Гледайте на живо

Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Рестартирай Европа"

Нов софтуерен продукт подпомага търсенето на работа

Снимка: pixabay


Въвеждането на автоматизиран софтуерен продукт за бърз и лесен достъп до кандидатстването за работа подпомага подбора на служители във финансова компания, специализирана в търговия със злато, сребро, обмен на валута.

Новата платформа значително улеснява кандидатстването за работа. Пазарът на труда се променя и компаниите следва да бъдат все по-адаптивни към процесите, които се случват на него. Според статистиката, на всеки 1000 кандидати за работа, компанията наема един специалист. Чрез автоматизирания подбор, могат да бъдат прецизирани значителни количества кандидати. Това е платформа, която е разработена изцяло спрямо нуждите на финансовата компания – това е продукт, който други компании не използват, но с неговото усъвършенстване той може да се приложи и в други сфери.

Кандидатстването чрез иновативната автоматизирана платформа за подбор на служители се осъществява на няколко етапа, като едно от предимствата ѝ се изразява в това, че не се изисква представянето на дълга и детайлна автобиография. Тя бива замествана чрез кратки въпроси в една от стъпките на кандидатстването.


На първия етап кандидатът попълва личните си данни, а на втория – отговаря на три въпроса. След този етап системата автоматично селектира кои кандидати са подходящи да преминат на следваща стъпка и кои не. Одобрените получават автоматично съобщение още в деня на кандидатстването с график и свободни часове за интервю, където сами могат да изберат удобно за тях време. Платформата ще има функцията да се превръща в своеобразен дневник на кариерния път на всеки един служител – от кандидатстването му за работа до напускането му. Ще се оформя своеобразно електронно досие на служителя, което да проследява пътя му в компанията. Така на всеки служител ще се гледа не просто като на изпълнител, а като на развиваща се единица в компанията. Вижте още

Художничката Савина Топурска: За мене изкуството трябва да поставя въпроси, да има позиция

  „Между синьо и червено” – така наричам разговора с младата художничка Савина Топурска, която е родена в Благоевград, но от девет години живее във Франция. Тя пристигна от Париж, за да участва в летния пленер – Симпозиум по живопис в родния си град, който се проведе за шести пореден път, с постоянно мото „Живописната технология в съвременното..

публикувано на 24.07.21 в 22:07

Какво можем да направим за децата през лятото

Фондацията „Изкуството да живееш“ дава възможност през лятото децата да се откъснат от ежедневието. Това може да стане с организиране на лагери. Там децата могат да се сближат с природата.  Децата не бива да се занимават с телефони, лаптопи, таблети. Те трябва да бъдат заети постоянно с различни задачи и включени в програмата активности, имат..

публикувано на 23.07.21 в 17:54

През тази година има повече пожари в Благоевградска област

Сравнението правим със за същия период на миналата година. Нека да имаме предвид природните условия- високите температури, ветровете, както и факта, че през тази година много повече хора са на полето и в планините. През минала година, заради пандемията от Ковид 19, много по- малко хора имаше и в планините, а и в полето. Сега условията са..

публикувано на 23.07.21 в 17:11

Малки и големи могат да почетат в парка

Книгата е един хубав начин да се откъснеш от реалния свят и да потънеш в различни сюжети през почивните летни дни. Независимо от възрастта, четивата са идеалното средство, с което да се отпуснеш и същевременно да разшириш кръгозора си. Регионалната библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград иска да подари точно това усещане на жителите и..

публикувано на 23.07.21 в 16:00

Местната власт в Благоевград в борба с демографската криза

В Благоевград предстои да бъдат възстановени еднократните финансови поощрения за млади родители с новородени. Проблемът върви към своето разрешаване, след като днес кметът на общината, Илко Стоянов и председателят на Общинския съвет, Радослав Тасков, проведоха открита дискусия със семейства на деца, родени през 2020-та и 2021 г...

публикувано на 23.07.21 в 14:38

Механизмът за свързване на Европа – подобряване на инфраструктурата

Европейският парламент одобри в началото на месец юли Механизма за свързване на Европа. С 33,7 млрд. евро. от европейския бюджет ще бъдат финансирани транспортни и енергийни връзки, както и подобрения в цифровите услуги и свързаност в Европа. Транспортът ще се финансира с 25.8 млрд. евро, енергетиката с 5.8 млрд. евро и цифровите услуги с..

публикувано на 23.07.21 в 10:44

Благоевградчанин с предизвикателство към медиите в Благоевград

Благоевградчанинът Стефан Делиов, който бе и претендент за кметския пост в Благоевград на последните местни частични избори, обяви медиен конкурс на тема „Защо да посетя Благоевград“. Това той направи преди дни чрез личния си профил в социалните мрежи. „Това е моя идея още от преди предизборната кампания за кмет, където бях..

публикувано на 22.07.21 в 11:25