Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

16 са новите случаи на COVID-19 у нас

Снимка: Иван Иванов

16 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас за изминалото денонощие, положителни са по-малко от половин процент от направените 5989 теста, сочат обновените данни на Единния информационен портал. 826 са хоспитализираните, 104 от тях са в интензивни отделения.Не са регистрирани починали от коронавирус вчера, отчетен е един излекуван.Новозаразени има само в 6 области в страната, най-много в София-град (7). В областите Благоевград, Кюстендил и Перник няма нови случаи на COVID-19.

Националната информационна система показва, че медицинските служители, при които е потвърден новият коронавирус у нас, са общо 13 450. През изминалото денонощие не са регистрирани нови случаи.Ваксинираните през вчерашния ден са 2095 души, а общо поставените дози са над 1 млн. и 852 хиляди.Общ брой лица със завършен ваксинационен цикъл – 848 792.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нарушено водоподаване на улица в Благоевград

Във връзка с ремонт на уличен водопровод по улица ”Околчица” от №1 до №20, в периода от 12.08.2024 г (понеделник) до 06.09.2024г. от 08.00 часа до 17.00 часа в делничните дни, ще бъде нарушено водоподаването в посочения участък.  За улесняване на работния процес е необходимо живущите да преместят личните си МПС-та.  От ВиК Благоевград препоръчват на..

публикувано на 09.08.24 в 10:23

Атанас Стоянов: На Славянка обстановката е динамична

И днес в гасенето на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница ще се включи един испански самолет. Той ще започне да облива с вода от въздуха главно западния фронт на пожара, където огънят настъпи от гръцка страна. Очаква се днес летателната техника да се включи в гасенето след 10 часа, каза за Радио Благоевград кметът на община..

публикувано на 09.08.24 в 09:40

Горица Грънчарова-Кожарева – новият служебен премиер на България

Държавният глава Румен Радев определи Горица Грънчарова-Кожарева за кандидат за служебен министър-председател. "В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията президентът определя заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова–Кожарева за кандидат за служебен министър-председател", се посочва в съобщение от прессекретариата на..

публикувано на 09.08.24 в 09:35

Задържаха 43-годишен мъж, обвинен за отвличане и изнасилване

По искане на Окръжна прокуратура – Перник съдът задържа под стража 43-годишен мъж, обвинен за отвличане и изнасилване. По делото е установено, че в ранната утрин на 5 август той изчакал 18-годишно момиче да приключи нощната си смяна в търговския обект, в който работело и със сила го принудил да се качи в автомобила му. След като откарал девойката в..

публикувано на 09.08.24 в 09:30

120 огнеборци на терен ще гасят огъня в Славянка

Близо 120 пожарникари, горски служители и военни ще гасят огнищата в граничната планина Славянка, каза за Радио Благоевград зам. областният управител Елхан Кълков, който следи на място борбата с огъня на българо-гръцката граница. Продължават усилията на западния фронт, посочи Кълков и уточни, че на източния ситуацията е спокойна.  Обстановката от..

публикувано на 09.08.24 в 07:54

Ново огнище на планината Славянка от българска страна

Ново огнище на планината Славянка на българо-гръцката граница. Огънят е влязъл на наша територия в късния следобед вчера, съобщи за Радио Благоевград Петко Ангелов от ЮЗДП.  Горски служители и пожарникари ще насочат усилията си през днешния ден за овладяването на новото огнище на пожара. Огънят е на труднодостъпно и скалисто място, посочи..

публикувано на 09.08.24 в 07:07

Слънчево време

Днес отново ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Северозападна България. На места, главно в планините и планинските райони в Западна и Централна България, ще превали и прегърми. Вятърът в западната половина от страната ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще бъде умерен. Максималните..

публикувано на 09.08.24 в 06:57