Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачна и дъждовна неделя

По пътя

Днес облачността ще е по-често значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Привечер в повечето райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. В Източна България ще продължи да духа слаб югоизточен вятър, в Западна вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, по-ниски по Черноморието.

Над планините облачността ще е значителна, около и след обяд – купесто-дъждовна, с валежи от дъжд, по най-високите части – от сняг. На отделни места ще прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 8°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

XXV Национален празник „За хляба наш...“

Над 1 200 ученици от цяла България се включват в XXV Национален празник „За хляба наш...“ Преди официалното откриване Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, заедно със свещеници от черквата „Въведение Богородично“ в Благоевград, благословиха хляба. „Чрез този празник се възпитава уважение, благоговение, благодарност..

публикувано на 26.04.24 в 10:04

НОИ започва изплащането на великденските добавки за пенсионерите

Националният осигурителен институт ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева. Парламентът реши добавката да обхване пенсионерите с размер на пенсията до линията на бедността, т.е. до 526 лева включително, което означава, че такава ще получат около 534 хиляди души. Почти всеки четвърти пенсионер в..

публикувано на 26.04.24 в 09:37

Последно заседание на 49-ото Народно събрание

Очаква се петъчното заседание да е последното за 49-тия парламент. Депутатите започват работа с второто четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили.  Така ще се изравнят възнагражденията на военнослужещите с тези на служителите по Закона за МВР, приети на 22 февруари тази година и влизащи в сила от първи..

публикувано на 26.04.24 в 08:15

Здравните власти с мерки срещу коклюша

Мерките, които ще предприемат здравните власти срещу разпространението на коклюш у нас, ще бъдат обявени днес.  Една от тях, която беше обсъдена още в началото на седмицата, е временното изтегляне на първата ваксинация срещу заболяването с две седмици по-рано - когато бебето навърши месец и половина. Не се предвиждат ограничения в придвижването..

публикувано на 26.04.24 в 08:04

Валежите спират, слънцето се показва

Днес ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на места в Западна България видимостта ще е намалена. След обяд главно над планинските райони ще се развива купеста и и купесто-дъждовна облачност. На отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София – около 16°. В..

публикувано на 26.04.24 в 06:59

Лидерът на „Възраждане“ на среща в Благоевград

Отворена среща на председателя на „Възраждане“ д-р Костадин Костадинов и народния представител Цвета Рангелова се проведе в зала „22 септември“  в Благоевград. На срещата бяха обсъдени бъдещето на България и актуалната политическа обстановка, като гражданите на Благоевград  имаха възможност да направят предложения и да задават въпроси. Още..

публикувано на 25.04.24 в 21:14

Откриха Международния младежки център в Перник

В Перник откриха сградата на Международния младежки център. С новата придобивка се създават предпоставки за развитие на качествени младежки дейности и политики на местно, национално и международно ниво, насочени към младите хора. Откриването на новопостроената сграда бе кулминацията на една изключително натоварена за екипа на Международния младежки..

публикувано на 25.04.24 в 20:14