Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Общинският съвет в Благоевград ще заседава следващия петък

Председателят на Общинския съвет Благоевград Андон Тодоров свиква следващата седмица редовно заседание. То ще се проведе в петък, на 23 април.

На заседание на Председателския съвет към Общинския съвет днес беше приет дневен ред от 27 точки.

Ще сесията ще бъде обсъдена Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград, както и предложение, относно проект на Наредба за овладяване на популацията на безстопанствени кучета и регистрацията на домашни кучета.


Вижте още

Нова спортна площадка в Благоевград

Нова спортна площадка ще бъде открита утре, от 9.30 ч., в Осмо средно училище „Арсени Костенцев“ в Благоевград. Спортната площадка е изградена в двора на училището и е предвидена за игра на футбол.  Покритието на игрището е от изкуствена трева с посипка от кварцов пясък, монтирана върху армирана бетонова основа, и е с размери 16/26 м...

публикувано на 17.05.21 в 16:06
Иван Яхнаджиев

Иван Яхнаджиев ще рисува с деца от Благоевград

Днес от 18:30 ч. художникът- авангардист, въвел бодиарта в България, Иван Яхнаджиев ще рисува заедно с талантливи ученици от Националната хуманитарна гимназия и деца от школите по изобразително изкуство в Благоевград. Пред сградата на Регионалния телевизионен центът, на открито, децата ще имат възможност да дорисуват картини, започнати от..

публикувано на 17.05.21 в 14:57

Студенти и преподаватели от ЮЗУ ще отбележат 24 май с концерт

На 20 май 2021 г. (четвъртък) от 14:30 ч. в театрална зала „УСЕТ“ ще се проведе празничен концерт, посветен на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и 45-годишнината на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Концертът се организира от Факултета по изкуствата. На сцената..

публикувано на 17.05.21 в 14:46

Самораново излиза на протест

Близо 400 жители на дупнишкото село Самораново излизат на протест заради лошото качество на питейната вода. Това каза за Радио Благоевград кметът Райко Цветков.  Те ще протестират пред сградата на Общината в Дупница на 28 май от 9 часа.  Лошото качество на водата, зачестилите аварии и все още бавещите се средства за ремонта на водопроводната..

публикувано на 17.05.21 в 14:20

Разлог продължава да е под засилено полицейско присъствие

В Разлог се проведе среща, на която присъстваха кметът инж. Красимир Герчев, началникът на РУ на МВР Васил Джизов, представители на бизнеса, родител на пострадалия при побой младеж, както и граждани.  Поставени бяха много въпроси, свързани с безопасността и сигурността. Присъстващите изразиха остро възмущение от факта, че безнаказано, определени..

публикувано на 17.05.21 в 14:10

Ескпертен съвет ще реши какво ще се случи със спечелилите проекти по Фонд "Култура"

Представители на частни школи и независими артисти от Благоевград, които са спечелили проекти по Фонд "Култура", отправиха на пресконференция  на 13 май въпроси към ръководството на Община Благоевград защо проектите се бавят и не се реализират. Зам.-кметът по културата и хуманитарните дейности Пролет Трифонова поиска право на отговор. По думите ѝ..

публикувано на 17.05.21 в 14:07

12 заразени с COVID-19 за три дни в област Кюстендил

Общо 12 са новодиагностицираните лица с коронавирусна инфекция в област Кюстендил през изминалите три дни – от 14-ти до 16-ти май. Положителни случаи има в общините: Дупница – 4, Сапарева баня – 2, Кюстендил – 2, по един новозаразен в Бобошево, Бобов дол, Кочериново и Рила, съобщават от Областния кризисен щаб. Към днешна дата в..

публикувано на 17.05.21 в 13:12