Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Общинският съвет в Перник промени свое решение за заем

Общинският съвет в Перник отмени свое решение от 18 декември м.г. в частта му, с която се дава съгласие Община Перник да поеме дългосрочен общински дълг за оборотен кредит в размер на 4 000 000 лв. за преодоляване и ликвидиране на последиците от форсмажорни обстоятелства, свързани с COVID-кризата.

Вместо това съветниците дадоха съгласие да бъде сключен договор за поемане на дългосрочен общински дълг под формата на инвестиционен заем в размер на 2 135 000 лв. за финансиране на проекти и оборотен кредит от 1 865 000 лв. за преодоляване и ликвидиране на последиците от форсмажорни обстоятелства, свързани с COVID-кризата. Промяната се налага заради необходимостта от подобряване на пътната инфраструктура и благоустрояване на населени места, посочва в докладната си до Общинския съвет кметът Станислав Владимиров. Инвестиционният кредит ще бъде използван за рехабилитация на улици с изграждане на две кръгови кръстовища в централната градска част, за благоустрояване на две жилищни и квартални пространства, за проектиране, изграждане и паспортизация на външни асансьори за осигуряване на достъп до надлез „Иван Вазов” и за изграждане на пешеходен мост над река Струма в кв. „Хумни дол”.


Вижте още

Община Сандански – арена на Национално учение

Община Сандански е домакин на Национално учение за спасяване при авиационни произшествия. Учението ще се проведе от 09:00 ч. в местността „Чуй петел“ над Резиденция „Свети Врач“.  За целта на учението, на хълма вече е разположен макет на самолет Airbus A320, който ще се използва за целите на учението по търсене и спасяване на пътници и..

публикувано на 16.06.21 в 07:40
Сборник

„Български народни песни“ – на 160 години

Македонският научен институт, Регионалният исторически музей – Благоевград и Българското сдружение на родовете от Македония организират днес кръгла маса във връзка със 160 години от издаването на сборника на братя Миладинови „Български народни песни“.  Кръглата маса ще се проведе от 10 часа в музея в Благоевград.

публикувано на 16.06.21 в 07:34

Масова дезакаризация в община Благоевград

От днес  започва второто масово третиране на тревните площи в община Благоевград Започва втората масова дезакаризация на територията на община Благоевград. Обработката на тревните площи ще се извършва до 20.06.2021 г. в дните с благоприятни метеорологични условия. Обработката против кърлежи на обществени тревни площи е по график. Третирането се..

публикувано на 16.06.21 в 07:26

Разискват сигнали за домашни и бездомни кучета

Община Благоевград и Съветът за сътрудничество ще проведат днес второ редовно заседание. То ще се проведе в зала „22-ри септември“ от 15:30 часа.  Съветът ще разгледа всички предложения и сигнали във връзка с домашните и безстопанствените кучета на територията на Община Благоевград. Мнения, предложения и запитвания може да изпращате на..

публикувано на 16.06.21 в 07:20

Седми и десети клас на изпит

2 930 са седмокласниците в област Благоевград, които днес трябва да се явят на Национално външно оценяване по предмета Български език и литература за кандидатстване в професионалните и профилираните гимназии. Изпитът започва в 9 часа и ще се проведе в общо 86 училища, заяви Методи Попов, началник отдел „Организационно-методическа дейност и..

публикувано на 16.06.21 в 07:14

8 нови с COVID-19 в област Благоевград

161 са новите случаи на коронавирус у нас или малко над 1% от направените 13 200 теста за през изминалото денонощие, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. В област Благоевград новите случаи са 8, в Кюстендил - 1, в Перник - 4. Пациентите с Covid-19 в болница са близо 2 100, 241 от тях в интензивни отделения. 17..

публикувано на 16.06.21 в 07:11

Слънчево с превалявания в сряда

Днес над източните райони от страната облачността ще бъде предимно значителна и ще има интензивни валежи, значителни по количество и гръмотевици.  Над Западна и Централна България облачността ще намалее до предимно слънчево време. След обяд и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в планинските райони, ще..

публикувано на 16.06.21 в 07:08