Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Проф. Георги Михайлов, БСП: Всички са се заели да правят политически аритметики, а не дават отговори на въпросите, които хората задават

Проф. Георги Михайлов
Снимка: БГНЕС

"Отминалите парламентарни избори бяха особени поради две причини. Първата е пандемичното време, в което се проведе гласуването и заради което много избиратели не излязоха до урните, за да упражнят правото си на глас. Втората особеност е, че вотът беше силно протестен." Това каза в предаването „Събития и личности“ проф. Георги Михайлов, водач на листата на БСП в 1 МИР – Благоевград.

По думите му, на изборите ясно е проличала силната протестна вълна срещу досегашното управление.

„Управление, което вкара страната ни в задънена улица и ни постави на дъното на всички класации. Хората, провокирани от тяхното недоволство, решиха да подкрепят нови политически субекти, а това се отрази и на БСП, отреждайки ни третото място.“

Проф. Михайлов е категоричен, че новите депутати максимално бързо трябва да започнат да работят и да отговорят на въпросите на гражданите.

„Как да се справим с пандемията? Какво правим с ваксините? Как да се оправим със затъващото образование в т.нар. онлайн обучение? Как да помогнем на бизнеса и икономиката с реални мерки, а не с празни обещания? Хората имат нужда от отговори на всички тези въпроси, а не политически аритметики затова, кой с кого ще управлява.“, заключи проф. Георги Михайлов.

Според него една от първите задачи на 45-то НС е да се създаде структура, която сериозно да се занимае с пандемията и излизането от кризата. 

Вижте още

Сергей Биров: Тук ще тренират бъдещите шампиони по футбол на България и света

С водосвет за здраве, отслужен от отец Светослав Кючуков, в двора на 8-мо СУ „Арсени Костенцев“ Благоевград днес бе открито ново футболно игрище.  На официалната церемония присъстваха вр. изп. длъжността кмет на Благоевград Ясен Попвасилев, зам.-кметът по строителството Венелин Торошанов, зам.-кметът по „Обществен ред, сигурност и спорт“ Любен..

публикувано на 18.05.21 в 12:28

Как беше ограбена Националната хуманитарна гимназия

Как беше ограбена Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ – бивша Солунска?  Как Общината актува като своя собственост,  завещан на училището имот в центъра на Благоевград  и после го продаде, и защо световноизвестният с производството на бронирани автомобили  български предприемач Антон Стефов, бивш възпитаник на гимназията, не..

публикувано на 17.05.21 в 14:30

Студенти създадоха компания за вендинг машини за санитарни принадлежности

Скоро след завършването на Американския университет в България Албина Томова, София Широканска, Димитрина Пашова, Кристина Узунова, Симона Гълъбова и Вероника Югова основават своя стартъп компания, като част от акселераторската програма “Elevate” към АУБ. Идеята е да осигурят достъп до санитарни материали, включително презервативи, дамски..

публикувано на 17.05.21 в 12:27

Отговорното потребление и гражданската ангажираност са ключът към кръговата икономика

Европейският план за действие за кръговата икономика налага координирана работа на европейско, национално и местно ниво, както и активно гражданско участие, за да бъде проправен път към ефективното управление и потребление на ресурсите. Това мнение изказа Стефан Радев, член на Комисията по околна среда,  изменение на климата и енергетика..

публикувано на 17.05.21 в 10:37

Харчовете на общините за битови отпадъци засяга всеки един данъкоплатец

„В скорошен анализ на Световната банка за Министерството на финансите показва, че в България разходите за отпадъците са едни от най-големите пера в общинския бюджет. Това е едно от най-големите пера от събираните  такси и след това харчовете, които са свързани със самото управление на отпадъците“, каза в интервю за Радио Благоевград Евгения Ташева..

публикувано на 16.05.21 в 10:38

Участвайте в конкурса „Кауза по време на криза“

„Ако сте на възраст между 18 и 29 години и вярвате, че можете да променяте света и средата, която ни заобикаля, ако сте склонни да  отделите от времето си, за да осъществите полезна идея, стремите се да бъдете част от решението на значим проблем - споделете Вашата кауза, идея и история!“ - така  Александра Лилкова от Европейския информационен офис..

публикувано на 16.05.21 в 10:32

Карате или да опознаеш себе си и другите

  В гоцеделчевския клуб по карате Киокушин „Ронин“ се проведе изпит за получаване на степен  при децата.Освен това бяха проведени демонстративни тренировки с участието на състезатели от Гоце Делчев, Петрич, Благоевград и София.   Гости на тези зрелищни прояви бяха  президентът на федерация Българско карате Шинкиокушин  Борис Николов и..

публикувано на 16.05.21 в 10:20