Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Екзотичната цигуларка Tanya Strings събра преживяванията си по света в “Always with me”

| обновено на 09.05.21 в 14:51

Вдъхновена от колорита на своите пътешествия около света, една от най-обичаните ни цигулaрки създаде своята първa авторска песен в звездна колаборация с трикратната носителка на награди „Грами“ Тифани Ред. След 17 години международни успехи, Таня Стрингс се завръща на българската сцена, за да се превъплъти в артиста, който винаги е мечтала да бъде. Песента “Always With Me” е “chill house” тренди парче с пронизващо кадифения вокал на Тифани Ред. 

Посланието на песента има биографичен елемент за Таня инейната кариера. “В текста се споменават държавикато Америка, Близкия Изток, България, цяла Европа, Африка, Азия, а свързващият елемент е музиката, която винаги е била с мен и ми е помагала в срещите с други култури. За музиката не съществуват граници като цвят на кожата, религия, възраст, професия. Тя е обединяващия фактор и винаги ще бъде такава”, споделя успешната цигуларка. Интересната среща на Таня с продуцента на хитовите саундтраци към филмите “Диви и Щастливи” и “Привличане” - STANI я вдъхновява да излезе от зоната си на комфорт, за да се развихри и като композитор. Станислав Вълев ѝ вдъхва смелост и увереност да напише дебютните музика и текст по негова първоначална идея на бийтове. “С Tanya String създадохме мелодия, която те връхлита и не те пуска, ритмите те карат да танцуваш в каквато и да е атмосфера. Вокалите, в комбинация с майсторското изпълнение на Таня, дават хитовото лятно звучене, което на всички ни е нужно, за да се извадим от сивите мисли на пандемичната обстановка!”, разкрива с усмивка STANI.

Във видеото към “Always With Me” се преплитат романтика, пъстрота и емоции по креативен начин, а участие заемат примабалерина на Софийската опера и балет, китайска производителка на мед, арменски собственик на уиски бар, цирков артист и венецуелски търговец на бижута. Визуалният разказ е построен в 4 етюда - любов, семейство, изкуство и приятелство. В началото всеки герой е потънал в отчужденост и самота - усещания до които много хора се докоснаха по време на епидемичната изолация. До момента, в който Таня със своята цигулка преминава като сянка и обединява всички с музиката си, вдъхваща топлина и сплотеност. 

Цялото интервю с Таня Стрингс може да чуете в звуковия файл.

Таня се изстрелва към страната на неограничените възможности още на 13 години, когато получава пълна стипендия за една от най-престижните академии в света, намираща се в Калифорния. След това тя продължава образованието си в голямата ябълка, където открива нов свят на музиката, а именно това да съчетава класическата си основа на цигулка заедно със стилове като Хаус, джаз, поп и рок. Като студентка, тя взривява клубните сцени на Ню Йорк и решава, че цигулката ще бъде оръжието в живота ѝ, което ще я изстреля на върха. Оттам тя извървява дълъг път свирейки в над 60 държави на изключително колоритни сцени като финалът на Формула 1, в единственото по рода си шоу на Бродуей на вода, на красивия карнавал в Бразилия, по лични поводи на владетелите на Близкия Изток, както и в признатите от цял свят оркестри на неподражаемите Андреа Бочели и Анна Нетребко.


Галерия

Вижте още

Декларация би трябвало да ускори отварянето на граничен пункт за леки автомобили

Декларация до пет министерства в Гърция, подписана от областните управители на Драма Георгиус Пападополус и на Кавала Андониадис, както и от кметове в гръцките области в региона Източна Македония и Тракия би трябвало да ускори отварянето на граничния пункт "Илинден- Ексохи" за леки автомобили и автобуси. На срещата с делегация, водена от..

публикувано на 18.06.21 в 18:10

Любовта към Отечеството и животните като превенция срещу наркоманиите

„Любовта към Отечеството и любовта към животните като превенция срещи наркотиците и лошите навици“  е мотото на благотворителната изложба, която организира Общинският съвет по наркотични вещества – Благоевград. Тя се посвещава на наближаващия 26 юни, когато ще отбележим Международния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици, но..

публикувано на 18.06.21 в 16:45
Сезонни работници

Правата на мобилните селскостопански работници в условията на пандемия

Сезонните работници са от решаващо значение за селскостопанския сектор във връзка със събирането на реколтата, засаждането и отглеждането, особено през настоящия сезон.  Европейската комисия представи насоки за гарантиране на закрилата на сезонните работници в ЕС в контекста на пандемията от коронавирус. Тя предоставя насоки за..

публикувано на 18.06.21 в 11:03

Как можем да получим цифрово удостоверение за CОVID

Е вропейският парламент и Съветът на Е вропейския съюз се споразумяха за създаването на цифрово удостоверение , Сертификат за CОVID, което ще улеснява пътуванията в Общността от 1 юли , тази година . Удостоверение то цели да възстанови свободното движение в рамките на евросъюза и е една от ключовите предпоставки за икономическото..

публикувано на 17.06.21 в 13:35

Д-р М. Баймакова: Марсилската треска се причинява от кучешки кърлеж

„Причинител на Марсилската треска е кучешкия кърлеж – кучето като резервоар, а също и други животни като лалугери и дребни мишки. Кучешкият кърлеж, който достига до хората в периода на ухапване, може да ни зарази с рикетсията, която е патогена, причиняващ Марсилската треска. Най-често се заразяваме през кожата при ухапване, когато прониква..

публикувано на 17.06.21 в 10:55

Венцислав Луканов, момчето, обявено за Млад професионалист на годината

В началото на месеца на церемония бяха връчени годишните награди за професионалисти и техните постижения в сферата на Project Management в България – Bulgarian PM Awards 2021.  На церемонията бе отличен Венцислав Луканов – млад и талантлив българин. Той бе отличен с приза "Млад професионалист на годината": „Винаги е голямо щастие,..

публикувано на 17.06.21 в 10:48

Отбелязаха 160 години „Български народни песни“ на братя Миладинови

Македонският научен институт, Регионалният исторически музей – Благоевград и Българското сдружение на родовете от Македония организираха днес  Кръгла маса „160 години от издаването на сборника „Български народни песни“ на Братя Миладинови. В една от залите на благоевградския музей събитието събра най-добрите специалисти и изследователи на делото..

публикувано на 16.06.21 в 14:08