Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„По стъпките на моя любим спортист“

Асоциация „Докосни дъгата“ обявява конкурси на тема „Моят любим спортен миг“ и „По стъпките на моя любим спортист“, в които могат да се включат ученици, студенти, младежи и млади спортисти.

“Идеята е да се включат ученици, студенти, младежи и млади спортисти. Идеята е да споделят вдъхновяващи, мотивиращи, трогателни истории на спортна тематика. Желаещите да участват за „По стъпките на моя любим спортист“ е хубаво да изпратят снимки, както и кратки разкази, текстове, които да са посветени на техния любим спортен герой. За „Моя любим спортен миг“ пък всеки може да разкаже любим спортен момент. Няма значение дали този момент е изживян на живо. Може да са го гледали по телевизията, да са били зрители на стадиона или самите те да са участвали. Няма ограничения за дължина, формат, интерпретация, начин на писане. Един автор може да участва и в двата конкурса.“, поясни Георги Стоянов, организатор.

В конкурсите могат да се включат млади хора от 15 до 29-годишна възраст, като авторите на най-добрите текстове ще бъдат специално наградени. За всички участници ще бъдат осигурени грамоти, а най-високо оценените ще донесат на шестима от тях и професионален степер – отлично средство за тренировка в домашни условия. Всички получени текстове ще бъдат споделяни във фейсбук страницата на проекта „Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни“, а жури от изтъкнати спортисти и спортни журналисти ще ги оценява.

„Емоцията в текстовете, според мен трябва да е водеща. Креативност. Решихме да няма ограничение в дължината на текстовете, защото не всеки ще може да прояви литературно по-извисен начин на писане. Важното е да се разкаже една истинска история. Искаме да хвърлим и положителна светлина върху българския спорт.“, допълни Стоянов.

Крайният срок за участие в конкурсите е 30 юни, a победителите ще бъдат обявени през юли. Текстовете, придружени с информация за участника (адрес, телефон, е-mail, трите имена), може да изпращате на e-mail: dokosnidugata@gmail.com или на фейсбук страницата на проекта „Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни“.

Чуйте интервюто с Георги Стоянов ->


Вижте още

Предизпитна треска за седмокласниците

Тест с общо 26 задачи, времетраене – 150 минути, а за учениците със специални образователни потребности – до 80 минути над определеното време, 2 930 седмокласници в област Благоевград днес се явяват на Национално външно оценяване по предмета Български език и литература.  В Средно училище за изучаване на чужди езици „Свети Климент Охридски“ –..

публикувано на 16.06.21 в 10:00

Търси се решение за намаляване на чакащите автомобили на „Кулата“

Човек трябва да пътува към граничния пункт „Кулата- Промахон“ на българо-гръцката граница, за да види опашката от автомобили. Дори и в делничния ден, 4-километрова опашка, предимно от товарни автомобили, се бе наредила на пункта. Шофьорите обясняваха, че чакат вече по три- четири часа, а още не са стигнали до пункта. В последните почивни..

публикувано на 15.06.21 в 16:47

Европа за по-чист въздух

В България се наблюдават някои от най-сериозните превишавания в ЕС както на годишните, така и на дневните пределно допустими стойности за ПЧ, с произтичащите от това рискове за здравето на нейното население. В Европейския зелен пакт, в който е формулирана амбицията за постигане на нулево замърсяване в ЕС, се акцентира върху..

публикувано на 15.06.21 в 10:52

Направи подарък на недоносено бебе

Недоносените бебета са изправени пред редица предизвикателства още от момента на своето раждане. Всяко бебе води своите "битки" и има своята история, която е важно да бъде записана - “Кога започнах да дишам сам?“, "Кога започнах да се храня без сонда?", "Кога се прибрах вкъщи?", са все въпроси, чиито отговори е важно да отбележим подобаващо, защото това..

публикувано на 15.06.21 в 10:14

Обновяват автобусните спирки в община Благоевград

Продължава, започналото миналата седмица, обновяване на 50 автобусни спирки в Благоевград и околните села. За период от две седмици ще бъдат поправени тези, които са в лошо състояние, изпочупени и облепени с обяви и реклами. Част от съоръженията вече са ремонтирани. Най-напред бяха обновени съоръженията, намиращи се по..

публикувано на 14.06.21 в 14:00

Започна приемът на документи на кандидат-студентите в ЮЗУ

Над 60 кандидат-студенти са подали онлайн документите си за участие в класирането за прием в ЮЗУ “Н. Рилски“ Благоевград за учебната 2021-2022г. в началото на кампанията. Освен онлайн документи могат да се подават и в зала 1102 А на първия етаж на Учебен корпус №1.  За да участват в класирането, кандидат-студентите трябва да подадат комплект..

публикувано на 14.06.21 в 11:13

Разлог представя България в Международен виртуален маратон за диалог

Разлог представя България в започналия 42-дневен международен виртуален маратон за диалог, организиран от фондация „Анна Линд“.  Мащабната и амбициозна инициатива започна на 19 май и ще продължи до 29 юни. Замислена е като възможност за обмен на добри практики, обсъждане на нови тенденции и приоритетни области в работата на членовете на..

публикувано на 14.06.21 в 10:35