Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинската администрация Благоевград – със 17 души повече


Това стана ясно от пресконференцията на председателя на общинския съвет Благоевград Радослав Тасков преди редовното заседание на общинските съветници утре, 30 юли. В администрацията ще са заети 171 човека. Тя ще бъде увеличена със 17 бройки. Издръжката им ще бъде от държавната субсидия. Кметът Илко Стоянов ще има трима заместници. Ще бъде създаден Инспекторат към дирекция „Екология и чиста среда“. Ще бъде закрито звеното „Общинска охрана и обществен ред“. То ще бъде част от Инспектората към общинската администрация.

Заседанието ще започне с отчет на дейността на общинския съвет от началото на годината до 30 юни. Други теми, по които ще дебатират общинските съветници, са свързани със стопирането на процедурата по поставянето на каравана в зелена площ в ж.к. „Еленово“;  отмяна на предишно решение за монтиране на фотоволтаични централи на редица училища на територията на общината; продажба на общински жилища; предоставяне на финансова помощ на нуждаещи се граждани и др.

В деловодството на Общинския съвет Благоевград са постъпили две предложения от кмета Илко Стоянов, които ще влязат като извънредни точки в дневния ред. Едната е свързана с предстоящото заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВИК Благоевград на 10 август 2021 г. Съветниците трябва да дадат своето съгласие кметът Илко Стоянов да участва в заседанието и да гласува по точките в дневния ред. Второто предложение е във връзка с предоставянето за безвъзмездно управление на общински нежилищен имот, публична общинска собственост, на Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания Благоевград.

Общо точките в дневния ред са 22, те ще бъдат допълнени от двете предложения на кмета Илко Стоянов. Всички предложения са разгледани от постоянните комисии, а дневният ред е одобрен от Председателския съвет.

Заседанието ще се проведе на 30 юли от 9:30 ч. в зала „22 септември“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Фотоизложба в ЕП разказва 20-годишната история на Парка за мечки край Белица

20 фотоси разказват вълнуващата история на Парка за мечки край Белица са експонирани в Европейския парламент в Брюксел. Фотоизложбата под надслов „Спасените: 20 години история“ ще бъде открита тази вечер от 18 ч., като идеята е да бъде разказана впечатляващата еволюция и мисия на мечото селище, управлявано съвместно от Фондация „Четири лапи“ и..

публикувано на 18.03.24 в 11:50

Нуждаем се от целенасочена програма за обновяване на еднофамилните жилищни сгради

Седмото издание на международната онлайн конференция „Чиста енергия за хората“ се проведе между 12 и 14 март 2024 година . „ Поставихме няколко жизненоважни акцента за сградното обновяване в България, като центровете „едно гише“; аргументите за обновяване на еднофамилните жилищни сгради и ролята на местните планове за охлаждане и отопление “,..

публикувано на 18.03.24 в 09:09

DIA с нова песен за огън и страст - "Грехове"

Ако не може да се изпее, не може да се изживее. Споделяйки тази максима, DIA създаде песен, изтъкана от огън и страст. „Винаги съм искала да напиша песен точно за такава изпепеляваща любов ‒ споделя DIA . ‒ Любов, която побеждава предразсъдъците и е извън всяко усещане до момента. Любов, възпята в песен за силата на жените, способни да..

обновено на 17.03.24 в 15:48

В ефира на Радио Благоевград посрещнахме гости от Слатино

На Сирни заговезни гости на предаването „Неделя у дома“ бяха представителите на Вокална фолклорна формация към Народно читалище "Просвета - 1920" от кстендилското село Слатино. Сред тях бяха председателят на читалището Даниела Ангелова, ръководителят на певческата формация Георги Асенов, Гинка Николова, Цонка Димитрова и Милен Христов. Те..

публикувано на 17.03.24 в 15:42

За добрите сърца и добрите дела

Николай Кабут е бивш брокер на недвижими имоти от София, а в момента живее и работи в Германи, където се грижи за възрастни хора. Той е израснал в Дом за деца. След като напуска системата на 17 години, той веднага си намира работа и с много усилия, труд и знанията, които е успял да придобие, успява сам да се пребори с предизвикателствата, които..

публикувано на 16.03.24 в 15:08

Благоевградчани се обединиха, за да почистят парк "Ловен дом"

Спортни клубове и Община Благоевград стартираха днес кампанията за почистване на парк „Ловен дом“, като на място бяха и служителите на ОП „Чистота“, които се включиха с техника в кастренето на растителността и превозването на събраните отпадъци.  Десетки доброволци се включиха в днешната инициатива, а сред тях бяха и областният управител на област..

публикувано на 16.03.24 в 14:01

ЕП одобри законодателен акт за изкуствения интелект

Основната цел на това законодателство е да защитава правата, демокрацията и принципите на правовата държава, но същевременно да насърчава иновациите. Това каза за Радио Благоевград Ева Майдел, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП.  По думите на Майдел, новите правила ще забраняват някои приложения базирани на ИИ, които застрашават правата на гражданите. Това са..

публикувано на 15.03.24 в 11:06