Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Как да бъдеш успешна предприеМацка?

| обновено на 06.04.21 в 14:34


Жените предприемачи в България са по-малко от мъжете и причините за това са комплексни, казва Елена Николова, която заедно с Александра Николова създават "Приключенията на София в предприемачеството" - е-книга, чиято цел е по забавен и интерактивен начин да информира повече момичета - студенти и млади професионалисти - за стъпките при създаване на бизнес. 

Стереотипите за мястото на жената в семейството и обществото, образователната система, политическата и икономическата система, са само някои от пречките, с които се сблъсква едно момиче, което иска да развие своя собствена бизнес идея, казва още Елена. Затова и решава да разработи този наръчник за предприеМацки, в помощ на всички дами в България.

"Илюстрираната е-книга, която ще бъде готова след две седмици и ще се разпространява безплатно, цели да вдъхнови повече дами да се потопят в света на предприемачеството. В нея могат да бъдат открити ресурси с полезни материали, които са ни помогнали на нас да създадем бизнеси. Главната героиня София ще се запознава с успешни примери от българската стартъп екосистема, които ще я преведат през всички основни стъпки за създаване на бизнес – намиране на идея, проучване, валидация, идентифициране на целева група, маркетинг, продажби и т.н., като ще има и специални теми като например социално предприемачество. Всяка глава ще съдържа важни термини и ресурси по темата", каза още Елена.

Цялото интервю на Елеонора Тахова с Елена Николова чуйте в звуковия файл... 

Галерия

Вижте още

Почистиха ли партиите предизборните плакати

В Благоевград няма обособени места за предизборни плакати, всеки лепи където намери – по електрически табла, автобусни спирки, стени, рекламни колони...  Точно две седмици след изборите, репортерска проверка  на Радио Благоевград установи, че все още има агитационни материали, които не са отстранени.  В малките улички в централната..

публикувано на 19.04.21 в 13:52

Георги Раковски – от въображение към реалност

В разговор, прозвучал в предаването на Радио Благоевград за история и национална култура "Изгрей зора", доц. Стефан Дечев припомни основни маркери в пътя на Г. С. Раковски както към кристализирането на личностната му идентичност, така и на процеса на неговия принос в създаването на разказа за националната идентичност на българите. Предлагаме ви да чуете..

публикувано на 18.04.21 в 20:52

Мартина Табакова и Лора Паносян представят „Сон ми дойде“ – оригинална колаборация за арфа и глас

Мартина Табакова и Лора Паносян представят родопската песен „Сон ми дойде“ в нов, нестандартен аранжимент за арфа и глас. Комбинацията от класическа арфа, поп звучене, както и модерният мастеринг ѝ придават нов и съвременен облик. Клипът към песента е заснет на Крушунските водопади, пещера "Божиите очи", Черно море. "Сон ми дойде" е третият..

обновено на 18.04.21 в 15:14

"Дигитален фестивал на ранното детско развитие" на 15 и 16 май

Центърът за образователни проучвания „ Девелопия “ организира „Дигитален фестивал на ранното детско развитие“, който ще се проведе на  15 и 16 май. „Идеята за фестивала се породи от желанието ни да помогнем на повече родители да достигнат до различни специалисти, организации, продукти и услуги, които биха им били полезни в отглеждането на..

обновено на 18.04.21 в 15:13

Камерна опера Благоевград с премиера на „Слугинята господарка” от Джовани Батиста Перголези

  Камерна опера Благоевград ви кани на 22 и 23 април от 19 часа на премиерата на новото си заглавие – едноактната комична опера „Слугинята господарка” от Джовани Батиста Перголези, композирана по либретото на Дженаро Федерико.   ... Младата слугиня Серпина се е превърнала в арогантна млада дама и се изживява като господарка на къщата...

публикувано на 18.04.21 в 14:55

Ученици представят Благоевград във виртуална разходка

Деветокласничката Десислава Тасева, единайсетокласничката Венета Саляхетдинова и дванаейсетокласникът Димитър Борумов, заедно с преподавателката по английски език Таня Бикова и техни съученици от благоевградската ПМГ “Акад. С. П. Корольов", създадоха проект „Виртуална разходка в Благоевград“. Проектът е реализиран на български, английски и руски..

обновено на 18.04.21 в 14:00

ФК „Кюстендил“ разплака „Вихрен“ в Сандански

    В дербито  от 27-я кръг на Югозападната  футболна лига  лидерът „Вихрен“ загуби с 0:1 от ФК „Кюстендил“- четвърти във временното класиране.Двата отбора направиха луд мач с по две греди за всеки ,но  кюстендилци с доза късмет и повече хладнокръвие  взеха трите  точки,както  направиха и като домакини есенния полусезон.   Голът за ФК..

публикувано на 18.04.21 в 12:55