Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Празник „Спортувай с мен“ в Банско

По случай Деня на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта - 17 май, Община Банско организира спортен празник под наслов „Спортувай с мен“. В проявите на градския стадион „Свети Петър“участваха спортистите, с които Банско се гордее - Ирина Никулчина – олимпийски шампион по биатлон, Катрин Гемкова - европейски и световен шампион по таекуон-до, Никола Калистрин - многократен шампион от държавни първенства по ски алпинизъм, Лиляна Питова - шампион в Държавно първенство по алпийски ски, Станислав Дарелов - шампион по таекуон-до, голямата надежда в биатлона Благовест Стоянов и шампионите от игрите на Спешъл Олимпикс - Генади Стоицов, Иван Везьов, Валентина Черкезова и Михаил Якимов. Редом с хората в неравностойно положение, в мини кроса и тениса на маса участваха кметът на Община Банско Иван Кадев и заместникът му Костадин Атанасов, председателят на Общинския съвет Димитър Русков, председателят на Комисията за младежта и спорта в Общинския съвет Александър Весков, представителят на „Мото дружина“ - Банско Георги Йопев и граждани.

В рамките на спортния празник бяха направени демонстрации на спортните клубове по таекуон-до „Хоук – Банско“, клуба по кик бокс към СУ“Неофит Рилски“, клуба по биатлон „Банско 2019“, клуба по канадска борба „Армспорт“ и ДЮШ на Футболен клуб - Банско.

В игрите по секции взеха участие скиори и биатлонисти от местните клубове и учениците от НУ Св.Паисий Хилендарски“, СУ“Неофит Рилски“ и ПГЕЕ.


Вижте още

ВиК – Перник превежда част от приходите си на НАП

ВиК – Перник превежда част от приходите си на НАП 35 процента от всеки постъпил приход във "В и К" - Перник ще бъдат превеждани на НАП, съобщи управителят на водното дружество Борислав Иванов. Заради натрупани задължения в размер на 3 млн. лв. сметките на пернишката фирма бяха запорирани. Общите задължения на ВиК възлизат на 13 млн. лв...

публикувано на 16.06.21 в 19:20
Явор Гечев

Явор Гечев: Започва преброяване на кучетата в Благоевград

Започва организация по преброяването на домашните кучета на територията на Община Благоевград. Това стана ясно по време на второто заседание на Съвета за сътрудничество, чиято цел е осъществяване на консултации и сътрудничество на местно равнище относно грижата за безстопанствените животни, начина на трайно намаляване на тяхната популация, отглеждането,..

публикувано на 16.06.21 в 16:48

Воден поход по горното течение на Струма

За осми пореден път се състоя Националния воден поход по горното течение на река Струма, съобщиха от клуба по воден туризъм "Струма 2012" - Кюстендил, към туристическо дружество "Осогово" в града. По време на похода са организирани спускане в най-екстремното трасе - от кариерата над с. Полска Скакавица до бивака, в което са участвали..

публикувано на 16.06.21 в 16:47

Освет на новата сграда на Архиерейското наместничество в Кюстендил

Освет на новата сграда на Архиерейското наместничество в Кюстендил, в двора на храма "Св. вмчк. Димитър Солунски", ще бъде извършено утре – 17 юни, от 11.30 часа, съобщиха от Архиерейското наместничество в града. Досега наместничеството нямаше собствена сграда и ползваше канцелария в централния храм "Св. Богородица" в града. Осветът ще извърши..

публикувано на 16.06.21 в 16:02

Със закъснение започва черешовата кампания в Кюстендилско

През тази година черешовата реколта в Кюстендилския регион е добра, но е под средното ниво за последните няколко години, твърдят специалистите от Института по земеделие в кюстендилското с. Ябълково.    Очакванията са средният добив за региона да бъде около 500 кг от дка, изчисляват още специалистите от института.  Основно черешобера в региона..

публикувано на 16.06.21 в 15:49

Спасително учение при авиационно произшествие

Пълно мащабно национално спасително учение при авиационно произшествие се проведе на хълма край село Поленица, община Сандански. Екипи на ГДПБЗН, Българската армия, Гражданската въздухоплавателна администрация, 24-та Авиационна база – Крумово, Български червен кръст и Югозападно държавно предприятие се включиха в разиграването на практическите..

публикувано на 16.06.21 в 15:21

Полет с балон, подарък за децата на Благоевград

Два огромни цветни балона ще шарят небето над Благоевград на 22 и 23 юни. Полетите започват в 19.00 ч. и ще продължат до 22.00 ч. Мястото е Парк ,,Македония“. За определените дати Община Благоевград е ангажирала и аниматори, които ще направят още по-интересен и забавен празника за децата. Община Благоевград апелира родителите на деца, желаещи да..

публикувано на 16.06.21 в 14:55