Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Доц. Елена Ставрова: Най-големият риск, който ни грози е страхът

„Най-големият риск, който ни грози, това е страхът. Страхът, че няма да се справим с пазарните ефекти от пандемията от COVID-19. И този страх не  е само у обикновения гражданин, но и у бизнеса“, коментира за Радио Благоевград доц. Елена Ставрова, преподавател по финанси в Югозападния университет в Благоевград. „Защото, за да се подготви за бъдещите събития, бизнесът  прави ресурси, качва цени предварително и това няма как да не бъде отразено върху пазарните цени“, посочи още университетският преподавател. Според доц. Ставрова правителството има достатъчно работещи канали, за да компенсира част от увеличените цени, за подпомагане на гражданите и бизнеса.

Цялото интервю с доц. Елена Ставрова можете да чуете в звуковия файл:


Вижте още
Радослав Тасков

Управител на общинско дружество в Благоевград подаде оставка, ще избират нови управители на общинските дружества

Управител на общинско дружество в Благоевград подаде оставка, ще избират нови управители на общинските дружества.  44 са точките, включени в дневния ред на редовното заседание на Общинския съвет в Благоевград, което ще се състои в петък, 29 октомври от 9:30 – това обяви на пресконференция председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков. Той..

публикувано на 27.10.21 в 14:02
Снимка:  ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград

30 години катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Юбилеят бе отбелязан с представяне на една специална документална изложба, която проследява първите стъпки на киното в България. „Изложбата е изключително образователна, с много богат, интересен архив, илюстрирани са всички знакови събития, свързани с навлизането на киното в България. Към тази изложба има архивно-документален филм „Пристигането на..

публикувано на 27.10.21 в 11:03

"Рестартирай Европа": Разширяват се правилата за роуминг на Европейския съюз след 2022 година

Премахването на таксите за роуминг в Европейския съюз в края на 2017г., е един от най-големите успехи за европейските потребители на мобилни услуги. Хората вече могат да използват мобилните си телефони, за да се обаждат, да изпращат SMS, както и да ползват мобилни данни, когато пътуват в евросъюза на същата цена като у дома. Малко от потребителите обаче..

публикувано на 26.10.21 в 15:08

Радостина Славкова: България с висока подкрепа за възобновяемите енергийни източници

„България определено демонстрира висока подкрепа на възобновяемите енергийни източници, дори по някои позициите в изследването е още по-висока, отколкото е на европейското ниво “, коментира за Радио Благоевград Радостина Славкова от екологичното сдружение „За Земята“. Социологическото проучване е проведено онлайн между 24 септември и 6 октомври от..

публикувано на 26.10.21 в 11:13

Православен храм в Благоевград с храмов празник

Църквата „Свети Димитър“ се намира в един от големите жилищни комплекси в Благоевград – „Струмско“. Храмът е изграден през 1832 година. Той е един от най-старите в Благоевградската духовна околия. Днес църквата изглежда като нова, впечатлява посетителите с достолепния си вид, а обновлението и украсяването му продължава с нови стенописи отвън и..

публикувано на 26.10.21 в 09:09

В мола със зелен сертификат

От полунощ влязоха в сила новите противоепидемични мерки, според които зеленият сертификат вече е задължителен за местата, където може да има струпване на хора на закрито – заведения, кина, театри, фитнеси и спортни зали, както и търговски обекти на 300 кв. метра. Той се изисква и за служителите в тези обекти. Без зелен сертификат можем да..

публикувано на 25.10.21 в 14:54

Росица Гърджелийска: Често рисувам контрасти

„Преди главно използвах маслени бои и се борех с грамадни платна, но с времето това спря да ми харесва. Постепенно се преориентирах към техника, която хем да ми харесва, хем да не изисква толкова пространство. Тънкописецът ми е голяма страст, а акварелът – голяма мъка, с която се боря от години, и която вече се превръща в любима техника. Не се придържам..

публикувано на 24.10.21 в 13:38