Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Голям интерес към конкурса „Красотата на гората“ на Регионалната дирекция по горите – Благоевград


С голям интерес премина конкурсът за детско творчество „Красотата на гората“ на Регионална дирекция по горите –  Благоевград, който беше организиран по повод Седмицата на гората. Задачата на децата бе да нарисуват рисунка или изработят макет или колаж на тема „Красотата на гората“.

63 творби са пристигнали по пощата от възпитаници на училища от общините Благоевград, Банско и Петрич, информират от Дирекцията.

При класирането участниците са групирани в три възрастови категории. Предметни наградени са получили класираните на първите три места във всяка категория, всички участници са получили грамоти за участие.


Михаела Николова, главен експерт в Регионална дирекция по горите – Благоевград обяви в ефира на Радио Благоевград имената на победителите:

Категория от 1-ви до 4-ти клас:

ПЪРВО МЯСТО –  Александра Таскова, III-ти клас /9 год./ , Седмо СУ "Кузман Шапкарев" – Благоевград

ВТОРО МЯСТО –  Емил Юлев, II-ри клас /8 год/, НУ "Св. П. Хилендарски" гр. Банско

ТРЕТО МЯСТО –  Александра Чимева, ПГ /7 год./ , Девето ОУ "Пейо Кр. Яворов" –  Благоевград

Категория от 5-ти до 7-ми клас:

ПЪРВО МЯСТО – Илияна Мариянска, 12 години, Седмо СУ "Кузман Шапкарев" –  Благоевград

ВТОРО МЯСТО –  Милан Шински, VI-ти клас /12 год/, Седмо СУ "Кузман Шапкарев" –  Благоевград

ТРЕТО МЯСТО –  Виктория Николова, VI-ти клас /13 год./, Пето СУ "Георги Измирлиев" –  Благоевград

Категория от 8-ми до 12-ти клас:

ПЪРВО МЯСТО –  Михаела Янева, ХI -ти клас /18 год/, ЕГ "Акад. Людмил Стоянов" –  Благоевград

ВТОРО МЯСТО –  Михаела Методиева, IX-ти /15 год/, Пето СУ "Георги Измирлиев" –  Благоевград

Специална награда има и за най-харесвана рисунка в социалните мрежи. Първото място е за Божидара Василева на 8 години от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Отличник с най-активно участие е Седмо СУ „Кузман Шапкарев“ с 28 творби, от които три са в челните позиции.


Галерия

Вижте още

Сергей Биров: Тук ще тренират бъдещите шампиони по футбол на България и света

С водосвет за здраве, отслужен от отец Светослав Кючуков, в двора на 8-мо СУ „Арсени Костенцев“ Благоевград днес бе открито ново футболно игрище.  На официалната церемония присъстваха вр. изп. длъжността кмет на Благоевград Ясен Попвасилев, зам.-кметът по строителството Венелин Торошанов, зам.-кметът по „Обществен ред, сигурност и спорт“ Любен..

публикувано на 18.05.21 в 12:28

Как беше ограбена Националната хуманитарна гимназия

Как беше ограбена Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ – бивша Солунска?  Как Общината актува като своя собственост,  завещан на училището имот в центъра на Благоевград  и после го продаде, и защо световноизвестният с производството на бронирани автомобили  български предприемач Антон Стефов, бивш възпитаник на гимназията, не..

публикувано на 17.05.21 в 14:30

Студенти създадоха компания за вендинг машини за санитарни принадлежности

Скоро след завършването на Американския университет в България Албина Томова, София Широканска, Димитрина Пашова, Кристина Узунова, Симона Гълъбова и Вероника Югова основават своя стартъп компания, като част от акселераторската програма “Elevate” към АУБ. Идеята е да осигурят достъп до санитарни материали, включително презервативи, дамски..

публикувано на 17.05.21 в 12:27

Отговорното потребление и гражданската ангажираност са ключът към кръговата икономика

Европейският план за действие за кръговата икономика налага координирана работа на европейско, национално и местно ниво, както и активно гражданско участие, за да бъде проправен път към ефективното управление и потребление на ресурсите. Това мнение изказа Стефан Радев, член на Комисията по околна среда,  изменение на климата и енергетика..

публикувано на 17.05.21 в 10:37

Харчовете на общините за битови отпадъци засяга всеки един данъкоплатец

„В скорошен анализ на Световната банка за Министерството на финансите показва, че в България разходите за отпадъците са едни от най-големите пера в общинския бюджет. Това е едно от най-големите пера от събираните  такси и след това харчовете, които са свързани със самото управление на отпадъците“, каза в интервю за Радио Благоевград Евгения Ташева..

публикувано на 16.05.21 в 10:38

Участвайте в конкурса „Кауза по време на криза“

„Ако сте на възраст между 18 и 29 години и вярвате, че можете да променяте света и средата, която ни заобикаля, ако сте склонни да  отделите от времето си, за да осъществите полезна идея, стремите се да бъдете част от решението на значим проблем - споделете Вашата кауза, идея и история!“ - така  Александра Лилкова от Европейския информационен офис..

публикувано на 16.05.21 в 10:32

Карате или да опознаеш себе си и другите

  В гоцеделчевския клуб по карате Киокушин „Ронин“ се проведе изпит за получаване на степен  при децата.Освен това бяха проведени демонстративни тренировки с участието на състезатели от Гоце Делчев, Петрич, Благоевград и София.   Гости на тези зрелищни прояви бяха  президентът на федерация Българско карате Шинкиокушин  Борис Николов и..

публикувано на 16.05.21 в 10:20