Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Право на глас в Кюстендил имат близо 13 000 жители на Северна Македония

Снимка: Pixabay

Броят на жителите на Северна Македония, които са регистрирани на територията на община Кюстендил и имат право на глас в предстоящите избори са 12 706 души, показа справка в отдел ГРАО на Община Кюстендил. 

Жителите на Сърбия, които също имат регистрация в общината и съответно право на глас, са 1929 души. Общият брой на избирателите на територията на цялата област Кюстендил е 130 264, казаха от Районната избирателна комисия.


Според участници в изборите до сега сърбите и северно македонците не гласуват по принцип у нас, но фигурират в избирателните списъци.

Вижте още

Изборите на 11 юли в условията на извънредна епидемична обстановка

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров утвърди указания за провеждане на изборите за народни представители на 11 юли, в условията на обявена извънредна епидемична обстановка. Остава изискването за спазване на дистанция по време на предизборни митинги, а в деня на вота всеки избирател трябва да е с маска и да се дезинфекцира. Целта е да..

публикувано на 16.06.21 в 10:00

Безплатен предизборен диспут по Радио Благоевград

На 16 юни (сряда), от 10:00 до 12:00 часа , в ефира на Радио Благоевград ще се проведе безплатен предизборен диспут с участието на представители на регистрираните политически партии, коалиции и инициативни комитети за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Тема на диспута ще бъде: " Управленски приоритети. Подобряване на..

публикувано на 15.06.21 в 19:56

ЦИК реши как ще гласуват хората с увреждания

Право да гласуват с подвижна избирателна кутия в изборите за народни представители ще имат хората с трайни увреждания, които не могат да напускат дома си и да упражнят правото си на глас в изборно помещение, както и хората, поставени под задължителна карантина или изолация, заради COVID-19 съгласно разпоредбите на закона за здравето, oпредели Централната..

публикувано на 15.06.21 в 16:12

Как да гласувам при загубени или унищожени документи

МВР ще издава удостоверения на хората със загубени или унищожени лични документи, за да могат те да гласуват на извънредните избори на 11 юли. За хора, които са подали заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването ѝ или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, увреден, унищожен документ за самоличност.  При невъзможност да..

публикувано на 15.06.21 в 16:04

Откриха линии за сигнали за предизборни нарушения

От днес до 12 юли в ОДМВР-Благоевград ще работят денонощни телефонни линии – 073/867676 и 073/867434, както и e-mail: blagoevgrad@mvr.bg, на които гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване..

публикувано на 15.06.21 в 11:20