Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кирил Петков: Благоевград има своите възможности за развитие

Снимка: Иван Лазов

Това, че Благоевград е академичен град е предимство, което може да се използва оттук нататък. Завършилите Американския университет работят по различни специалности и тяхната енергия може да се използва. Може да се използва и енергията на студентите. Това каза на брифинг пред сградата на община Благоевград служебният министър на икономиката Кирил Петков. На брифинга кметът на община Благоевград, Илко Стоянов, обясни какви са целите на работната среща, на която участват и представители на бизнеса, на университетите и се обсъждат въпросите за бъдещото развитие. Благоевград има своите възможности да участва и в конкурсите за развитието на Индустриалните зони. Те ще се развиват на конкурентен принцип и всяка община ще може да доказва конкретно своите възможности. На брифинга министър Кирил Петков не отговори на въпросите за своето евентуално присъствие в новия служебен кабинет, както и за своето политическо бъдеще. 

Повече от репортажа на Иван Лазов.Вижте още

Стойчо Керев ще представи книгата си "Измамна реалност" в Благоевград

Гост в предаването “Арт сезони” днес бе журналистът Стойчо Керев. Говорихме за новата му книга „Измамна реалност”.  "Духовното е модерно!" Така започва книгата и представянето ѝ в страната доказва, че напоследък все повече хора имат нужда да се впишат в това явление, защото са започнали да си задават въпроси като: като кои са, откъде идват, накъде..

публикувано на 18.09.21 в 18:08

"Рестартирай Европа": Възможност за надграждане на образованието с европейската образователна програма „Еразъм+“

Възможност за сътрудничество и мобилност във висшето образование, професионално образование и обучение, образованието за възрастни и училищното образование. Това са част от приоритетите и дейностите на европейската програма „Еразъм +“. Бюджетът на програмата за новия програмен период е 26.2 милиарда евро. Допълнен е с 2,2 милиарда евро от..

публикувано на 17.09.21 в 12:57

Рок по време на пандемия: Организаторите на музикални фестивали Росен Георгиев и Цонко Цонев

Създателят на The Brava Balkan Fest Росен Георгиев и бившият кмет на Каварна Цонко Цонев започват организацията на мащабни рок събития, които да се проведат догодина. Плановете са през 2022 г. в село Дъбрава и в района на Каварна да се проведат музикални фестивали, в които да участват групи от световна величина, както и музиканти от родната рок и метъл..

публикувано на 17.09.21 в 12:47

Фестивал на старата градска песен и „Театър без граници” организират в Самоков

За девета поредна година Самоков ще стане домакин на любителите на песента.  Състави и индивидуални изпълнители от цялата страна ще се съберат на една сцена, за да превърнат в един прекрасен празник фестивалният ден. Всяка година в началото на октомври в читалище-паметник „Отец Паисий” се събират изпълнители и любители на тези песни от цяла..

публикувано на 17.09.21 в 10:53

Орлин Соколов остава в ареста

Окръжният съд в Благоевград остави в ареста обвиняемия за пожара в центъра на Благоевград. Решенето бе взето на проведеното този следобед заседание на Окръжен съд – Благоевград, във връзка с обжалване на наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Орлин  Соколов от Дупница.Същият е обвиняем за палеж на сгради в центъра на Благоевград,..

публикувано на 16.09.21 в 19:08

ФK „ПИРИН“ с трудна адаптация

Неочаквано за своите привърженици, след 6 изиграни срещи в Първа футболна лига „Пирин“/Благоевград/ заема предпоследното 13-о място с едва 3 точки в актива си. За трудната адаптация в елита, споходилите го травми и наказания заради въображаеми расистки скандали и ощетилото го съдийство на Георги Давидов, откровено коментират старши треньорът на..

публикувано на 16.09.21 в 11:56

Вече не се продава грозде за вино на Кооперативния пазар в Благоевград

За първи път от над 20 години насам, на Кооперативния пазар в Благоевград , вече не се продава грозде за вино. Забраната влезе в сила в средата на месец август, след като управитлят на общинската фирма „Пазари“ ЕООД – Юрий Воев, отказа на търговците договори, въпреки постигнатата п реди това принципна договореност , как да се..

публикувано на 16.09.21 в 11:11