Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Политическо сътресение в БСП след изборите

Снимка: БГНЕС


Националният съвет на БСП и председателят на Областния съвет на партията Валери Сарандев да подадат оставка и да се насрочи заседание на конгресa на партията, за избор на ново ръководство, поискаха вчера в отворено писмо до Корнелия Нинова 6 общински партийни организации от Благоевградска област.

Да се насрочи заседание за 50-ти конгрес на БСП и да се избере ново ръководство на партията настояха в отворено писмо до председателя Корнелия Нинова час от социалистите в пиринско. Кметът на Кресна Николай Георгиев изтъкна като една от причините недоброто представяне на партията на парламентарните избори и още: “За слабите резултати на БСП в Благоевградска област и на национално ниво, трябва да се носи персонална отговорност. Искаме оставката на областния лидер Валери Сарандев, защото листата която се подреди е изключително слаба и виждате до какви резултати ни доведе. Ние сме четвърта политическа сила в областта“, коментира Георгиев.


Ще подаде ли оставка и съгласен ли е с критиките за слабото представяне на БСП на парламентарните избори за 45-то НС, областният председател Валери Сарандев коментира: „Предстои анализ на изборните резултати. Там ще се види кой е прав и кой е крив, и кой е продал гласа си. Един или двама глашатаи се чудят какво да измислят и направят в ущърб на партията“, коментира критиките към себе си Сарандев.

Ще има ли разместване на политическите пластове в БСП след като станаха четвърта политическа сила в областта с 12,58% подкрепа на парламентарния вот, предстои да разберем.

Чуйте в звуковия файл репортажа на София Златанова.

Вижте още

Почистиха ли партиите предизборните плакати

В Благоевград няма обособени места за предизборни плакати, всеки лепи където намери – по електрически табла, автобусни спирки, стени, рекламни колони...  Точно две седмици след изборите, репортерска проверка  на Радио Благоевград установи, че все още има агитационни материали, които не са отстранени.  В малките улички в централната градска..

публикувано на 19.04.21 в 13:52

Георги Раковски – от въображение към реалност

В разговор, прозвучал в предаването на Радио Благоевград за история и национална култура "Изгрей зора", доц. Стефан Дечев припомни основни маркери в пътя на Г. С. Раковски както към кристализирането на личностната му идентичност, така и на процеса на неговия принос в създаването на разказа за националната идентичност на българите. Предлагаме ви да чуете..

публикувано на 18.04.21 в 20:52

Мартина Табакова и Лора Паносян представят „Сон ми дойде“ – оригинална колаборация за арфа и глас

Мартина Табакова и Лора Паносян представят родопската песен „Сон ми дойде“ в нов, нестандартен аранжимент за арфа и глас. Комбинацията от класическа арфа, поп звучене, както и модерният мастеринг ѝ придават нов и съвременен облик. Клипът към песента е заснет на Крушунските водопади, пещера "Божиите очи", Черно море. "Сон ми дойде" е третият..

обновено на 18.04.21 в 15:14

"Дигитален фестивал на ранното детско развитие" на 15 и 16 май

Центърът за образователни проучвания „ Девелопия “ организира „Дигитален фестивал на ранното детско развитие“, който ще се проведе на  15 и 16 май. „Идеята за фестивала се породи от желанието ни да помогнем на повече родители да достигнат до различни специалисти, организации, продукти и услуги, които биха им били полезни в отглеждането на..

обновено на 18.04.21 в 15:13

Камерна опера Благоевград с премиера на „Слугинята господарка” от Джовани Батиста Перголези

  Камерна опера Благоевград ви кани на 22 и 23 април от 19 часа на премиерата на новото си заглавие – едноактната комична опера „Слугинята господарка” от Джовани Батиста Перголези, композирана по либретото на Дженаро Федерико.   ... Младата слугиня Серпина се е превърнала в арогантна млада дама и се изживява като господарка на къщата...

публикувано на 18.04.21 в 14:55

Ученици представят Благоевград във виртуална разходка

Деветокласничката Десислава Тасева, единайсетокласничката Венета Саляхетдинова и дванаейсетокласникът Димитър Борумов, заедно с преподавателката по английски език Таня Бикова и техни съученици от благоевградската ПМГ “Акад. С. П. Корольов", създадоха проект „Виртуална разходка в Благоевград“. Проектът е реализиран на български, английски и руски..

обновено на 18.04.21 в 14:00

ФК „Кюстендил“ разплака „Вихрен“ в Сандански

    В дербито  от 27-я кръг на Югозападната  футболна лига  лидерът „Вихрен“ загуби с 0:1 от ФК „Кюстендил“- четвърти във временното класиране.Двата отбора направиха луд мач с по две греди за всеки ,но  кюстендилци с доза късмет и повече хладнокръвие  взеха трите  точки,както  направиха и като домакини есенния полусезон.   Голът за ФК..

публикувано на 18.04.21 в 12:55