Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

По какъв начин изграждането на АМ “Струма“ влияе върху развитието на транспортния бизнес

2
Снимка: ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТНА ИНФРАСТРУКТУРА

По какъв начин изграждането на АМ “Струма“ влияе върху развитието на транспортния бизнес?

Трасето на Автомагистрала „Струма” е част от приоритетен проект 7 на Европейския съюз за развитие на Трансевропейската транспортна мрежа, включващ автомагистрална ос Игуменица/Патра – Атина – София – Будапеща. 

Завършването на магистралата е от стратегическо значение за развитие на регионите и за осигуряване на пряк маршрут през България към Егейско море. Част от строежите са завършени и са в експлоатация. 

По какъв начин изграждането на АМ “Струма“ влияе върху развитието на транспортния бизнес? Отговорите на тези въпроси, чуйте в анкета.

ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“

Галерия

Вижте още

АМ “Струма“– сред приоритетите на ОПТТИ

АМ “Струма“ е сред основните приоритети на Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020. Общият генерален план за транспорта предвижда завършването на автомагистрала „Струма“ до гръцката граница, за да се свърже директно с гръцката пътна мрежа на юг до Солун и Атина. След приключването на най-сложния участък от..

публикувано на 09.06.21 в 10:29

АМ „Струма“ – най-мащабният проект по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ в Югозападна България

По ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ за настоящия период 2014 - 2020 година на територията на Югозападна България се изпълнява само един инфраструктурен проект, но той е изключително мащабен. Това е АМ „Струма“ – безспорен приоритет от предишния програмен период, настоящия и проект, който ще продължи и през следващия. Това каза..

публикувано на 21.05.21 в 20:00

Връзката на жп линията „София-Перник-Кулата“ с чисто новата жп спирка и метрото в кв. Горна баня

От 24 април в редовна експлоатация са новите четири метростанции от третата линия на столичното метро – „Oвчa купeл”, „Мизия/Нoв бългaрcки унивeрcитeт”, „Oвчa купeл 2” и „Гoрнa бaня”. C пуcкaнeтo нa тeзи 4 км oт Линия 3 дължинaтa нa cтoличнoтo мeтрo cтaвa 52 км c 47 cтaнции. При пocлeднaтa cтaнция нa трeтaтa линия в кв. „Гoрнa бaня”..

публикувано на 12.05.21 в 10:28

Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 - 2020 – цели и приоритети

ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ е национален стратегически план за разходване на средства от европейските структурни и инвестиционни фондове, както и от съпътстващото национално съфинансиране. Този план е за реализиране основно на стратегически проекти за развитие на транспортния сектор в страната . Оперативната..

публикувано на 14.04.21 в 11:43