Гледайте на живо

Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кампания "С огъня шега не бива"

3
Снимка: Тихомира Методиева

Днес стартира съвместната инициатива на Радио Благоевград и на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  – "С огъня шега не бива".

Кампанията е в летния сезон, когато опасността от пожари е най-голяма, а статистиката сочи, че над 97% от регистрираните пожари са предизвикани от човешки действия, като най-често става въпрос за небрежност и непредпазливост. За това общественото Радио и Регионалната дирекция за пожарна безопасност обединяват усилията си в обществено значима мисия –  повишаване на противопожарната култура на гражданите и предотвратяване на пожари.

Проектът е дългосрочен и се реализира в поредица от предавания.

Всеки петък в следобедното предаване "Днес" слушателите на Радио Благоевград ще бъдат информирани от представители на Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  за ситуацията в региона, за работата на огнеборците, за гасенето, причините и последствията от пожарите.

Първата съвместна кампания бе през 2017 година, когато на територията на Югозападна България се случиха няколко пожара и благодарение на проекта, реализиран от Радио Благоевград и Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" информацията за пожарите достигна по най-адекватния начин до обществеността. 

Първият ни събеседник в рубриката през тази година е инспектор Боян Обецанов.

Инспектор Боян Обецанов
Галерия

Вижте още

Ухае на лятна програма

Дойде дългоочакваното лято. Слънцето грее жарко. Синьото небе е кристално. Прохладата на планината ни приканва. Ухае на море. След една хаотична и динамична година, от която имаме нужда да си починем, студените напитки, сочните плодове, свежите летни хитове и сладоледът с вкус на детство отново стават част от ежедневието ни. Плажните..

публикувано на 16.07.21 в 11:58

11 юли – предсрочни парламентарни избори с Радио Благоевград

Във вечерта, в която българите избраха кои да бъдат новите 240 народни представители, бъдете с Радио Благоевград и нашето изборно студио.  Първите прогнозни резултати ще коментират политолози и социолози, ще търсим и ще проследим реакциите на представители на политическите партии. Ще обобщим изборния ден в Югозапада чрез репортерите на Радио..

обновено на 11.07.21 в 15:55

Благоевград избира

Благоевград избира! На 4-ти юли, във вечерта на балотажа на частичния избор за кмет на община Благоевград, бъдете с Радио Благоевград и изборното ни студио. Прогнозни резултати от вота, коментари и анализи на гостите в студиото, реакции на победител и победен. Кой ще бъде следващият кмет на Благоевград? Бъдете с нас от 20ч. до 22ч. в неделя 4-ти юли,..

обновено на 04.07.21 в 14:56

Kontrax Roadshow в Благоевград – "С NAO и Pepper в света на науката"

Благоевград е поредния град, в който ще се проведе роудшоу на Kontrax под мотото "С Nao и Pepper в света на науката".  Целта на презентацията е показването на хуманоидни роботи и робот за конструиране, които могат да помогнат за създаването на по-интересна и иновативна образователна среда.  Роботите могат да оказват помощ в точните науки като..

публикувано на 24.06.21 в 14:13

Радио Благоевград организира семинар за цифровия сертификат за COVID

„Цифровият сертификат на ЕС за COVID” беше темата на дискусията, организирана от Радио Благоевград в рамките на проекта на БНР „Рестартирай Европа! По-силна за теб!“, който се реализира с подкрепата на Европейския парламент. Участници в събитието бяха преподаватели от Стопанския факултет на Югозападния университет и представители на туристическия..

публикувано на 15.06.21 в 14:14
Радиоводещият Михаил Дюзев връчва наградата на Елеонора Тахова

Елеонора Тахова е победител в конкурса за чиста журналистика "Web Report"

Журналистката Елеонора Тахова от Радио Благоевград бе отличена тази вечер с наградата в категория "Подкаст" в конкурса за чиста журналистика "Web Report". Церемонията по награждаване се проведе в Литературен клуб "Перото" в НДК в София. Тазгодишното послание на конкурса бе "Когато авторите говорят с факти", а Елеонора спечели първото място с..

публикувано на 11.06.21 в 21:18

Наградиха победителите в конкурса "Звезди в Радиото 2021"

На тържествен концерт в зала "Яворов" в Благоевград бяха връчени наградите на победителите в Десетото издание на конкурса за млади изпълнители в областта на класическата, популярната и фолклорната музика "Звезди в Радиото". Конкурсът е за индивидуални изпълнители, които в настоящата учебна година са ученици в 5-ти, 6-ти или 7-ми клас. Организатори са НХГ..

обновено на 11.06.21 в 13:52