загора;
23.03. - Специални грижи при бременни и родилки със заболявания на отделителната система Модератор: Дарина Русчукова – акушерка, гр. Пловдив;
30.03. - Ранно раздвижване след естествено раждане и секцио
Модератор: Йоана Браткова – акушерка, гр. Велико Търново

По време на сесиите всеки има възможност да задава своите въпроси към акушерките, участващи в срещата.

В звуковия файл чуйте интервюто на Елеонора Тахова с Павлина Герина - председател на Алианса на българските акушерки.
Вижте още

Какво се случва с терена при кортовете край парк „Бачиново“

Важни теми, касаещи жителите на Благоевград, коментира пред медиите днес председателят на Общинския съвет Андон Тодоров . Сред акцентите бяха – сигналите за застрояване на паркинга зад сградата на Районен съд - Благоевград и на зоната при кортовете в района на парк „Бачиново“, както и намерението му да се кандидатира за кмет на Община..

публикувано на 22.04.21 в 15:05

Fair Fest в Благоевград

От 18 до 22 май 2021 г. в Благоевград ще се състои Първият международен фестивал на уличните изкуства .  Програмата бе представена днес на пресконференция в община Благоевград. Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Пролет Трифонова сподели, че фестивалът е плод на много труд и на много любов. Селектираните спектакли за..

публикувано на 22.04.21 в 12:59

ФК „Кюстендил“ би в Ихтиман, остава в играта

В мач от отложения 23-ти кръг в Югозападната футболна лига ФК „Кюстендил“ победи като гост „Ботев“ (Ихтиман) с 1:0 с гол на  Виктор Атанасов в  34-та минута. Попадението дойде след единствената груба грешка на иначе безупречния вратар на домакините Кристиан Дончев, който спаси 3- 4 стопроцентови  гола. Кюстендилци доминираха през целия..

публикувано на 22.04.21 в 10:27
Елена Кацарска

Светлината, природата и вълшебните вълнени приказки в една изложба на Елена Кацарска

 Изложба фотография, живопис и приложно изкуство на Елена Кацарска, наречена „Заветът на светлината“, беше открита днес в Градската художествена галерия в Благоевград. Тя е естествено продължение на юбилейната й експозиция от юни миналата година в пространството „Джамията“ в Дупница, като сегашният кураторски проект включва и нови творби на..

публикувано на 21.04.21 в 19:57

Голям интерес към конкурса „Красотата на гората“ на Регионалната дирекция по горите – Благоевград

С голям интерес премина конкурсът за детско творчество „Красотата на гората“ на Регионална дирекция по горите –  Благоевград , който беше организиран по повод Седмицата на гората. Задачата на децата бе да нарисуват рисунка или изработят макет или колаж на тема „Красотата на гората“. 63 творби са пристигнали по пощата от възпитаници на..

публикувано на 21.04.21 в 13:00

Онлайн състезания за ученици компенсират демотивацията от дистанционното обучение

Безплатни онлайн състезания за ученици  компенсират демотивацията от дистанционното обучение и помагат за завършване на учебната година.  Състезанията се организират от Сдружение "Образование без раници" и  помагат на учители и родители да насърчат децата да учат и да развиват нови умения и са допълнителна мотивация в час или у дома. Те..

публикувано на 21.04.21 в 12:38

Рестартирай Европа: Kонференцията за бъдещето на Европа – възможност за всеки европеец да изрази позицията си

Изпълнителният съвет на Kонференцията за бъдещето на Европа даде старт на многоезичната цифрова платформа, като прикани всички граждани на ЕС да допринесат за оформянето на собственото си бъдеще и това на Европа. Платформата е достъпна на 24 езика, което позволява на гражданите от целия ЕС да споделят и обменят идеи и мнения, посредством..

публикувано на 20.04.21 в 18:05