Гледайте на живо

Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Андон Тодоров: Заплатата в Благоевград трябва да стане 1500 лева

“С програмата, която разработвам и ще се явя на изборите за кмет на Благоевград, аз не обещавам, а гарантирам какво ще се случи. В кратки срокове Благоевград ще придобие друг облик, такъв какъвто заслужават жителите на града и общината.“ Това каза в предаването „Събития и личности“ кандидатът за кмет Андон Тодоров, подкрепен от ГЕРБ и ВМРО.

Той заяви, че е разделил управленската си програма на два етапа – скоростно развитие на града за оставащите 2 години до края на мандата и дългосрочна стратегия за следващите 4 години. Тодоров бе категоричен, че са необходими бързи действия, за да може да се възстанови старата слава на Благоевград. По думите му, Благоевград има спешна нужда от реализацията на индустриалната зона и незабавно привличане на нови инвестиции. Той допълни, че вече води разговори в тази посока и съвсем скоро ще стане ясно за широката общественост.

Тодоров е категоричен, че освен разкриването на нови работни места, благоевградчани имат нужда и от адекватно възнаграждение. Според него заплатата в града, за да има нормален стандарт на живот, трябва да бъде 1500 лева.

„Един кмет трябва ежедневно да изпълнява задълженията си, освен привличане на инвестиции и големи проекти, той трябва да се грижи и за градската среда, за дупките по улиците, пътната маркировка, зелените площи, уличното осветление, условията за живот в кварталите. Това са важни неща.“

Андон Тодоров благодари на ПП ГЕРБ за оказаното му доверие.

„Това е партията, която видя, че за Благоевград е нужно обединение около силен лидер. Отбелязвам, че моята подкрепа не е само от ГЕРБ, зад мен застават от ВМРО и доказани личности, които са част от инициативния комитет.“


Вижте още

Ползите от Плана за възстановяване и устойчивост

Оказва се, че щетите от Плана за възстановяване и устойчивост ще бъдат повече от ползите. Средствата, които се предвиждат не са малко, но всичко това е свързано с немалко компромиси, които страната ни трябва да направи. Един от компромисите е свързан с Истанбулската конвенция. В България има и решение на Конституционния съд, с което..

публикувано на 30.07.21 в 17:42
Гл. инспектор Георги Сарафов

По- високи температури и повече пожари

През последните дни в Благоевградска област и в цялата страна температурите са достатъчно високи. Те са и над 40 градуса. Това създава по- голяма опасност от пожари. През лятото, в края на юли и началото на август по традиция е най- опасният сезон. Трябва да се спазват немалко изисквания за предпазването от пожари. В гората има определени..

публикувано на 30.07.21 в 17:35

Гореща сесия на Общински съвет Благоевград

24 точки бяха включени в днешното заседание на общинските съветници в Благоевград. Те приеха отчета за дейността на Общинския съвет за периода 1 януари – 30 юни 2021 година.  Дадоха права на кмета за издаване на акт за възлагане на услуги от общ икономически интерес по изпълняван от общината проект „Патронажна грижа +“. С пълно единодушие бяха..

публикувано на 30.07.21 в 14:36

Общинската администрация Благоевград – със 17 души повече

Това стана ясно от пресконференцията на председателя на общинския съвет Благоевград Радослав Тасков преди редовното заседание на общинските съветници утре, 30 юли. В администрацията ще са заети 171 човека. Тя ще бъде увеличена със 17 бройки. Издръжката им ще бъде от държавната субсидия. Кметът Илко Стоянов ще има трима заместници. Ще бъде..

публикувано на 29.07.21 в 15:57

Владимир Иванов: Благоевград продължава да бъде най-скъпият град в България

В разгара на лятото, когато пазарите и тържищата изобилстват от плодове и зеленчуци, а реколтата от зърно и слънчоглед се очаква да бъде много добра, цените на основни хранителни продукти продължават да варират, макар и с леко движение нагоре. Така е и в Благоевград, който продължава да държи челна позиция в класацията на най-скъпите градове в..

публикувано на 29.07.21 в 12:49

Издигат паметник на Левски в Петрич

Преди 4 години клубът на привържениците на ПФК „Левски“ в град Петрич – „Blue boys“ поде инициатива за изграждането на бюст-паметник на Васил Левски в южния град. Организирани бяха редица инициативи с цел набиране на средства за монумента. В благотворителната кауза се включиха десетки хора. Чрез тях бе събрана сумата от 28 000 лв. Сума, която..

публикувано на 28.07.21 в 18:18

Космосът и традициите се преплитат в етнографския център в Ковачевци

Община Ковачевци е малка община, но с много богато културно – историческо наследство.  Преди няколко години, през 2015, по програмата за развитие на селските райони с над 250 хиляди лева е изграден етнографски център – притегателно място и за жителите, и за гостите на планинското село. Тематичните зали в комплекса са три – на авиацията и..

публикувано на 28.07.21 в 11:00