Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започна приемът на документи на кандидат-студентите в ЮЗУ

За участие в класирането

Над 60 кандидат-студенти са подали онлайн документите си за участие в класирането за прием в ЮЗУ “Н. Рилски“ Благоевград за учебната 2021-2022г. в началото на кампанията. Освен онлайн документи могат да се подават и в зала 1102 А на първия етаж на Учебен корпус №1. 

За да участват в класирането, кандидат-студентите трябва да подадат комплект документи за кандидатстване по образец, оригинал и копие на дипломата за завършено средно образование, платена такса в размер от 30 лв. за участие в класирането. 

Станислава Андонова, председател на комисията по прием на документи за кандидатстване във висшето училище, препоръча кандидатите да преценят внимателно каква форма на обучение да изберат – задочна или редовна. В ефира на Радио Благоевград тя сподели, че броят на местата в задочна форма на обучение е доста по-малък и посъветва кандидат-студентите да попълнят и двете форми – и задочно обучение, и редовно обучение за специалността, която са избрали. Тогава шансовете за прием във висшето училище се увеличават. „Препоръчвам на младите хора да изберат нашия университет за обучение, защото имаме чудесна материална база, която се обновява. Предлагаме качествено обучение с висококвалифициран преподавателски състав и съм сигурна, че ще останат доволни от знанията, които ще получат“ – допълни още Станислава Андонова. 

Приемът на документи в Учебен корпус №1 на ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград започна днес, 14 юни и ще продължи до 5 юли. Комисията по прием на документи започва работа в 8:00ч. до 17:00 ч. всеки работен ден от седмицата. Комисията работи и през почивните дни с работно време от 9:00 до 13:00 ч. Онлайн приемът на документи е до 1 юли, а в бюрата извън Благоевград до 4 юли.

Първото класиране ще бъде обявено на 7 юли 2021 г.


Галерия

Вижте още

Д-р Огнян Митев: Четвъртата ковид вълна започна, ваксинирайте се!

Като относително спокойна определи обстановката в МБАЛ – Благоевград директорът на болничното заведение д-р Огнян Митев във връзка с началото на четвъртата вълна на covid-19 в страната.  „Към този момент са хоспитализирани 12 пациенти в болницата – двама са в реанимация и 10 в инфекциозно отделение. Засега не се налага разкриване на нови легла...

публикувано на 03.08.21 в 12:11

118 години от Илинденско-Преображенското въстание

Проявите в Благоевград по повод 118 години от Илинденско - Преображенското въстание започнаха с откриване на бюст- паметник на Мара Бунева в градската градина в Благоевград. Това е първият паметник в България на героинята.  Идеята за изграждането на паметника е на потомката на Мара Бунева - Ана-Мария Бунева, която от години живее в Чикаго...

публикувано на 02.08.21 в 20:54

Рестартирай Европа: „Патронажна грижа +“ – нов проект в подкрепа на възрастните хора

До 30 юни 2023 година общините ще могат да се възползват от проекта „Патронажна грижа +“. Бюджетът на процедурата е 85 млн. лв., като за всяка община има определен прогнозен максимален размер на безвъзмездната финансова помощ, който е съобразен с броя нуждаещи се, които имат нужда от социални услуги в съответната община. С проекта се дава..

публикувано на 02.08.21 в 13:34
Стефан Дечев

Стефан Дечев: Политиците и от двете страни да се върнат към договора от 1 август 2017 г. такъв, какъвто е подписан

С призив политиците от двете страни да се върнат към Договора за приятелство, добросъседство  и сътрудничество от 1 август 2017 г. между Р България и Р Северна Македония завърши днешният разговор с доц. Стефан Дечев в ефира на предаването на Радио Благоевград "Изгрей зора". Разговор, състоял се точно 4 години след подписването на договора и на фона на..

публикувано на 01.08.21 в 12:22

„Септември“/Симитли/ разгроми „Янтра“

В мач от втория кръг на Втора футболна лига на стадион „Арена Симитли“ отборът на „Септември“/Симитли/ разгроми „Янтра“/Габрово/ с 5:2.Началото съвсем не предвещаваше подобен развой.Нещо повече,гостуващият тим имаше игрово превъзходство и дори поведе с хубав гол на капитана Християн Казаков в 31-та минута. Домакините,обаче,бързо..

публикувано на 01.08.21 в 09:42
Христо Фотев

Христо Фотев: Как исках животът ми да бъде поема

В предаването на Радио Благоевград "Ефир за приятели" си припомнихме за Христо Фотев, поел своя път към безсмъртието на 27 юли 2002 г., с няколко фрагмента от негови интервюта, съхранени в "Златния фонд" на БНР. Предлагаме ви да чуете един от тях:

публикувано на 31.07.21 в 22:23

Пианистката Лора Чекоратова: Фестивалът „Неотъпкана пътека“ в Ковачевица е едно завръщане на всички нас към България

  Във фокуса на вниманието ни е „Неотъпкана пътека: камерна музика в Ковачевица” – това е името на фестивала за класическа камерна музика, който ще се проведе за трети пореден път от 6 до 9 август в живописното село в Западните Родопи, съхранило през годините духа и неповторимата си атмосфера с многобройните калдъръмени улички и магично..

публикувано на 31.07.21 в 22:14