Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Освен за изборите, в Кресна се готвят и за активни строителни дейности

Сградата на Община Кресна
Снимка: БГНЕС

С близо милион и половина лева ръководството на община Кресна ще продължи реконструирането на няколко възлови обекта на своята територия. Със средствата, гласувани в сряда от правителството, ще бъде укрепено дере и възстановена улица в село Долна Градешница. Заложено е и възстановяване на подпорни стени на река Струма в района на град Кресна. На фона на тази новина обаче, предизвикателствата от социално-икономическо ниво си остават, коментира за Радио Благоевград заместник-кметът на общината, Валентин Стоичков. 

Влизането в нов локдаун от следващата седмица, подготовката за предстоящите парламентарни избори и организирането на социалния живот в община Кресна са основните опорни точки, по които работят в местната администрация. Най-важно е да се опази здравето на хората и да не се допусне излишно напрежение, подчертава заместник-кметът Валентин Стоичков. 

Предвид динамичните процеси около пандемичната обстановка, сериозно предизвикателство си остава и организирането на изборния процес, уточнява заместник-кметът. В общината освен, че е осигурено машинно гласуване, но ще има готовност и за транспортиране на подвижна КОВИД – секция.

От общинската администрация в Кресна уверяват, че засега не очакват някакви съществени проблеми с организацията на изборния процес. И се готвят паралелно с това предизвикателство, да продължат работата по няколко инфраструктурни проекта. Правителството отпусна 1 405 715 лв. на община Кресна. 


Вижте още
Проф. д-р Веселин Петров

Проф. В. Петров: Обездвижването и наднорменото тегло са предпоставка за венозни тромбози

За трета година Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология стартира Национална информационна кампания „Вземи краката си в ръце“. Мисията на инициативата е повишаване на информираността сред обществото за причините, основните начини за превенция и необходимостта от ранна диагностика и лечение на хроничната..

публикувано на 05.05.21 в 11:55

Рестартирай Европа: Проектът „Модел Европейски съюз София 2021“ ще представя България на младежкия конкурс за наградата „Карл Велики“

   Българският претендент за Европейската младежка награда „Карл Велики“ за 2021 година е проектът „Модел Европейски съюз София 2021“. Припомняме, че ежегодно Европейският парламент и Международната фондация за наградата „Карл Велики“ организират конкурс за проекти, реализирани от и за млади хора. Национално жури във всяка страна от ЕС избира по..

публикувано на 04.05.21 в 17:00
Kris Gran

Kris Gran подарява любов, опакована в песен с нoвата си балада „Червена луна“

Kris Gran се връща към първата среща с голямата си любов в „Червена луна“. Kris отново стои зад музиката и текста на собственото си творчество. За пръв път обаче изгражда солидна група около себе си, която се включва не само в записите, но и в аранжимента, и клипа на „Червена луна“. По песента Kris Gran работи с китариста Христо Нейчев и..

обновено на 02.05.21 в 14:47
Светлана Василев - Стрела

Светлана Василева – Стрела изразява радостта от живота в „Книга“

Светлана Василева –  Стрела вдъхновява и изразява радостта от живота в новата си песен „Книга“. „Исках да създам песен със смислено съдържание. Да се говори за нещо, което да предизвика хората да се замислят за самите себе си. Какво по - добро от това, да определя живота на един човек като книга, история, която пишем с всяка крачка, с всеки..

обновено на 02.05.21 в 14:29

Митрополит Серафим: Христовото Възкресение е велико и неповторимо чудо!

  Отново преживяхме най-вълнуващата нощ – Великденската, когато – стиснали в шепи свещица – отнесохме в домовете си част от Светлината на вечното, което възкръсва.   Чуйте разговора на Лалка Радкова с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим:   За духовния смисъл на Възкресение Христово говори Негово Високопреосвещенство..

обновено на 02.05.21 в 09:03

Изложба на Пламен Бонев в столичната галерия ЛИК: Картините ми не са рационални, те въздействат по друг начин… на сърцето

  В сряда в столичната галерия ЛИК беше открита самостоятелна изложба на Пламен Бонев, един от утвърдените съвременни автори живописци, майстор на колорита. Почитателите на изкуството му познават въздействието на неговите платна, които веднага привличат вниманието, изпращат сигнали към окото, въвличат го в един свят спонтанен, непреднамерен и..

публикувано на 01.05.21 в 22:03

Актрисата Силвия Станоева: Светостта за мен се изразява в чистотата на нашите души и на нашите взаимоотношения

  Във фокуса на вниманието ни преди Възкресение Христово е първият авторски моноспектакъл „33” на Силвия Станоева, чиято премиера беше на  29  30 април в столичната галерия „Етюд”. В края на миналата година тя написва текста за прохождащата актриса Сузи Сю, която сама се затваря в дома си (малко таванско помещение) седмица преди 33-тия си рожден..

публикувано на 01.05.21 в 18:51