Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Певицата Мария Илиева вдъхна нов живот на песента „Остани тази нощ”

Певицата Мария Илиева, която съвсем скоро роди второто си дете София, вдъхна нов живот на песента „Остани тази нощ”. Песента е и част от саундтрака на сериала „Порталът” по БНТ. В него певицата не само има актьорската задача да се превъплъти в образа на Йорданка Христова през 1979 г., но и изпява песните, изпълнени от главната героиня Жана Янева (Стефания Кочева).
Една от тях – „Остани тази нощ¸ с въздействащ текст на Дамян Дамянов и музика на Рафи Жамакорцян, отново е в ефира близо 40 години по-късно с аранжимента на Петко Манчев и Васил Делиев.

"Щастлива съм, че имам възможността да се докосна до една такава позабравена класика, изпята от Лили Иванова. Историята, свързана със сериала "Порталът", вдъхнови възраждането на песента и видеото към нея. Тази песен е любовна. Много силни думи е вплел Дамян Дамянов в поезията си. Искам да пожелая на всички да не губят чувствеността на любовта си, да не спират да вярват, че любовта е най-хубавото човешко призвание", каза в интервю за Радио Благоевград Мария Илиева.

В следващите месеци се очаква да излезе новият ѝ сингъл "Любов".

Цялото интервю на Елеонора Тахова с Мария Илиева чуйте в звуковия файл...



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Правят модерни СТЕМ и производствен център в бившето Помощно училище в Благоевград

В изцяло променена атмосфера, уютна и спокойна среда учат децата от Център за специална образователна подкрепа „Св. Паисий Хилендарски“ в Благоевград. Оборудвани са кабинети по арт терапия,  кинезитерапия, Монтесори терапия и логопедична стая, както и мека стая с тапицирани стени. Ще бъдат направени модерен СТЕМ център, производствен център, а..

публикувано на 14.06.24 в 09:27

Марияна Кукушева: Технологиите изместват все повече хлебарите от професията

На Спасовден празнуват хлебарите и сладкарите, но за съжаление през последните години се наблюдава все по-малък интерес към тази професия. Това сподели в ефира на Радио Благоевград Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в България. „Това е най-древната професия, която ще продължи..

публикувано на 13.06.24 в 11:53

Кирил Ваклинов: Гърнето ври, нужна е нова политическа система

На България й трябва нова политическа система. Промяната на модела ще започне от горе надолу. Най-логично е властимащите да предизвикат подобни процеси, но не е невъзможно те да бъдат задействани от различни народни движения. Статистиката е брутална – 2,5 милиона пенсионери с минимални пенсии, до тях нареждаме над 1 милион българи, които живеят на ръба..

публикувано на 13.06.24 в 10:38

Ибрахим Кадриев: Спортни експерти обмениха опит в Сакария

40 спортни експерти, здравни работници и преподаватели по физическо възпитание и спорт се завърнаха преди дни от образователен обмен по програма Еразъм в град Сакария, Турция. „Обучението включваше практически и теоретични модули, всеки участник имаше възможност да придобие нови знания и умения в областта на адаптираните спортове“, разказа за Радио..

публикувано на 13.06.24 в 10:32

Ръка за ръка за Радост!

Благотворителен концерт в подкрепа на 19-годишната Радостина Гергьовска подготвят от инициативата „Донеси – Вземи“ и Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров-1866”. гр. Благоевград. От седем години младата жена е диогностицирана със заболеването множествена склероза. В края на месеца ѝ предстои вливане на стволови клетки в Турция. Това е..

публикувано на 12.06.24 в 20:05

Традиционен панаир в Склаве, но без гладиаторски битки в селото на Спартак

Традиционен панаир в санданското село Склаве ще има и тази година.  Няма да станем свидетели обаче на уникалната историческа възстановка с гладиаторски битки и пазар на роби в селото на Спартак заради липса на финанси. Местните хора са в подготовка те да се превъплътят във възстановчици, но все още не са готови за едно такова мащабно събитие..

публикувано на 12.06.24 в 12:08
Костадин Паскалев

Костадин Паскалев: “Левицата” претърпя тежко поражение на тези избори

“Левицата" беше създадена с идеята за постигане на ляво обединение и да се постигне представителство на левите хора в парламента, но ние не успяхме да направим това обединение.” Това каза в ефира на Радио Благоевград Костадин Паскалев, представител на “Левицата”.  По думите му, причините са много, но открои факта, че Ваня Григорова се яви със..

публикувано на 12.06.24 в 10:43